Aston

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Aston

PostPostao/la DUDU » pon lis 15, 2007 21:29 pm

slika
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lela » pon lis 15, 2007 21:30 pm

zgodan pas... napiši nešto o njemu
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la DUDU » pon lis 15, 2007 21:33 pm

Lela je napisao/la:zgodan pas... napiši nešto o njemu

nažalost nije moj od mog ujaka je... ali ja sam dobar snjim... ja imam samo lovačke pse jer se u slobodno vrijeme bavim uzgojem i dresurom....
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kikica Lili » pon lis 15, 2007 21:43 pm

pa šta ne staviš svoje onda?

Aston je prekrasan...samo ne mogu razaznat vrstu...koja je to?
Kikica Lili
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la DUDU » pon lis 15, 2007 21:44 pm

Kikica Lili je napisao/la:pa šta ne staviš svoje onda?

Aston je prekrasan...samo ne mogu razaznat vrstu...koja je to?

pit bull :ljut:
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kikica Lili » pon lis 15, 2007 21:50 pm

pit bull kao vrsta ne postoji... :nowink:
pit bull je u biti orginalno američki stafordski terijer... nekad je amstaf nosio naziv američkog pit bull terijera - e sad neznam koje godine se to promijenilo.

e sad, je to engleski ili američki?
Kikica Lili
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la DUDU » pon lis 15, 2007 21:56 pm

Moram pitat ujaka nisam ziher... (Samo mi je ljep pa sam ga stavio) stavit ću ja svoje pse ovdje :wink:
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la TENK » pon lis 15, 2007 21:57 pm

dapace...pod nazivom pit bull cesto prolaze i mnoge druge pasmine tipa bull terrier, pa cak i doga argentina. to nikako nije vrsta psa. moze biti americki pit bull terijer ili americki stafordski terijer.pretpostavljam da je ovo prvo. meni se svidja sta nema kupirane usi :)
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la TENK » pon lis 15, 2007 21:59 pm

al mi cak ni ko to ne izgleda :huh:
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kikica Lili » pon lis 15, 2007 22:32 pm

Ovako:

Stafordski terijer nastao je negdje početkom 19. stoljeća u Velikoj Britaniji križanjem bulldoga i terijera kako bi se dobio manji, snažan i okretan pas. Tako dobiveni psi bili su poznati pod imenom Bull and Terrier

Doseljavanjem Europljana u Ameriku doselili su se naravno s njima i psi.. Negdje 1870. godine "Bull and Terrier" (znači za onog orginalnog nastalog u Eungleskoj) počinje se koristiti drugo ime - Pit Bull Terier. No pošto se Američki počeo uvelike razlikovat od Engleskog rođaka, veličinom prvenstveno, u naziv se dodao American - kako bi ih se razlikovalo.

On je bio nezamjenjiv u čuvanju onih njihovih ogromnih farma, pa čak i za sukobe sa vukovima, kojotima i drugim velikim grabežljivcima koji su
nravno vrebali njihovu stoku. Potom su se u uzgoju počeli izdvajali psi koji su bili veći, imali viša ramena i jači prsni koš kako bi još bolje obavljali dužnost čuvara. To je bilo njihova prvenstvena namjena!!!!!! To što ljudi neupućeno misle da su oni stvarani za borbe pasa, e pa nisu - to je došlo tek kasnije na red. A i činjenica je da oni opasni za ljude nisu!! - joj o tome bi mogla razglabati na veliko. Idemo dalje.

1930 i nekoje. godine američki kinološki savez priznao je ovu pasminu kao American Staffordshire Terrier.
Nakon nekog vremena selektiranja pasa gore navedenih osobina postale su očite razlike između američkog i britanskog stafforda. Amerikanci su razvili težeg i večeg psa od onog u Velikoj Britaniji, i oni su postali dvije različite iako slične pasmine i nisu se više mogli zajedno svrstavat u jednu, i tako drugom polovicom 20.st. su se Američki Staffordski terijeri razdvojili od Staffordskih Bull terijera (onih Engleskih).

Uglavnom tu vam je objašnjeno manje više koliko mene pamčenje služi o porijeklu psa i njegovog imena. I razlika između britanskog i američkog.

Što se tiće same pitt bull pasmine tu postoji svega i svačega!!
Više ni sama ne znam što je a što nije!

:)

Ak maltretiram ili pretjerum, slobodno recite...a kaj ću kad sam slaba na njih !! :blush:
Kikica Lili
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon lis 15, 2007 22:56 pm

Kikica Lili je napisao/la:pit bull kao vrsta ne postoji... :nowink:
pit bull je u biti orginalno američki stafordski terijer... nekad je amstaf nosio naziv američkog pit bull terijera - e sad neznam koje godine se to promijenilo.

e sad, je to engleski ili američki?

Nije istina..pit bull i amstaf nisu ista pasmina..pit bull samo nije priznat FCI-em a amstaf je..

Ne postoji engleski pit bull tako da je ovo americki kako god okrenes..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kikica Lili » pon lis 15, 2007 23:01 pm

ja se ispričavam radi ovog pitt bull malo sam se zalaufala.
istina je...evo razlika je u tome što je pitt bullu "dozvoljno" rozo oko njuške i nosa te svijetle oči, amstaffu nije. moja pogreška... :blush:

varaš se što se tiče američkog i "engleskog" staforda. Ne mislim doslovno engleskog, to je Stafordski terijer nastao u Velikoj Britaniji i koji kao vrsta postoji dan danas i tako ne može biti američki kako god da okreneš. Sve piše u tekstu.
Kikica Lili
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon lis 15, 2007 23:20 pm

pricala sam o pit bullu koji je americki..

mozda postoji europska varijanta staforda ali on je i dalje americki i ne postoji engleski staford..ali isto tako postoji americka varijanta naprimjer akita inu, cak i izgleda malo drukcije, i japanska akita..al opet to ne znaci da je akita americka..ali tako ti je sa svim pasminama..engleski je bullterijer
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » uto lis 16, 2007 8:46 am

jao,ja obožavam pse,a ovo je jedna vrsta koja mi je posebno lijepa :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » uto lis 16, 2007 9:00 am

DUDU razocarao si me. fali ti dinamovo obiljezje iza pasovica :)
zekili
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan