Zeke ispastaju zbog kuca

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Zeke ispastaju zbog kuca

PostPostao/la musemarina » ned pro 04, 2011 18:32 pm

Dragi moji,
Nisam se odavno pojavljivala na forumu, jer sam imala veoma ispunjen zivot, a i dosta problema. Sad sam jos i ostala bez posla. Zato i imam vremena da se pojavim ovde i da Vam kazem da moji kunici su ispastali zbog mog nemanja vremena i ne postizavanja da sve uradim.
Zeke su u jednoj sobi i to po dvoje u kavezima (imam ih 4 ako se secate). Ne mogu da ih pustim izvan sobe jer se bojim mojih kuca kojih imam troje. Soba je jako mala i to je u stvari moja soba za ucenje. Posto mi je posao oduzimao sa prevozom oko 10 sati, ucenje 3 sata i kuce po 2 sata, ja nisam mogla kunice da pustam svaki dan napolje. Poenta je sto moram da ih pustam naizmenicno, jedan par, pa drugi jer bi se inace pobili.
Mora da im je bilo jako dosadno dok sam ja na poslu, jer nisu imali sta da zvacu i u kavezu su. Ja bi im ostavljala seno, ali to je samo jedna kugla za 10 sati. Nemojte me pogresno shvatiti ali oni su imali i najbolju hranu i najbolje seno, ali samo su bili malo na slobodi. Uzaaaaas! Grize me savest. I jos pored toga sam bila cesto bolesna.
Moje zeke su zdrave, ali zbog mog ne informisanja o ishrani, mogli su da se razbole jer su cesto jeli jabuke.
Sve u svemu ja sad ne radim pa ce biti cesce napolju, tj, svaki dan.
Razmisljala sam cak da ih udomim, da bi im neko mozda pruzio bolji zivot i vise slobode. Ali pomisao da mogu da dodju u pogresne ruke, me plasi. Ovde im barem niko nece nauditi i mirni su do kraja zivota.
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Zeke ispastaju zbog kuca

PostPostao/la Anby » ned pro 04, 2011 22:40 pm

nekuzim samo jednu stvar...ovo:

musemarina je napisao/la:Ja bi im ostavljala sijeno ali samo jedna kugla za 10 sati

??? pa ako su vec morali biti u gajbi, cemu onda i izgladnjivanje???

jel nevole jesti sijeno ili??? najmanji problem je bio natrpat kavez sijenom pobogu ...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marija123 » pon pro 05, 2011 14:49 pm

Ako će imati šta jesti i ako će biti na slobodi češće,nema ih potrebe udomljavati.A ako neće imati što jesti udomi ih,bolje je.
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la musemarina » pon pro 05, 2011 16:09 pm

E pa zeke sad uzivaju. I inace oni nikad nisu bili gladni.
Kupila sam im danas gomilu igracaka, ali nisu bas nesto zainteresovani, pa im ja pokazujem kako da se igraju.
Ne nece oni vise biti uskraceni ni sa cim jer ja necu raditi, tj. radi cu od kuce.
Mnogo ih volim. U stvari obozavam ih. :D
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan