Ja sam ti isto prvo kupila običnu četku, onu s metalnim zubcima, kad sam imala samo Simbu, no njemu se ta baš i nije svidjela pa sam mu uzela onu gumenu za ruku što se natakne kao "rukavica" tj. za dlan i ta mu je super. Lijepo sve pokupi i još ga usput i masira.

Kad sam dobila Nalu i nju sam probala s tom gumenom al mi nije bila dobra za nju jer grebe samo po površini ne može ući u dubinu njene guste dlake pa sam nju onda s onom prvom četkom s metalnim zubcima češljala. Ta je bila super i lijepo je kupila dlaku samo što su mi se povijali zubci zbog tih silnih zapetljanja koja je imala i sad mi prva dva reda strše van. Kad smo bili kod veterinarke jedan put usput smo dali srediti te čvoriće i krzno malo i tamo su imali furminator i bio mi je super pa sam joj odlučila to kupiti. Gledala sam u Zagrebu u Pet centru al mi je tamo bilo preskupo (mislim da nekih 300-tinjak kuna
.gif)
) pa sam naručila preko Njuškala, platila nekih 80kn i super!

Sad kad imamo češljanje prvo prođemo sa prvom četkom da vidimo ako ima kakvih zapetljanja da ju ne bi čupalo i onda furminatorom.
Pa ne znam jel bi tebi trebao furminator, probaš prvo s ovom četkom koju imaš pa ćeš vidjeti kak kupi dlaku i sve to. Ja na primjer Simbu uopće ne furminiram, to je samo za Nalu.
A što se tiče noktića to nije nikakav problem, glavno da ima tko dobro držat zeku i gledaš da ne režeš preblizu žilice. To sam isto u Pet centru kupila škarice, mislim da su za male pse, ne znam jel ima posebno za zeke?! Ako nisi sigurna bolje odi prvi put kod veterinara pa ćeš vidjeti, nije ništa strašno...
Ma mi ti imamo ful opremu, svaki put kad odem do Pet centra nešto kupim za zekače, već me dečko zeza kak njemu ništ ne kupim, sve je za zekane.
Moji zekači su ti preko noći obavezno zatvoreni. U početku sam imala Simbu puštenog al je stalno skakao na krevet i trčao po meni da se ništa nisam uspijela naspavati.

Sad kad su u paru isto su zatvoreni, ali imaju ogroman kavez na dva kata s četiri međukada i tunel za spuštanje tak da im nije dosadno.

Ja bi voljela da su oni više pušteni, al kad je faks ja sam u Zagrebu a zekače mama doma pazi, pa su uglavnom zatvoreni, pusti ih par puta, jer nema vremena pazit na njih, a kad nisu pod kontrolom grizu linoleum u sobi, Simba skače metar i pol u zrak na ormariće itd.

Al zato kad sam ja doma, onda je uživancija...