Zute sapice :(

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Zute sapice :(

PostPostao/la Bibi » uto kol 12, 2008 13:04 pm

Bica mi ne dozvoljava da joj cesljam sapice(tabane).
Sad su skroz tepihasti nekako i pozutela je dlaka... :sad: Ima losu naviku da gaca po wcu cim okrenem ledja i mislim da je nrandzasto-zuta boja sapica od toga. Probala sam da joj operem ali je siznula i pobegla i 3 sata sam je jurila fenom da joj osusim noge... :rolleyes: Kad probam da ih cesljam pobegne i ljuti se :zmirko:
Izgledaju nekako ko da je sprzena dlaka, tako i na dodir, grube su, umrsene valjda.
Nisam primetila da vase zeke imaju "prljave" sapice... :wub:
Kako se resava ovakva situacija? :hm:
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto kol 12, 2008 13:25 pm

Očisti joj šape sa vatom (ili gazom) i bornom vodom
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » uto kol 12, 2008 14:41 pm

Zadnja izmjena: Bibi; pon ruj 29, 2008 19:18 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » uto kol 12, 2008 15:07 pm

kolko vidim ne :huh:

http://www.medicinskirjecnik.com/b/Burov.html

to kupis u obicnoj ljekarni..neku sicu ti kosta..trazis bornu vodu ili ti acidi borici

mi sapice peremo sa cistom vodom, ali mi ni nemamo dodira sa gajbom :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » uto kol 12, 2008 15:57 pm

Ok, hvala vam puno! ;D
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ladybug » uto kol 12, 2008 18:06 pm

Ja mu ni ne perem nogice, on to sam pere.. A i mora im dlaka tam biti grublja, kad non stop hodaju po njoj. :)
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » sri kol 13, 2008 1:38 am

svakako paznju treba obratiti na nogice..je se pokazalo da se i kod zekaca koji borave non-stop vani pojave zuljevi i ostali problemi..dobro je podsisati dlakicu kod zekaca koji imaju duzu (sto svakako treba napraviti netko iskusan!) i redovito pregledavati nogice..kod zekaca koji dosta vremena provode u gajbi bi to trebalo raditi jako cesto..neki zekaci jednostavno imaju gustu dlaku na nogicama i koliko god oni cistili sapice, njihova mokraca (koja je jako agresivna)+stelja moze napraviti sranje..kao i tvrda podloga..a neki su jednostavno osjetljiviji..stoga pregledavajte nozice :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

Re: Zute sapice :(

PostPostao/la PUCKO » sri kol 13, 2008 21:55 pm

Bibi je napisao/la:Bica mi ne dozvoljava da joj cesljam sapice(tabane).
Sad su skroz tepihasti nekako i pozutela je dlaka... :sad: Ima losu naviku da gaca po wcu cim okrenem ledja i mislim da je nrandzasto-zuta boja sapica od toga. Probala sam da joj operem ali je siznula i pobegla i 3 sata sam je jurila fenom da joj osusim noge... :rolleyes: Kad probam da ih cesljam pobegne i ljuti se :zmirko:
Izgledaju nekako ko da je sprzena dlaka, tako i na dodir, grube su, umrsene valjda.
Nisam primetila da vase zeke imaju "prljave" sapice... :wub:
Kako se resava ovakva situacija? :hm:

biba zlato,ti si meni ko lovac na krokodile...neka te nebrinu zute sape,DA ako su mokre...omoguci zeki malo igre u zecijem pijesku bar dok mu se to malo ne stabilizira,10-ak dana da mu se ne upali to a do tada osmisli novi nacin i mjesto nuzde...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bibi » čet kol 14, 2008 0:56 am

Mogu ja da budem i lovac na slonove, ali nije problem u wc, ni mestu gde vrsi nuzdu, nista nije bilo sa sapama osim obojene dlake, to smo sredili, i mislim da se nista nece upaliti... Sape pazim da budu suve, ako ponekad (ko sto zna) ostane da gaca po onom sto je napravio, osusim.
Pregledali smo ih kao sto Zekili kaze i sve je ok, Pucko duso, bez brige! :happy:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko i ja » čet ruj 04, 2008 19:00 pm

Kupio je moj zaručnik bornu vodu i probali smo malo prije maličkoj očistiti šapice jer se očito popišala po sebi... :nowink: i apsolutno ništa nije otišlo dolje...help wanted! :rolleyes:
Zeko i ja
Zečić
Zečić

PostPostao/la anci » pet ruj 05, 2008 10:55 am

to ce ona sama ocistit(ja mislim)
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet ruj 05, 2008 11:03 am

Joj ja znam da postoji jedan kao šampon ali za suho "pranje"...to smo mi jednom prilikom bili kupili zbog istog problema,znam da smo trebali ici veterinaru pa mi je bilo neugodno zbog njenih sivih šapa zbog toga sto hoda svuda...pisalo je na tome da je za sve zivotinje i da je bezopasno al to je onak u prahu pa ni ne ostane puno toga na dlaci...mi nista nismo ocistili jer mi moja draga zece nije ni dala da joj diram noge :rolleyes: ...dala bi ti to da probas al sam proslijedila dalje vec odavno :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bibi » ned ruj 07, 2008 10:28 am

I nama se samo malo skinulo , to je zato sto su zamrsene skroz unutra bile, pa kad zgazi u mokracu to upije do zamrsenih slojeva i koliko god da peres izlazi jos i jos, a onda kad si zadovoljan i uspes nesto da sredis, zeka ode i zgazi opet.
Ako blago cesljas tabane u smeru rasta dlake, ali ne pritiskaj, oni se povrsinski razmrse i nekako se od cesljanja sve to skine, ne baaas skroz ali vidjivo.
Mene zanima, posto sam provalila da mogu vrhicem makazica(voma pazljivo) izvlacim dalku iz tih zamrsotina, da li je to dobro? Da li oni moraju da imaju tako tepihaste tabane iz zdravstvenih razloga, zastite stopala i td, ili treba da im se to dobro rasceslja? :huh:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan