Alkoholni ocat

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la *Martina* » ned kol 10, 2008 18:54 pm

super ideja.isprobat ću! hvala :)
*Martina*
Zečić
Zečić

PostPostao/la marvin » sri ruj 10, 2008 20:50 pm

bok svima..evo i ja sam se priključila zecoljupcima prije točno tjedan :D dana i još traje upoznavanje s malom zekicom,al me već neizmjerno uveseljava :nowink: ..
pošto mi je to sve novo,imam jedno pitanje koje neznam gdje da postavim pa ću probat tu jer je tema slična :blush: ..ona se danas naime prvi put popiškila meni na krevet pa me zanima postoji li kakav trik da ne ostane miris..odmah sam to obrisala i oprala s malo deterdženta i vode al neznam hoće li se osjetit kad se osuši :blink: ..kakva su vaša iskustva?
marvin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri ruj 10, 2008 21:32 pm

i to je dobro istrljati s razrijeđenim alkoholnim octom :)

inace ja imam gumene plahte ispod presvlake na kaucu jer se Coco mal oomakne tu i tamo
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la mutikasha » sri ruj 10, 2008 21:42 pm

Prvo superupijajući papirnati ručnici pa onda vanish...ponoviti postupak xxx puta dok se zek ne nauči ili ponavljati do beskonačnosti :D
mutikasha
Zečić
Zečić

PostPostao/la marvin » sri ruj 10, 2008 21:54 pm

:D puno hvala!ma nije meni to problem čistiti unedogled :nowink: samo da ne smrdi..jel se inače uvuče taj miris ako se to odmah "sanira" :) ?
marvin
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet ruj 11, 2008 8:42 am

Pa ako se tako osuši naravno da se miris uvuče. Ali i to s vremenom nestane, naravno ako zek ne ponavlja isti postupak unedogled :D
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la marvin » čet ruj 11, 2008 13:05 pm

pa evo osušilo se i niš se ne osjeća..valjda zato jer sam oprala odmah..a ak će trebat unedogled budemo prali unedogled :nowink: mala je to cijena za tu radost :D iako ćemo se trudit da mi vanish ne bude baš stalno u džepu :wink: al nemrem reći da to stalno radi..al zato kugličari ko blesava :)
marvin
Kunić
Kunić

PostPostao/la siga » sub ruj 13, 2008 19:27 pm

marvin je napisao/la:..a ak će trebat unedogled budemo prali unedogled :nowink: mala je to cijena za tu radost :D :)

:valoviole: to je stav za zecoljupca!!!
Neće ostati miris ako odmah pereš (i po svoj prilici često :P ). Preporuke su da ga svaki put kad se popiški di ne treba npr. odneseš u gajbicu. Ili smisliš nekakvu vrstu "kazne", iako mi to nismo nikad prakticirali. Ali s vremenom će i sam prestati (osim kad je ljut radi nečeg ili kad mu se poremeti njegova rutina, ili ne daj Bože ograniči pristup u neku prostoriju :ljut: ). Ako se odlučiš za "dresiranje" nemam ti puno savjeta jer je kod nas slučaj: mi se prilagodili uhama, a uha su dovoljno uredna i dovoljno pametna i odaberu sami svoju lokaciju za wc-ić, ti ga samo staviš. Mi smo imali jedan i na kauču dok mu nije dosadio jer ga tamo nikad nije čekalo ni sijeno ni slatkiš :belj:
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la marvin » sub ruj 13, 2008 22:43 pm

:D nikakva kazna ne dolazi u obzir..eventualno to spremanje u kavez ko neka pouka,al ja vjerujem da će to s vremenom kao i kod svih doći na svoje..još pogotovo što je namjeravam sterilizirat kad dođe vrijeme..a dotad čišćenje unedogled ;D od sinoć mi se dvaput popiškila na krevet :rolleyes: i onda fino spavanje na mokrom :blush: al ja mislim da je to kad je na krevetu zato jer nema mogućnost ući u kavez..s kreveta se još boji hopnut na pod :nowink: a kad je po sobi par puta sam je vidjela da ode u kavez obavit jel..dosad nije bila često po sobi i nije nijednom piškila po podu..vidjet ćemo..moram si i alkoholni ocat kupit jer sumnjam da će me to zaobić :D puno vam hvala svima na odgovorima i sugestijama..zbilja ste mi pomogli.. :)
marvin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sub ruj 13, 2008 22:50 pm

marvin je napisao/la:: al ja mislim da je to kad je na krevetu zato jer nema mogućnost ući u kavez..s kreveta se još boji hopnut na pod :nowink: )

heheh sam se ti nadaj :D :D :wink: :wink:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la marvin » sub ruj 13, 2008 22:53 pm

u nadi je spas ;D
marvin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ladybug » ned ruj 14, 2008 0:20 am

Ma kazne su dobre, (da se razmemo, ne tučem ga haha), ja se derem i plješćem, pa da vidiš kako giba čim dira zabranjene stvari ili ide na zabranjena mjesta.

A za piškenje je super maksimalno mu ograničavat mjesta kretanja, dok se ne nauči piškit na jedno/dva mjesta. (Ja znam jer to NISAM radila pa sam na teži način naučila haha).

Ako nama ne smrdi, ne znači da ni oni ne mogu namirisati svoju mokraću. Ocat mi je bolji od bilo kojeg Vanisha, bar znam da se neće otrovat ako slučajno polizne kaj.
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned ruj 14, 2008 8:55 am

Upravo radi opasnosti od trovanja s tim raznim kemijskim sredstvima mi koristimo ocat gdje god je to moguće
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la željko_zeko » ned ruj 14, 2008 10:20 am

alkoholni ocat je super za uklanjanje mirisa pišaline od bilo koje zivotinje ...mi se tako borimo ako nam u kucu slucajno uleti mica maca u vrijeme parenja pa obiljezi teritorij ..i naravno ako se zecovi negdje popiske ( u potpunosti otklanja miris i stvarno nema bojazni da ce se tamo opet popisiti )
..takoder je super za uklanjanje kamenca i ciscenje gajbica naravno :rolleyes:
željko_zeko
Kunić
Kunić

PostPostao/la marvin » ned ruj 14, 2008 12:43 pm

a ma deranje i pljeskanje je normalno..neznam kako bi je drukčije uopće odvratila od gluposti (osim kad krenem prema njoj,onda je trk po cijeloj sobi) :) ja sam mislila da su to ko zna kakve kazne..a šta se tiče vanisha,ja ga isto ne koristim nego običan deterdžent za robu koji kasnije isperem i to samo na krevetu,ne bi baš da mi krevet miriši na alkoholni ocat :wink: a za ostalo namjeravam alkoholni..kad počme radit nered jer stvarno dosad još nije..al znam da hoće :D
marvin
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan