Kunić Duško stiago u naš dom!!!!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Kunić Duško stiago u naš dom!!!!

PostPostao/la guljka » čet ožu 26, 2009 14:32 pm

Evo kao što sam naslov kaže, prije dva dana, ovnoliki patuljasti kunić stigao je i unaš dom. Moja kćer od skoro tri godine i ja smo ga ugledale u pet shopu, bila je to ljubav na prvi pogled. Pa iako ne znam ništa o zečevima (cijeli život sam imala druge vrste ljubimaca) pardon kunićima, nisam mu mogla odoliti, toliko je sladak!
Uglavnom, kupili smo mu kavez, najveći koji je bio u pet shopu, nisam ga mjerila pa vam ne znam reći dimenzije, ali mališa ima dosta mjesta. Uzeli smo odmah i piljevinu (s mirisom jabuke), sijeno, pojilicu s kuglicom i sjemenje za prehranu. Čitajući razne stranice o kunićima skužila sam zapravo da mi treba i plastična posudica za nuždu jer mi je užasno da jadničak spava na piljevini na koju i kaka.
Otprilike na svim mjestima sam pronašla da mu se i tu posudicu stavi piljevina i malo slame da ga se privuče tu, a kasnije ako nuždu napravi izvan posudice, bilo u kavezu ili izvan njega, d as epiljevina s izmetom ili mokraćom ili sam izmet ako je to obavio negdje vani, stavlja u posudicu da on kuži da mu je tu mjesto za te stvari.
I evo, ja umjesto da se predstavim ja sam krenula zapravo s onim što me zanima pa se ispričavam, ali eto, i ja sam među novima i sve me zanima.
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kunić Leopold » čet ožu 26, 2009 14:57 pm

Dobrodošli! :welcome:

Slobodno pitajte sve što Vas zanima :)

I dajte nam neke slike Duška u topic "Slike, filmići priče...", da ga bolje vidimo.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la guljka » čet ožu 26, 2009 15:04 pm

Čim ga slikam stavit ću sličice jer je presladak, ali još ga nisam hjtela plašiti blicem aparata ili mobitela, tek je dva dana kod nas, da se ne šokira odmah u startu.
Pa evo za početak imam par pitanja:
1. Da li je na dno kaveza dovoljno posuti samo piljevinu ili treba još nešto?
2. Još uvijek nisam primijetila da mu je piljevina negdje mokra niti ga ulovila da piški, da li da pričekam s uvođenjem posude (wc-a) dok ne skužim gdje on to radi ili da je uvedem odmah?
3. Ako je na dnu kaveza piljevina čime da napunim posudu za wc?
4. Još ga nismo pustili vani, kad krenemo da li da mu samo otvorim vrata pa da sam krene ili da ga mi izvadimo iz kaveza?
5. Da li da mu odmah dam neku igračkicu, ja nisam hjtela jučer i prekjučer jer ga ne bi htjela nepotrebno plašiti?
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kunić Leopold » čet ožu 26, 2009 15:21 pm

1. Na dno kaveza ne treba ići ništa.

2. On će odabrati jedan kut u koji će mokriti. Tamo mo stavite wc, i u njega popišanu piljevinu.

3. Kao što rekoh, na dno kaveza ne treba ići ništa, a posudu za wc napunite sa drvenim peletima (ima za kupiti u Baumaxu, Bauhausu i sličnim dućanima)

4. Moj nije prvo znao sam izaći, samo je njuškao vrata, pa smo ga morali vaditi (i nije znao uči). Nakon par dana skužio je foru, take će vjerovatno i Vaš.

5. O igračkama možete naći ovdje: http://www.zecovi.net/ponasanje/Igracke ... razvoj.htm
U vezi s plašenjem nisam siguran, ovisi o veličini igračke, iako se moj bojao igračaka, tako da bih Vam savjetovao da još malo pričekate.
Iskusniji članovi će Vam dati točnije informacije.

Prehrana je čak i najvažnija, zato pogledajte ovu temu:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=246
I na siteu:
http://www.zecovi.net/prehrana/Prehrana.html
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la guljka » čet ožu 26, 2009 15:29 pm

Hvala na brzim odgovorima!
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kunić Leopold » čet ožu 26, 2009 15:32 pm

guljka je napisao/la:Hvala na brzim odgovorima!

Nema problema, samo pitajte, uvijek će netko odgovoriti :)
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la guljka » čet ožu 26, 2009 15:36 pm

I ne moramo na Vi, nisam ja tako stara :D
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » čet ožu 26, 2009 16:14 pm

Nas Leopold je samo jako pristojan i dragi decko :)

dobro dosli za pocetak. kakvu gajbicu ste mu kupili i kakva su vratasca? bitno je da resetka se ne otvara prema dolje - da mu nogica ne moze zapeti kad izlazi, ali inace slobodno ga pustite da izlazi sam, naucit ce on, oni osvajaju dio po dio prostora, a jos mu je i gajbica nova. uglavnom ostavite slobodno njemu na volju.

kada cete ga pustati (posto vam je kcer jos malena) pazite da ga dijete ne uzima u ruke (kunici to u pravilu ne vole, nemaju povjerenja, lako se trznu i padnu - to moze zavrsiti grozno, evo ja osobno imam lose iskustvo s time, a radi se o odraslim osobama)

kako kunic do sad reagira na ljude? prilagodite se svakako njemu, pogotovo ako je plah

ostalo vam je Kunic Leopold odgovorio, ako sto nije jasno pitajte
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pet ožu 27, 2009 0:13 am

da se pridruzim dobrodoslici :)

i da se nadovezem..stavi mu neku podlogu..kunici vole podlogu sijeno i slamu npr.. pokusaj ga sto vise pustati kako bi se naviknuo na novi dom..oni vole slobodu po stanu :)

igracke su uvijek pozeljne..no uz njih sada radite na zblizavanju :)

sretno :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la guljka » pet ožu 27, 2009 8:49 am

Stavljam mu piljevinu za podlogu, bez nje bi mi se klizao po dnu kaveza. Gajbicu sam kupila najveću u pet shopu, kažem nisam mjerila ali je dosta velika, bar zasada on ima dovoljno mjesta. Vrata se otvaraju prema gore tako da nema straha da će šapicama zapeti za njih pri izlasku iz gajbe.
Jučer sam mu čistila gajbu tako da sam ga morala izvaditi van, nije mu baš bilo drago, ali kad je izašao optrčao je cijeli dnevni boravak, naravno najviše je bio na tapetu jer je na parketu klizao. Najbolje je bilo kad se dizao na stražnje nogice da bi frajer promotrio što ima na kauču.
Jučer sam mu stavila i dvije igračkice, kupila sam za mace lopticu sa zvoncem unutra i valjak isto tako sa zvoncem. Njemu je bilo super, sinoć je to kotrljao po gajbici, i jutros, boli nas glava od toga :D , ali on je tako sladak dok to kotrlja i gurka.
Sinoć sam mu isto skoro cijelu večer dok nisam otišla u krevet držala otvorena vrata, nije izašao, ali je par puta promolio glavu van.
Danas ću isto tako napraviti, izvlačit ću ga iz kaveza samo kad je potrebno zbog čišćenja, u ostalim slučajevima neko on sam bira kad će van a kad neće.
Za sada, kćer mi je nježna prema njemu, u biti kao da ge se i boji, jučer joj je ponjušio prstić (odmah dođe do rešetaka kad se ona približi gajbici) a ona se rasplakala da ju je ugrizao. Naravno da nije, ja sam bila pokraj nje, ali eto. Bolje da je i tako nego da ga navlači :D .
Moram priznati da kad sam ga izvlačila sam se dobro namučila jer sam htjela biti pažljiva i oprezna ali sam mu jedva stavila ruku pod stražnje nogice, kako mlati s njima, ima i dobre kanđice na stražnjim nogicama, ogrebao me po ruci. To će vjerojatno trebati kratiti s vremenom ali se za sada još ne bi upuštala u tu avanturu, tek je stigao.
Isto tako i određivanje spola će pričekati neko vrijeme jer mi teta u dućanu nije rekla. A i nekako više vjerujem sebi, pogotovo otkad sam pročitala ovdje upute kako odrediti spol.
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pero & Megi » pet ožu 27, 2009 9:03 am

Netreba mu još rezati nokte,premali je.Treba pričekati još par mjeseci.
Te igračkice imam i ja za svoje zečiće i baš su fora,dosta se
igraju s njima...Jedva čekam slikice!
I da...Dobrodošli na forum!
Sretno s upoznavanjem! :kisoo:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la guljka » pet ožu 27, 2009 9:07 am

Bit će slikica, ja se isto jedva čekam pohvaliti mojim slatkišem, ali ga ne želim prepadati još ,dovoljno mu je šokova, jadničak mali.
Znam da mu ne treba još sjeći noktiće, a mislim da će i dobro vremena proći dok se ja to usudim, pa on je tako nježan i mali.
Kako je rekao moj muž, kao da imam drugo dijete, da ću buduće kćer u jednu ruku, a malđeg "bracu" Duška u drugu i ajmo :D
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekili » pet ožu 27, 2009 10:19 am

mozda bi nekako drugacije trebali organizirat to ciscenje..oni ne vole kada ih se tak izvlaci koliko god to bilo njezno (tvrdoglavi su :D)..i da, znaju bit zlopamtila :D
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la guljka » pet ožu 27, 2009 10:32 am

Joj, ja sam se isto jučer mislila kako bi, ali trebalo je svu tu piljevinu izbaciti van, htjela sam mu staviti čistu jer je kakao posvuda tako da ustvari nisam htjela jadnička mučiti. Ovo mi se učinilo kao najbolje rješenje, iako možda nije bilo, ali eto. Dobro, sad sam koji dan mirna jer sam sve stavila čisto, muž mu je jutros kupio wc tako da ću mu to popodne staviti i sakupiti sve kuglice u tu posudicu.
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la fluffy_y » pet ožu 27, 2009 10:45 am

I Flafenko :P želi dobrodošlicu i šalje puse!
:P :P
fluffy_y
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan