premiran zec

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

premiran zec

PostPostao/la nani » pet lis 19, 2007 22:18 pm

Ok,sad sam vec poprilicno uplasena i naravno da mora bit vecer da ne mogu otici veterinaru ili ga bar nazvat.
Nani je predvecer postao potpuno cudan.Kad sam dosla doma uopce me nije pozdravio,nastavio je lezat u kavezu.Kad sam ga otvorila nije uopce reagirao na mazenje niti je htio van.Maknula sam ga jer sam cistila gajbu i ostao je lezat pod krevetom sve dok ga nisam izvukla van.I onda je odmah opet legao,sav se sklupcao i tako kunja.I nije htio veceru,sto je alarmantno jer ju otkad je kod mene(skoro 2g) nikad nije odbio i hrana mu je centar svijeta.
Nece nista jest,ni ono sto mu je inace najdraze.Gdje ga stavimo tamo ostane.
Nikad nije bio takav,uvijek navecer trckara i ovo mi ne sluti na dobro.
Jucer smo ga uhvatili kako jede macje brikete,ne znam koliko je pojeo prije nego smo ga maknuli,jel moze bit od toga?U zadnje je vrijeme jako prozdrljiv i jede sve sto vidi,pa cak i meso od psa i macaka,uzas,stalno sve micemo od njega.I jucer je dobio one Verminex kapi protiv buha,točno onoliko koliko pise i vec ih je prije dobivao,tako da sumnjam da je to.
Cijelog sam ga pregledala,nema nikakvih vanjskih simptoma ili ih bar ja ne vidim.
Help!
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 22:26 pm

ako imalo sumnjas da je nesto krivo pojeo (a meni se nekako cini da je) sto hitnije mu daj aktivni ugljen! ako imas kako otici do jedne od dezurnih apoteka otidji cim prije i to kupi. on djeluje ako se da na vrijeme

jel kakao, jel pio vode bar?

opipaj mu usi jesu li mu hladne

prati sad svaki simptom jer je to uvelike bitno da bi se postavila dijagnoza

ako nije kakao, je li se linja mozda? jel bi mogao biti zacep?
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » pet lis 19, 2007 22:37 pm

Mislim da imam doma ugljena,moram pogledat.Kako da mu to dam?
Usi su mu hladnije nego inace,kao i ostatak tijela.I cini mi se da mu je dlaka nekako neuredna,rascupana.I stalno se skriva u nekim kutevima,sad je sjeo u cosak izmedu radijatora i ormara i ne mice od tamo.
Ujutro je normalno jeo hranu i sijeno,i popodne u 15h povrce.I tad je djelovao normalno.Doma sam dosla u 21h i onda je bio ovakav.
Za kakanje ne znam,gajba mu je ionako bila prljava pa sam ju zato i cistila,tako da ne mogu znat jel to od danas ili prije.A ne linja se bas,ima mozda tri dlake koje onako strse,proslo mu je linjanje prije mjesec dana.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 22:43 pm

ok, meni to zbilja zvuci na trovanje.

utopli ga nekako i obavezno mu daj aktivnog ugljena, moji su recimo sami htjeli uzeti ali najlakse ti je ga zdrobiti zlicom i staviti u spricu sa vodom pa direkt u usta.

makni mu svu hranu osim sijena i vode, bilo bi dobro kada bi samo to sad jeo, naravno ak nece sijeno probaj sa ostalom suhom hranom (bolje ne zeleno da ne bi jos i proljev)

promatraj ga svakako, a sutra ujutro odmah veterinaru pogotovo ako nema pomaka. buba radi i subotom koliko znam, nazovi ujutro!

i javljaj kako je
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 22:44 pm

naravno od sada na dalje je bitno da li ce kakiti i da li ce biti proljev ili ne

drzim fige!
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » pet lis 19, 2007 22:51 pm

Ok,hvala puno.Nadam se da ce mu do jutra bit bolje jer sutra svi radimo i nemam pojma kako cemo onda izvest odlazak vetu.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 22:54 pm

cuj ako je netko gadno trovanje treba ic vetu, ne zelim te plasiti ali ja se ne bi igrala s tim :sad:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 22:55 pm

i da svakako prati jos simptome da znas ujutro reci jer ono trovanje je prvo sto mi pada na pamet, bitno je jel piski i kaki
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » pet lis 19, 2007 23:04 pm

