pomoc!!!!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

pomoc!!!!

PostPostao/la Sandrichka » sri srp 31, 2013 19:59 pm

moja sogorica ima zeku staru 5 godina i debela je... ima neke cudne kake u zadnje vrijeme koje joj se ljepe za guzu i to joj mora stalno cistiti... sad je primjetila da joj je guza "izasla van" i cini joj se da ima krvi... ali zeka niti piski krv niti se drugacije ponasa nego inace... bojimo se da nije neki tumor u igri ili nesto takvo.. sutra ide veterinaru s njom.. zanima me ima li tko kakvih iskustva s time? :zeko10:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

Re: pomoc!!!!

PostPostao/la altan » čet kol 01, 2013 8:51 am

bez fotografije toga ne mozemo niti nagadati..najbolje je da veterinar pregleda
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet kol 01, 2013 10:30 am

Sta je rekao veterinar? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sandrichka » čet kol 01, 2013 11:11 am

popodne ide... htjela sam ja sinoc da je slikamo al je nismo mogle ulovit.. inace ta zeka je jako divlja za razliku od moje i sva je cudna nekako.. ima jako jako male kuglice a od malt paste bjezi ko od crnog vraga a ne zeli jest nikakvo ni voce ni povrce ni one poslastice (od uvijek) u posudici uvijek ima hrane i skroz malo jede za razliku od moje zeke (6 mj stara) koja se oce potrgat kad hranu vidi ili cuje suskanje... :zeko10: vec se dugo muce i s nekakvim upalama ociju, dobila je prvo neke slabije kapi pa onda jace al niti jedne nisu pomogle i to joj strasno izgleda jer joj se sva dlakica sljepila oko ociju i to se neda niti ocistiti... :zeko4:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » čet kol 01, 2013 19:57 pm

Joj jadnica mala pa procitajte ovde na forumu znam da preporucuju vidac caj za oci pa procitajte imate u zdravstvenim raspravama o tome. A jel je uopste vodila kod veterinara za oci ili je kapi uzela na svoju ruku?ili nevaljaju kapi ili nevalja veterinar :sad:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sandrichka » čet kol 01, 2013 22:50 pm

kapi joj je veterinar dao... evo bila je kod veti ipak je tumor :zeko4: sutra cemo znat vise kad je kirurg pregleda... :zeko4:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet kol 02, 2013 7:55 am

kojem veterinaru ide zeko? misonjica mala..
zeko ne bi trebao imati suhu hranu cijelo vrijeme u zdjelici..zato i je debela..

markiza je napisao/la:Joj jadnica mala pa procitajte ovde na forumu znam da preporucuju vidac caj za oci pa procitajte imate u zdravstvenim raspravama o tome. A jel je uopste vodila kod veterinara za oci ili je kapi uzela na svoju ruku?ili nevaljaju kapi ili nevalja veterinar :sad:

A ne mora biti da vet ne valja..mom Altanu su oci suzele preko mjesec dana unatoc kapanjima i mazanjima..tada nisam znala za vidac caj..mislim da on stvarno najbolje pomaze, iako naravno ako je nesto ozbiljno da bi ipak trebalo primjeniti lijekove..
Eto, kao sto je markiza rekla, treba pokusati ispirati oko vidcem, ali to nakon sto se rijesi problem s tumorom (ako stvarno je tumor)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sandrichka » pet kol 02, 2013 9:23 am

ona ide kod Bube s njom (iz Zagreba smo)... znam da je debela od prepune zdjelice cijeli dan i tako od pocetka i to sam joj i rekla al nije bas da me zeli slusat jer smatra da ja svoju zeku krivo hranim dva puta dnevno po jednu zlicu hrane ujutro i navecer i tako je hranim od prvog dana kada je dosla i moja zeka vise trci i igra se s nama dok se njezina zavuce iza gajbe kad je pusti i ne mrda jer joj nitko ne smije pric odma lupa nogama i napada kad je krenes podragat... :zmirko:

e sad imam jos pitanje u vezi svoje Zorice... pocela sam joj davat jabukicu manju kriskicu dnevno (naravno poceli smo s manjom kockicom) i primjetila sam da nakon jabuke ne zeli trckarat, samo se premjesta s jednog mjesta na drugo i legne, trbuscic joj zna bit napuhan pa sam ustanovila da bi to bilo od jabuke... jel moguce da ju jabuka napuhuje? :zeko10:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la roberta » sub kol 03, 2013 14:13 pm

pozz
imam jedno vrlo važno pitanje. naime zeko je smješten na balkonu. susjedi odozgo stalno padaju latice pelargonije. nakon što sam vidjela da zeko sve te latice lijepo pojede brzo sam usisala cijeli balkon.trudim se što više i što češće kupiti latice i usisavati balkon.mene sad zanima koliko su otrovne te latice i jesu li uopće otrovne da znam da li da ga smjestim negdje drugdje... :hm: :hm: :hm:
Timončić
roberta
Kunić
Kunić

PostPostao/la Foxy » ned kol 04, 2013 6:48 am

Što se tiče jabuke i zeke, sve je moguće... Možda baš jednom od tisuću zečića ne odgovara jabuka i to je taj zeko.
Pod pretpostavkom da su jabuke nešpricane. Bilo je i toga, jabuke kupljene kao domaće nešpricane, a zeko se opasno razbolio.
Ako niste sigurni, maknite i ponudite nešto drugo.

Za pelargonije ne znam da li su otrovne. Guglaj... Moja je jednom pojela cvijet petunije i bilo je ok.
Bitno da nije oleander, za njega znam da je otrovan...
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pon kol 05, 2013 17:32 pm

Sandrichka kako je zekica tvoje prijateljice? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sandrichka » uto kol 06, 2013 13:56 pm

jabuke su sigurno nespricane jer su iz bakinog vocnjaka i jos k tome oguljene, ali smo ih izbacili i sad je dobro...

šogoričina zeka ide na operaciju u četvrtak, i na drugom pregledu su potvrdili da je tumor al ne znaju koliki je dok ne otvore :zeko4: s što se suznih oka tiče i to ce joj odma probat ocistit kad ide na operaciju jer je moguce kao da su joj neki kanali zacepljeni ili nesto tako... :zeko10:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sandrichka » čet kol 08, 2013 18:20 pm

evo zeka je danas bila na operaciji.. sve je super proslo, zeka je super.. :zeko3:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » pet kol 09, 2013 10:05 am

Joj to je super :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sandrichka » pet kol 09, 2013 13:41 pm

sad nas samo malo muci to sto nije piskila od jucer popodne a popila je puuno vode :zeko10:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan