Mekana masa + kuglice

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Mekana masa + kuglice

PostPostao/la warped » sri tra 03, 2013 13:47 pm

Naručila sam ukupno 5kg re-balancea od pet centra, čekam dostavu. :)

Jučer sam im dala zobene pahuljice na pod jer sam ih pokušavala zainteresirati za to (ne znam kak vaši, ali mojima je uvijek finije ono šta nađu na podu - u posudici može ostati, ali na podu ni slučajno :D ).... I dođem malo kasnije, a TOČNO na mjestu gdje sam im stavila pahuljice nađem kuglice. ;D

Nije problem nedostatak kuglica (njih uvijek imaju, Bogu hvala), već ta masa, ali je opet lijepo vidjeti takve divne kuglice na hrpici... :blush:

Sad kad toliko čitam o sudalu pretpostavljam da su oni bili dobavljači onom pet shopu kojeg sam spominjala. Jer kao što sam rekla - odustali su od te firme zbog neodgovornih dobavljača.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sri tra 03, 2013 14:13 pm

drzim fige da tako nastavite. :)steta za taj pet shop,imali su super stvari navodno, pogotovo za pse. nego, kak su njih dvoje? sjecam se da je on imao problema s naskakivanjem kao i moj roflo..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sri tra 03, 2013 15:20 pm

Krenula sam odgovoriti ovdje, ali zaključila sam da bi bilo bolje u njihovoj temi, da odmah napravim mali update. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sri tra 03, 2013 16:00 pm

:) moze, ubaci i koju sliku
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sri tra 03, 2013 16:04 pm

a sijeno jedu?

ako ne dovoljno smanji suhu hranu i ostalo, definitivno treba neka kvalitetnija hrana (- to vidim da jesi

kupi u humanoj apoteci Linex, Prolife ili neki drugi probiotik, može i neki koji imaš doma,
daj svakome sadržaj pola kapsule dnevno ili još bolje neki za djecu pa u kapima (izdoziraš slično ko za bebu)

a u vodu koju piju Prodigest (Pet centar ili vet.ljekarna) svaki dan 3-4 priložene žličice

to sve neka dobivaju 10ak dana, a ako ne pomogne trebalo bi napraviti parazitološku i bakteriološku analizu stolice
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la warped » sri tra 03, 2013 16:12 pm

da, sijeno vole i jedu ga kao blesavi.

ostalo je sve primljeno na znanje, provjerit ću što mogu nabaviti. hvala! :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la nikola » čet tra 04, 2013 1:35 am

warped je napisao/la:Naručila sam ukupno 5kg re-balancea od pet centra, čekam dostavu. :)

Jučer sam im dala zobene pahuljice na pod jer sam ih pokušavala zainteresirati za to (ne znam kak vaši, ali mojima je uvijek finije ono šta nađu na podu - u posudici može ostati, ali na podu ni slučajno :D ).... I dođem malo kasnije, a TOČNO na mjestu gdje sam im stavila pahuljice nađem kuglice. ;D

Nije problem nedostatak kuglica (njih uvijek imaju, Bogu hvala), već ta masa, ali je opet lijepo vidjeti takve divne kuglice na hrpici... :blush:

Sad kad toliko čitam o sudalu pretpostavljam da su oni bili dobavljači onom pet shopu kojeg sam spominjala. Jer kao što sam rekla - odustali su od te firme zbog neodgovornih dobavljača.

Tih 5 kg bi ti trebalo, za 2 kunića, trajati barem jedno mjesec dana. Re-balance jest skup ali ga moja Alfi ne prebire nego sve pojede, za razliku od neke jeftinije hrane, tako da na kraju i ne izađe toliko skup koliko izgleda. I nemoj 'polagano' uvoditi re-balance jer od miješanja sa prethodnom, lošom, hranom nema nikakve koristi.
nikola
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 04, 2013 7:56 am

Na novu hranu se u pravilu uvijek prelazi postupno Nikola, jer je njihov organizam naučen na određenu hranu i nagle promjene često izazovu poremećaj u probavi. Ovdje je ionako prisutan, tako da bi se stanje moglo pogoršati ako se naglo pređe na drugu hranu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la nikola » čet tra 04, 2013 10:26 am

zeko Simba je napisao/la:Na novu hranu se u pravilu uvijek prelazi postupno Nikola, jer je njihov organizam naučen na određenu hranu i nagle promjene često izazovu poremećaj u probavi. Ovdje je ionako prisutan, tako da bi se stanje moglo pogoršati ako se naglo pređe na drugu hranu

Upravo zbog te loše stare hrane i postoji poremećaj u probavi tako da sam i dalje uvjerenja da u ovom slučaju taj postupni prelazak nema smisla a tako sam 'odradio' i prelazak na re-balance kod moje Alfi.
To potvrđuje i činjenica da je trenutni prelazak na zobene pahuljice kod kunića iz ove teme odmah doveo do poboljšanja probave.
nikola
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » čet tra 04, 2013 11:56 am

ja bih ipak poslusala simbu.. mu svi imamo neko iskustvo sa svojim kunicima, dva, tri uglavnom, dok ih je ona sto othranila sto "odcuvala" :D puno vise. par dana mijesanja nece ne znam kako pokvariti situaciju kad je warped vec dosad izdrzala..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet tra 04, 2013 11:58 am

Mislim da u slucaju kada se prelazi s nekvalitetne hrane na kvalitetnu mora postojati blagi prijelaz jer je organizam naviknut na losu hranu koliko god ona njemu "stetila"..takvo umjesavanje nije toliko nuzno kada se prelazi s hrana iste kvalitete
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 04, 2013 12:05 pm

nikola je napisao/la:
zeko Simba je napisao/la:Na novu hranu se u pravilu uvijek prelazi postupno Nikola, jer je njihov organizam naučen na određenu hranu i nagle promjene često izazovu poremećaj u probavi. Ovdje je ionako prisutan, tako da bi se stanje moglo pogoršati ako se naglo pređe na drugu hranu

Upravo zbog te loše stare hrane i postoji poremećaj u probavi tako da sam i dalje uvjerenja da u ovom slučaju taj postupni prelazak nema smisla a tako sam 'odradio' i prelazak na re-balance kod moje Alfi.
To potvrđuje i činjenica da je trenutni prelazak na zobene pahuljice kod kunića iz ove teme odmah doveo do poboljšanja probave.

Zobene pahuljice su se dodale prehrani, a nije se prešlo na njih. Ne treba prelaziti mjesecima na rebalance, ali svakako par dana da.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » čet tra 04, 2013 12:09 pm

altan je napisao/la:Mislim da u slucaju kada se prelazi s nekvalitetne hrane na kvalitetnu mora postojati blagi prijelaz jer je organizam naviknut na losu hranu koliko god ona njemu "stetila"..takvo umjesavanje nije toliko nuzno kada se prelazi s hrana iste kvalitete

da, definitivno tim vise sto prelazi sa srota na dobru hranu. ja nisam mijesala cuni fit/pro/complete jer su tu negdje, ali ovo definitivno treba. meni je pas imao problema s prelaskom na kvalitetnu hranu nakon domace koju je dobivala kod ljudi, a di ne bi zecu.bio sok
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub tra 06, 2013 18:40 pm

miješam sa starom hranom, da. mislim da se ne isplati riskirati s naglim ubacivanjem nove hrane, koliko god ona bila kvalitetna. slažem se sa svime što su cure rekle. :)

i samo bih ispravila - one kuglice nakon zobenih pahuljica nisu bile novost. kao što sam rekla, uz tu masu koja nas muči imaju cijelo vrijeme i najnormalnije kuglice. znači napredak bi bio izostanak mase, a ne pojavljivanje kuglica.

inače, jučer sam polagala vozački (i položila :cool: ) tako da mi je zadnjih par dana bila prava ludnica i nisam uspjela potražiti ništa od onog što mi je Charlie preporučila. ovaj tjedan bi trebao biti mirniji tako da se nadam da ću i to srediti.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » ned tra 07, 2013 12:23 pm

Nadam se da ce ti zekaci biti dobro, cestitam na polozenom vozackom ispitu i nadam se novim slikicama :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan