Pozdrav,
Čitam ovaj forum već dugo i pokupila sam mnogo korisnih savjeta ali sad imam veliki problem. Naime imam ženku patuljastog kunića
te mužjaka ovnolikog. Mužjak je kastriran, prošla sam kroz cijelu fazu upoznavanja i sve je prošlo super. Kuniće svaki dan puštam po par sati u ograđeno dvorište. Prije 15-ak dana u dvorištu sam našla susjedovog mužjaka.(dan danas mi nije jasno kako). Uglavnom, pošto moja ženkica još uvijek nije kastrirana strah me da nije oplođena. Pošto ih nisam uhvatila na djelu, nadala sam se da nije bilo ništa, ali nažalost primjetila sam lagane znakove agresije s njene strane pa me strah da ipak nije skotna. Dosta sam se informirala što se same trudnoće i okota tiće, ali ipak imam par pitanja:
1.Smijem li ostaviti mužjaka sa njom tijekom okota, dojenja i kasnije.Čitala sam da mužjak neće naštetiti bebama, jedino može ponovno oploditi ženku, ali s obzirom da je moj kastriran mogu li ih ostaviti skupa? Tako su vezani, žao bi mi ih bilo razdvojiti...
2.Susjedov kunić nije patuljasti, nego veća pasmina, pa me strah hoće li s eventualnim bebama biti sve u redu?