U srijedu je mama otišla u toplice radi artritisa i Norton je ostao sam sa bratom i tatom..tata je totalni neznalica,a brat je ljenguza..ali potrudio se da Norton dobije ''tretman'' kao i uvijek-šetnje,hranjenje,igranje....
Ugl. ja svaki dan zovem da vidim kako je,a kad nema faksa odem do doma
I sinoć dođem iz vanka i neki mi vrag ne da mira..Uzimam mobitel i u 5 ujutro zovem brata da ga pitam kako je Norton
On sav lud što ga budim,ali eto,odgovara mi da je sve ok.
Zaspem,a iduće buđenje je zvonjava mobitela danas u podne.Zove me brat
Norton nije dobro,neće da miče zadnje noge!
Brzinom svjetlosti dođem doma,Norton sasvim uredu
I sad me zove opet da brzo dođem,da ne zna što će(malo paničari kad je nešto) da Norton ne može uz stepenice.
I opet,dragi i ja,brzinom munje dođemo doma
Norton se ovaj put stvarno ne miče
Znoj me oblio
Odma sam zazvala veterinarku i objasnila joj sve
Nije ništa jeo što ne smije,nije skakao sa namještaja,niti ga je iko dizo na zadnje noge,ne povraća,stolica uredu,ali zadnje noge su mu cijele jadne i stoji pogrbljen
Ona je rekla da je vrlo vjerojatno,budući da je on pasmina koja ima dužu kralježnicu za tijelo nego što bi trebo,došlo do uklještenja.Da treba mirovat do ujutro pa da onda odemo u nje da ga pregleda,ako treba i snimi,da mu injekciju,tablete za bolove pa da će proć.
Ne mogu vam opće objasnit taj osjećaj kad me brat zazvo i reko mi,a tek kad sam došla i vidila ga kako ispred kuće sjede moj brat i on do njega,što je inače nemoguć prizor jer je Norton hiperaktiva i nikad,ali nikad ne miruje kad je van.
On je veseo,veseli se svakom dodiru,sluša što pričamo,ali se vidi da ga boli..Htio bi do mene doć da legne kraj mene,ali smeta ga.Kad ide sjest sjedne jaaako oprezno i pomalo naginje guzom u jednu stranu koja ga očito manje smeta...
Moram ovo podijelit s vama,jer iako mi je ona rekla da ako je uklještenje,a ona vjeruje da jes,da nije to ništa strašno,svejedno sam luda cijela..doma me je potjerala glupa kiša koja je odjednom ulila,a ja znam da ionako moram bit doma jer imam sutra jedan predivan kolokvij koji će mi popit sve živce...
Uf,ovo je prvi put da mu je nešto,do sad je svih 5 ipo godina prošlo bez iti jednog problema,tako da mi je ova panika nešto sasvim novo

24god.