Zubici :/

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Zubici :/

PostPostao/la kristykika » pon svi 13, 2013 20:46 pm

Potrebna mi je pomoc... Kunic mi je pre 3 dana kratio kutnjake posto su dosta bili prerasli, (sto se i videlo na snimku koji je radio...) nego mene zanima, da li je moguce da on balavi zbog toga.. sto mu je dosta skratio zubice, pa da ga mozda boli... i da zbog toga ni seno nece da jede..ne znam sta da radim.. Nesto mi je i smoren po malo, mada mozda je i zbog toga sto mi je veterinar dao neku tecnost da mu stavljam u vodicu 5 dana po 5 kapi nakon struganja, a ne znam ni kako se zove, ne pise nista na bocici...jaooo :hm: :sad: HELP! STA MOZE BITI U PITANJU?
kristykika
Kunić
Kunić

Re: Zubici :/

PostPostao/la proserpine » uto svi 14, 2013 20:01 pm

Posto se niko ne javlja, a ja stvarno ne znam sta da kazem u vezi zubica, jer nemam iskustva, samo cu ti reci da zeko mora da jede. Ako ne jede nista sam, onda moras na spricu, a ukoliko je samo sijenu u pitanju, trebao bi poceti jesti kada se malo oporavi od skracivanja kutnjaka, pretpostavljam da ga boli. Je li danas ista bolje stanje? :zeko4:
proserpine
Zečić
Zečić

PostPostao/la kristykika » sri svi 15, 2013 11:02 am

proserpine je napisao/la:Posto se niko ne javlja, a ja stvarno ne znam sta da kazem u vezi zubica, jer nemam iskustva, samo cu ti reci da zeko mora da jede. Ako ne jede nista sam, onda moras na spricu, a ukoliko je samo sijenu u pitanju, trebao bi poceti jesti kada se malo oporavi od skracivanja kutnjaka, pretpostavljam da ga boli. Je li danas ista bolje stanje? :zeko4:

Hvala ti na odgovoru.. :wink: Pa znas kako, on jede ovako hranu, pelete, povrce, ali samo mi seno odbija...3 vrste sena sam mu iznela, nijedno nece.. Mada moguce da je zbog zubica, sta znam..veterinar mi je rekao da mu je sad skroz do kraja skratio kutnjake, vise nego prethodni put kad je kratio..pre par meseci...mozda ga boli pa zato odbija seno jer ga bocka, mozda rane ima..sta znam.. Ne znam sta da radim :/ malo mi je i pospan ovih par dana od skracivanja, neveseo je, mozda mu je zato i prepisao ove kapi protiv bolova...sacekacu jos danas da ih ispije pa ako i sutra bude tako ja moram opet da ga zovem da vidim u cemu je problem, sta mu je napravio... Veseo je bio se dok ga nismo odveli na struganje, kako se probudio iz anstezije on samo miruje
kristykika
Kunić
Kunić

PostPostao/la proserpine » sri svi 15, 2013 11:24 am

Je li ima kuglica i kakve su? Ja kad vidim da moj nije sijeno bas puno jeo u toku dana, stavljam mu pod njuskicu i onda on to pregrize i onda sam pocne jesti, nekad mislim da se previse razmazio :blush:
Sto se tice pospanosti, proci ce, ipak je sve to bilo stresno za njega. Na kraju krajeva najbitnije je da jede bilo sta i da kuglicari. Drzim fige da se zeko sto prije oporavi :zeko3:
proserpine
Zečić
Zečić

PostPostao/la kristykika » sri svi 15, 2013 11:35 am

proserpine je napisao/la:Je li ima kuglica i kakve su? Ja kad vidim da moj nije sijeno bas puno jeo u toku dana, stavljam mu pod njuskicu i onda on to pregrize i onda sam pocne jesti, nekad mislim da se previse razmazio :blush:
Sto se tice pospanosti, proci ce, ipak je sve to bilo stresno za njega. Na kraju krajeva najbitnije je da jede bilo sta i da kuglicari. Drzim fige da se zeko sto prije oporavi :zeko3:

Normalne su mu kuglice...ali svaki dan mora da izbaci po koju "vitaminsku kaku"-kako je vec zovu.. :huh:
Hvala ti jos jednom! :wink:
kristykika
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri svi 15, 2013 23:18 pm

lako moguce da slini od operacije a i treba mu nekoliko dana da dođe u normalu

nudi mu mekano i zeleno a sijeno ce poceti nakon nekoliko dana samo moras forsirati, njega i suhu tvrdu hranu pocne jesti zadnje jer jos uvijek misli da ga boli
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristykika » čet svi 16, 2013 11:16 am

Lady Stardust je napisao/la:lako moguce da slini od operacije a i treba mu nekoliko dana da dođe u normalu

nudi mu mekano i zeleno a sijeno ce poceti nakon nekoliko dana samo moras forsirati, njega i suhu tvrdu hranu pocne jesti zadnje jer jos uvijek misli da ga boli

Hvala na odogovoru! Za sad je poceo metlu da glodje :D Nadam se da ce uskoro poceti i seno da papa ;)
kristykika
Kunić
Kunić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan