Mrlje od pišake

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Mrlje od pišake

PostPostao/la wildflower » uto vel 19, 2013 16:06 pm

Ovako, moj Ozzy je udomljen a i s njime sam dobila kavez.
Valjda kad je Ozzy piškio, (očito su mu davali previše povrća koje sadrži kalcij) ostale su bijele mrlje u kavezu. Ja sam se to trudila oprati ali nema šanse.
Kad god vidim da mu se slučajno omakne pa se popiški, odmah mu idem oprat kavez i inače mu perem kavez svaki drugi dan.
Moje pitanje je s čime da te mrlje očistim? Ružno mi ih je za vidjeti :lud:
wildflower
Zekonja
Zekonja

Re: Mrlje od pišake

PostPostao/la altan » uto vel 19, 2013 16:11 pm

probaj s alkolnim octom..nasipas ga na to mjesto..pustis da se malo pijeni i oribas nekom cetkom
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » uto vel 19, 2013 16:15 pm

altan je napisao/la:probaj s alkolnim octom..nasipas ga na to mjesto..pustis da se malo pijeni i oribas nekom cetkom

Jesam, ali ništa. Mislim da su te mrlje tamo već jaaako dugo, a ne želim nekim kemikalijama jer ipak zekina mi je tamo :zeko3:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » uto vel 19, 2013 19:42 pm

ne znam cime je ars to skinula..probaj nju pitat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 8:44 am

Ako mogu uletit s istim pitanjem, ali mrlje su na parketu. Njoj je wc van kaveza i zna se dogodit da fula wc ili ako su peleti natopljeni, onda se čistunka namjerno popiša pored wc-a, a to s ničim ne prolazi... Ima li tko kakvu ideju. Isprobala klasična sredstva za pod, parkete, alkohol...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » sri vel 20, 2013 12:54 pm

Moj zeko se nekad popiski u kupatilu ali ja to obrisem dezinfekcionim sredstvom za ruke i sve se skine.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 12:58 pm

Bijou je napisao/la:Ako mogu uletit s istim pitanjem, ali mrlje su na parketu. Njoj je wc van kaveza i zna se dogodit da fula wc ili ako su peleti natopljeni, onda se čistunka namjerno popiša pored wc-a, a to s ničim ne prolazi... Ima li tko kakvu ideju. Isprobala klasična sredstva za pod, parkete, alkohol...

ne znam cime mozes oprat, ali stavi joj neku podlogu ispod wc-a pa si mirna..ja imam linoleum tamo gdje je njihov kutak pa ako mi se tako popisaju izvan wc samo pobrisem djecjim maramicama
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 14:36 pm

Sad već kompliciram ali...prvo mi je wc u dnevnom boravku (vidi se, nije neki kutak), makla sam onaj čupavi tepih radi nje (sjećaš se? ti si prva rekla nema šanse da ga vratim-istina (još ga otplaćujem)), sobno bilje mi je zaštićeno mrežicom, maknute stvari koje su stajale nisko a grizla ih je, žice i kablovi obloženi, volim ja nju i sve ću napravit da joj bude dobro, ali još i linoleum usred dnevnog na sve ovo navedeno = čerge!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 15:29 pm

pa nije ti valjda njen zahod usred boravka..ja sam arhitektica i vjeruj mi zadnja sam koja zeli da joj stan izgleda kao cerga..nabavila sam crni linoleum koji mi pokriva kut dnevnog boravka (citaj skoro cetvrtinu :P) u kojem stoje gajbe..evo ovdje se to malo vidi viewtopic.php?f=11&t=3739&start=225
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » sri vel 20, 2013 16:55 pm

+1 koji mrzi čergu, ali crni linoleum je super za to
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 17:36 pm

Pored tv-a!!! Dakle tv je na onom nekom niskom staklenom, sa sivim metalnim nogicama i odmah pored toga. Nisam mislila doslovce na sredini, ali ovo najviše upada u oči. Ali, pazi sad...sive noge od stolića za tv, siva tv, sivi okviri za slike, sive ručkice na niskom regalu (sve mat siva) i SIVI wc, kao da paše :wink: . Meni je Bijou dugo pišala isključivo na kauču i nakon ljeta sam samo s dvosjeda pomakla wc na pod, naučila se, sve 5, ali tu je i ostalo. Jedino da opet ga idem micat metar i pol dalje, da ga dvosjed zakloni??? Vjerujem da je linoleum super i da mi uspije da ga pomaknem metar i pol tamo bi ga bez beda stavila jer se ne vidi. Njoj je kavez na drugom kraju dnevnog, nasuprot wc, dakle čak ni blizu.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 18:27 pm

I moj se vidi..nalazi se pokraj komode na kojoj stoji tv..imas i sivih linoleuma..slika..zanemari fotelju..vise nije takva
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 18:57 pm

Tebi se to fino uklopilo. Evo, to je taj dio di je wc! I vidiš bijele mrlje oko njega?

slika
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 19:08 pm

da malo ti je nesretno to mjesto..a kaj wc ne moze u kut? tamo izmedu ormara i kauca? ili bas tamo pisa?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 19:11 pm

iako bih rade stavila neki lijepi linoleum ..onako ispod te komode pa da obuhvati zapisano podrucje nego imala/gledala te fleke..ima bas sivi linoleum (onakav kakav ja imam crni)..djelovalo bi kao mali tepihic ispod komode
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan