ej,nisam čitala sve odgovore,samo neke,ali vidim da ide malo na bolje.ja sam imala sličan problem sa svojim.pusti ga iz gajbe lezi na pod i prati što radi.on će vjerojatno biti znatiželjan jer im je to u prirodi,i njuškati te. ti samo mirno lezi. onda će otići,ali vratit će se opet.možeš i na leđa ako uspiješ staviti komadić mrkvice,jabuke ili nečeg,da ga još lakše namamiš. komadić stavi i u ruku i malo je ispruži,vjerojatno će i to pojesti, onda ga spremiš kasnije,pa poslje opet tako,i drugi dan,i kolko god je potrebno.on će ti sve lakše prilazit,možda ti i skoči na leđa. važno je da stekne povjerenje i vidi da mu nećeš ništa. to što ti se vrti oko nogu i poliže ti ruku to je već napredak! on ti je počeo vjerovat i draga si mu ali još je svejedno plašljiv. vjerojatno je tako plašljiv jer su to traume iz djetinjstva. ko zna što su mu radili tamo odakle je,i normalno je da se on sada boji. što se tiče dizanja,moj se još uvijek bolji,pa a više ne dižem nego ga nekako namamim u gajbu,nekad ga i uspijem dignut,onda ga čvrsto stisnem (ne opet prečvrsto) ali tako da se osjeća sigurnim i da nemože iskočit. i onda ga nježno pustim i ogladim. nekad dobije i nagradu jer je bio dobar

isto mu možeš dati komadić nečega (mrkva,jabuka,breskvica..) iz ruke,tako isto stječu povjerenje. a što se tiče uništavanja pokućstva,to im je u krvi,iako moj začudo ništa ne grize. stavi mu u gajbu grančica ili nečega da glođe,tako će manje po stanu.
samo polako.znam da te to već živcira i meni je bilo,ali moraš biti strpljiva jer će se trud isplatit.držim ti fige