HELP! STA MOZE BITI U PITANJU?Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela
HELP! STA MOZE BITI U PITANJU?

proserpine je napisao/la:Posto se niko ne javlja, a ja stvarno ne znam sta da kazem u vezi zubica, jer nemam iskustva, samo cu ti reci da zeko mora da jede. Ako ne jede nista sam, onda moras na spricu, a ukoliko je samo sijenu u pitanju, trebao bi poceti jesti kada se malo oporavi od skracivanja kutnjaka, pretpostavljam da ga boli. Je li danas ista bolje stanje?
Pa znas kako, on jede ovako hranu, pelete, povrce, ali samo mi seno odbija...3 vrste sena sam mu iznela, nijedno nece.. Mada moguce da je zbog zubica, sta znam..veterinar mi je rekao da mu je sad skroz do kraja skratio kutnjake, vise nego prethodni put kad je kratio..pre par meseci...mozda ga boli pa zato odbija seno jer ga bocka, mozda rane ima..sta znam.. Ne znam sta da radim :/ malo mi je i pospan ovih par dana od skracivanja, neveseo je, mozda mu je zato i prepisao ove kapi protiv bolova...sacekacu jos danas da ih ispije pa ako i sutra bude tako ja moram opet da ga zovem da vidim u cemu je problem, sta mu je napravio... Veseo je bio se dok ga nismo odveli na struganje, kako se probudio iz anstezije on samo miruje

proserpine je napisao/la:Je li ima kuglica i kakve su? Ja kad vidim da moj nije sijeno bas puno jeo u toku dana, stavljam mu pod njuskicu i onda on to pregrize i onda sam pocne jesti, nekad mislim da se previse razmazio![]()
Sto se tice pospanosti, proci ce, ipak je sve to bilo stresno za njega. Na kraju krajeva najbitnije je da jede bilo sta i da kuglicari. Drzim fige da se zeko sto prije oporavi

Lady Stardust je napisao/la:lako moguce da slini od operacije a i treba mu nekoliko dana da dođe u normalu
nudi mu mekano i zeleno a sijeno ce poceti nakon nekoliko dana samo moras forsirati, njega i suhu tvrdu hranu pocne jesti zadnje jer jos uvijek misli da ga boli
Nadam se da ce uskoro poceti i seno da papa ;)
Natrag na Zdravstvene rasprave
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.