Shit,nemam doma nikakvu spricu,samo dudu za macke,jel moze to?I kako se to uopce daje,da ga ne ugusim ili nesto slicno.
Naravno,uzet cu slobodan dan ako mu do jutra ne bude bolje,sta cu.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 23:06 pm

probaj nekak ako nista bar slobodno jutro pa ujutro rano odes do bube, zamolis ih da ti je hitno primit ce te i preko reda!

hm ne znam kako ces dudom za macke jer nju ne mozes istisnuti tako da mu stavis u usta...

ja sam stavljala macku nasilno tabletu u usta al to zbilja treba znat otvoriti usta i staviti na korjen jezika i ne znam bas jel to tak moze kunicu

sa spricom ti je najlakse jer im stavis sastrane izmedju zubica i samo istisnes i oni su prisiljeni progutat

si mu probala ovak ponudit mozda?
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » pet lis 19, 2007 23:10 pm

Nece sam.Rupa je mala pa ce mozda izletit kao iz sprice.Jel ga se okrene na leda ili mora normalno sjedit?Znam da se mackama daje ovako,ne na leda,da se ne bi ugusile.
Ma posao mi je samo od ranog jutra do 13h,tako da mi je svejedno onda.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 23:13 pm

na ledja ti je lakse jer ga onesposobis, ali dakako da mozes i tako...ako mozes jel, naravno mislim da bu ti netko trebao pomoci
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 19, 2007 23:15 pm

ja ti sve obavezno radim tako da ti uzmem rucnik postavim zekonju na rucnik zamotam ga u palacinku cvrsto da se ne moze trzat al naravno ne da mu krvotok stane, okrenem ga na ledja, podignem malo glavicu (naslonim na sebe) i onda spricom dam sto treba

naravno ak je zec miran nije tolika muka, al moja poopy se trga kao da joj zivot ovisi o tome
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » pet lis 19, 2007 23:24 pm

ako ti je zeko hladan, MORAŠ ga utopliti. ukoliko si u mogućnosti izmjeritije učini to.

OPREZ PRILIKOM DAVANJA BILO ČEGA NA ŠPRICU!
ukiliko si nesigurna, radije nek ti neko pomogne nego da rizikuješ.

DAVANJE LIJEKOVA NA USTA

Neki lijekovi i nemaju nekakav okus, a neki su i jako gorki. Neki kunići će pojesti bilo što dok drugi će okrenuti glavu na bilo što, što izgleda kao lijek. Evo nekoliko načina kako zamaskirati lijekove.

Ako je veterinar propisao tablete:
•Pokušajte kuniću dati tabletu odmah iz ruke. Neki kunići će tabletu tako uzeti.
•Smrvite tabletu i stavite kuniću u njegovu najdražu poslasticu ( bananu, jabuku…)
•Smrvite tabletu i pomiješajte je sa kunićevom najdražom hranom (sokom od jabuke, jogurtom, baby hranom….). Možete tabletu smrviti nožem ili kuhinjskim batom ili rastopiti u toploj vodi i onda pomiješati s sokom od jabuke, bananom, baby hranom, jogurtom…. Možete pola tablete staviti u žitarice, komad banane, list celera…. Možete mu dati drops, pa tabletu, pa opet drops. Vidite? Neće ni primijetiti!
•Smrvite tabletu i rastopite u kunićevu najdražu tekućinu. Možete rastopiti tabletu u vodi ili u voćnom soku i onda mu je dati na špricu. Pustite tabletu nekoliko minuta u tekućini da se rastopi, stavite ju u špricu i promućkajte. Stavite špricu u kut kunićevih usana i lagano pritisnite dopuštajući kuniću da žvače i lagano guta. Ako tekućina izlazi van prebrzo može je udahnuti u pluća.

VAŽNO: NEMOJTE TO RADITI TAKO DA JE KUNIĆ NA LEĐIMA (na krilu ili na prsima). KUNIĆ SE MOŽE UGUŠITI AKO MU TEKUĆINA UĐE U PLUĆA.

šprica ide u ugao usta i nešto u stranu!!
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » pet lis 19, 2007 23:29 pm

Evo uspjeli smo!Nevjerojatno,ali sam je poceo potezat dudu kad smo mu je stavili u usta i pohlepno je popio nekoliko gutljaja,onda jos malo i kasnije vise nikako,pa smo to shvatili kao da mu je dosta.
Prekrili smo mu kavez sa dekom i stavili ga kod radijatora,tamo mu je toplije nego da spava sa nama u krevetu,inace bi ga u svoj poplun umotala.
Nije on hladan,samo nije onako vruc kao inace,nekako je mlak.
Hvala svima na pomoci,javim ujutro kako je.
nani
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan