E kako da ovo očistim?!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

E kako da ovo očistim?!

PostPostao/la Anby » uto kol 10, 2010 18:02 pm

Andja je jako nemirna kada nesto petljam oko njene guze ;D samo se okreće u krug...nikad nije volila da je okrecem na ledja (tako da taj put do ciscenja otpada) pa nikad nisam ni inzistirala, nevoli apsolutno nista da joj se radi od higijene niti je mozes na to prisilit, toliko se otima, migolji, grebe...uzas... sama sebe cisti pa je nikad nisam ni maltretirala sto su joj capice prljave ili guza, sama je ona to sredjivala, ali ima vec neko vrijeme kako joj je guza prljava...vidim da je odnija vrag salu i da cu ja morat to ocistit, ali kako i s cim kad je ovako nemirnog duha... :D

slika

Uploaded with ImageShack.us

imajte u vidu da nemogu ovdje naci nikakve specijalne sampone za ciscenje,a isto tako sam probala ocistit vlaznim maramicama i neide, em sto se migolji i nemoze s mirom stajati sekundu, em sto nema nikakve koristi od tih vlažnih maramica... :rolleyes: a nemogu je ostavit ovakvu...
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: E kako da ovo očistim?!

PostPostao/la renata » uto kol 10, 2010 19:02 pm

Primi ju, stavi u lavabo s leđima prema dolje, blagi sapun, toplu tekuću vodu i peri. I češće mijenjaj stelju u wc-u.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto kol 10, 2010 19:10 pm

ma probali smo ali nismo uspjeli ni da je dignemo :rolleyes: previse je nemirna, grebe, mlati sapicama, udara... i narasla je strasno... uvijek s njom muku mucim... evo pogledajte kolika je...komad zeca ;D

slika

Uploaded with ImageShack.us
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » uto kol 10, 2010 19:21 pm

Ideš! Pa to je fakat komad zečetine ;D

Napuni u kadu plitko vode, pa je rukom odozdola nasapunaj i peri, a drugom rukom pridržavaj da ne iskoči.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto kol 10, 2010 19:39 pm

renata je napisao/la:Ideš! Pa to je fakat komad zečetine ;D

Napuni u kadu plitko vode, pa je rukom odozdola nasapunaj i peri, a drugom rukom pridržavaj da ne iskoči.

;D ;D ;D jel sad vidite zasto muku mucim...ali slatke muke :wink: bila sam joj vec na pocetku ljeta stavila kadicu na balkon, malo vode i jedva je uspjela uhvatit i stavit u kadu. da se neprepadne pustila sam je u kadici, vode je bilo tek toliko da joj prekrije malo sapice a na dnu kade je bio rucnik...dvije sekunde je stajala mirno a onda iskocila i pobjegla u kut, poslije sam je isto probala uhvatit i vratit u kadicu...naravno otimala se kao da joj zivot ovisi o tome, pa sam pozvala muza da "da ruke"...rezultat: izgrebani do bola i ja i on...mokri do koze i na kraju je nogom udarila u kadu...prevrnula je...i to je neslavni kraj pranja sapica i guze... :lud: ;D nemoram niti govorit da je i ona bila sva mokra od mlataranja zadnjim sapama...protestiranja...a dodatne muke su bile sa susenjem...

tako da nemam pojma kako joj sad oprat guzu...

a sta mislite da je odvedem u veterinara da joj "srede" guzu :zeko10: radi li itko to uopće... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » uto kol 10, 2010 19:47 pm

E da si mi bliže, ja bih ti ju s guštom sredila. Predivna je.

Probaj nazvat veta i pitat.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri kol 11, 2010 8:47 am

Ma ne bi je ja vodila veterinaru radi toga. Da li je možeš prati dok leži? Legneš i ti i krpicom namočenom u mlaki acidi borici joj pereš guzu.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la dHarma » sri kol 11, 2010 11:30 am

ja sam iste muke mucila sa Spajkom (samo sto on stane u lavabo :D )

Na ledja nema sanse, u lavabou poludi :lud:
Pa smo bili kreativni i u toku cetkanja sam skontala da on na "komandu" dize rep i guzu ;D
Cim mu mazim repic on podigne guzu i onda mu sve lepo ocistim sa acidi borici..
Ne znam da li ce da upali ali vredi pokusati :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frka » sri kol 11, 2010 14:57 pm

haha, znam kako ti je :D
meni su se u bubi smijali kad sam im rekla da žici ne mogu rezat noktiće nit ju češljat nit ništ, kao, u čemu je problem - jednostavno primiš zeca i napraviš šta hoćeš... moš mislit :rolleyes: ajte vi kad ste takve face :belj:
i šta se dogodilo? njih TROJE ju je na koncu jedva obuzdalo ;D ;D

a zeka ti je diiivna!! mrcina jedna musava :D
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sri kol 11, 2010 15:34 pm

zeko Simba je napisao/la:Ma ne bi je ja vodila veterinaru radi toga. Da li je možeš prati dok leži? Legneš i ti i krpicom namočenom u mlaki acidi borici joj pereš guzu.

dok leži cisto sumnjam, cim dignem repic odmah se ustane...tako je i kad je pokusavam četkat...a ako je smocim, bilo gdje, trkom ode u kut i trese sapicama i odmah se lize...sredjuje...

a sta je acidi borici? :zeko10:

frka: ;D ;D ;D ista stvar je s Andjom tako... meni ljudi nevjeruju dok nevide... :P

renata: a sto nam nisi bliže ... :blush:

anyway, na godišnjem sam od danas, tako da joj negine pranje guze bilo kako! sva sreca pa je fino, suncano toplo...jos mi samo fali da se prehladi, ionako je prestala kihati... javite sta je "acidi borici", kako izgleda...???
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri kol 11, 2010 16:26 pm

Acidi borici je borna voda,ima je za kupit u ljekarnama.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » čet kol 12, 2010 9:09 am

ovo sam nasla na internetu...

Na zapadu je "borna voda" odnosno acidi borici zakonom zabaranjena vec skoro cetvrt veka jer je naucno dokazano kancerogena. Njena upotreba je zabranjena cak i u veterini! Pokusajte da uporedite cinjenicu da recimo u EU veterinarska ambulanta ne bi njome tretirala ni psa ili macku, a kod nas je i dalje prepisuju bebama! O odraslima da ne pricamo.

:blink: jeste li vi sigurni da se ovo koristi na zekanima... :hm:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » čet kol 12, 2010 9:12 am

ma mozhda to i jeste tako kad je koristish svakodnevno, ali ti cesh sada to uraditi da ochistish i ko zna kad josh...

pa i cigarete i chips su kancerogene pa opet ne dobijesh rak kad popushish jednu cigaretu ili pojedesh kesicu chipsa...bar ja tako razmishljam :wink:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » čet kol 12, 2010 9:30 am

mislim da smo mi nesto drugo u odnosu na zekane...ali ako se ovo vise nepropisuje bebama onda je ja sigurno nebi koristila ni na Andji...kako se ono kaze, bolje sprijeciti nego lijeciti! :wink: valjda ima neki blagi sampon s cim joj mogu oprat guzu... nije valjda da samo acidi borici dolazi u obzir?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet kol 12, 2010 9:33 am

Ma nije samo acidi borici, ali mnogi od nas ga koriste ako je potrebno pa nikome nije ništa bilo. "Problem" sa šamponima je taj što ih treba ispirati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan