Odlazak na put bez zeke

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Odlazak na put bez zeke

PostPostao/la Cule » pon svi 02, 2011 15:43 pm

Vec sam pisala da smo zeku dobili na poklon, nismo ga planirali..mi smo jos u januaru uplatili letovanje od 15 dana, na koje zeku necemo moci povesti..
Zeku ima ko da cuva, nas deka..ali me zanima kako ce to uticati na njega?
Deka ce ga hraniti i odrzavati higijenu kaveza onako kako mu kazem, u to sam sigurna..ali ne verujem da ce se bas posvetiti onako kako smo mi posveceni..do tad ima jos 2,5 meseca i zeko ce biti vec veliki, ali me brine da ne tuguje previse i da mu se zbog toga nesto desi..

Ako neko ima ovakva iskustva, bila bih zahvalna da ih cujem..
Svaki savet je dobrodosao..
Unapred hvala..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Odlazak na put bez zeke

PostPostao/la sanjita » pon svi 02, 2011 16:06 pm

Ostavite mu brojeve telefona veterinara za nedaj boze..jel imate kakvog veterinara u blizini koji zna sa kunicima?....neka ga hrani samo onim sto smije i neka ga naravno pusta van malo...oprosti tko je deka,djed?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » pon svi 02, 2011 16:28 pm

Deka je deda moje curice..tako ga ona zove, pa i ja.. :hm:
Nas dobar prijatelj je veterinar, moram videti sa njim da li je tu u to vreme kada mi nismo, ako ne, naci cu drugog veterinara..

Taj prakticni deo cu lako resiti, mene brine da previse ne tuguje..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon svi 02, 2011 16:31 pm

Ma nece mu nista bit ako djed bude slijedio vase upute..nisu oni ko psi recimo (iako se znaju durit na vlasnike jer su ih "ostavili")..ali nece umrijet od tuge :)..kao sto je sanjita napisala dobro je djedu ostavit kontakt neke osobe koja mu moze pomoci sa zekom u slucaju da je to potrebno, kontakt veterinara..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekoslav123 » pon svi 02, 2011 16:32 pm

nece tugovati,ne brini se,samo mu treba malo paznje i brige :wink: i naravno,veterinar mora biti u blizini,ako se nesto,ne daj boze dogodi
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon svi 02, 2011 16:34 pm

A odakle si?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » pon svi 02, 2011 16:35 pm

To sam bas htjela i ja pitat,odakle ste...jer imamo tu na forumu popis strucnih veterinara pa da pogledas malo i za vase mjesto ako ima preporuka...jer nije svaki veterinar dobar za kunice i nema iksustva sa njima,to se vec masu puta pokazalo tocnim....vise ljudi ovdje sa forumaa je pomoglo i spasilo zivote zekama nego veterinari...pa svakako pogledaj preporuke:

viewtopic.php?f=5&t=84
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » pon svi 02, 2011 16:51 pm

Nisam iz Hrvatske..zivim u blizini Novog Sada..

Hvala vam puno na savetima..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon svi 02, 2011 17:42 pm

Ima članova i iz Novog Sada ovdje pa bilo super da te oni upute na pouzdane veterinare i sl..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » pon svi 02, 2011 17:46 pm

E pa super..nadam se da ce se javiti..hvala.. :)
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » pon svi 02, 2011 18:16 pm

Pevaljkaj e iz Novog Sada. VEterinar koji je u preporukama i kod kojeg su bili vise njih iz Novog Sada ili okoline, cak je Mala Mica jednom iz Beograda vodila zeca kod njega, je Bojan.
Evo preporuka od nje:
DVM Bojan Topalski
kontakt brojevi: 021/ 493 007 i 493 008
mob.:+381 63 590 192
web stranica: http://www.nsvet.rs ili co.rs

"Sve pozitivno za doktora a još je mlad doktor što me je jako iznenadilo! Sve naj!
Specijalizovan veterinar za sitne životinje i on je već na stotine obavljao ove zahvate i nijedan zekan mu nije uginuo. :)))) Ja sam zekonju jučer kastrirao i super je prošlo!!!! Jako sam srećan i preporučujem doktora jer je savršen!!! :D On se iskreno posveti svakom zeki kao da je njegov pre nego što krene išta da radi i stvarno sam prezadovoljan"
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pon svi 02, 2011 18:20 pm

Sto se tugovanja tice, evo ti mog primera - ja sam rodjena u Crnoj Gori i cesto tamo putujem kod roditelja i brata, i to je najmanje 20 - 30 dana. Kada sam se jednom nameravala vratiti za kratko vreme nazad i ostati opet u Crnoj Gori duzi period, ostavila sam treceg zeku, Biberka, kod mojih da i njega ne bih cimala a i sebe sa tri zeca u kratkom periodu (iz opravdanih razloga ne smem nositi puno).
On je kod mojih od septembra prosle godine, nije me bas zaboravio, ali kada sam se vratila videlo se da se sa njima navikao tako da mu ja nisam bas bila draga kao oni, a oni ni nemaju nameru da mi ga vrate (to su na kvarno postigli :rolleyes: ).
Pripremi se mozda da ti ga deka vise nece ni hteti vratiti, kao meni moj otac sto nece da vrati Biberka ;D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Marta » pon svi 02, 2011 19:24 pm

moja je prošle godine bila kod bake na čuvanju (mi smo u NSu, a baka u Zrenjaninu). to je jedini put da smo je negde vodili na čuvanje, ali nije moglo drugačije (zeke ne vole promene rutine, okoline, mada i to je sve individualno). odlično su se snašle, zekana se uozbiljila, sredila svoje loše navike zapišavanja (valjda baka ima više iskustva sa vaspitavanjem;) baka je uživala u društvu, naravno da nije isto kao kad je sa nama, ali nije joj ništa falilo. veroratno je meni bilo mnogo gore, to mi je bilo prvo odvajanje od nje..
ostavi na papiru koliko čega treba da dobije dnevno, dovoljnu zalihu neophodnih stvari, a za veterinara si već dobila adresu od Klio.
imate još dovoljno vremena do tad da upoznate i zekine navike, šta mu prija a šta ne.
bez panike :wink:
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » uto svi 03, 2011 8:19 am

@ Klio, puno hvala..sve podatke sam prepisala i ako mi ne daj boze nesto zatreba, znam kome da se obratim..

Hvala i ostalima sto ste podelili svoja iskustva, sad mi je mnogo lakse..znam da dotle jos ima vremena, ali zelim sve na vreme da pripremim, pa kad odem da budem mirna i uzivam u odmoru koji mi je i vise nego potreban..
Sa dekom sam razgovarala i voljan je da ga cuva, a posto zivi sam, drustvo ce mu dobro doci jer mu nece biti unuka da ga razonode..a zivimo kuca do kuce, tako da se Cule nece traumirati transportom..
Da, rekao mi je da mu napisem sve upute na papir koji ce okaciti na zid da ne bi nesto zaboravio.. ;D
On nam cuva i psai ribice kad odemo negde, tako da znam da je pouzdan..sad ce imati citav zoo vrt..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » ned lip 19, 2011 17:30 pm

Sto je bilo daleko, postaje sve blize..jos nekih dvadesetak dana i putujemo, pa sam htela jos nesto da pitam..

Zeka je poslednjih mesec dana skoro citav dan pusten, jedino ga zatvaramo par sati nocu..kad ode kod dede na cuvanje, nece moci po citave dane da seta kao kod nas, pa me zanima da li ce biti problema ako bude malo vise zatvoren kao u pocetku kada je dosao kod nas?

Ustvari, da budem postena, umirem od brige za njim, a znam da preterujem..sta cu kada ga mnogo volim..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan