MOJ ZEKOSLAV-NE MOGU GA SKUZITI

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la zekili » čet srp 31, 2008 23:58 pm

ne znam koliko je zeko star, ali ovo kruzenje oko nogu bi moglo biti i upucavanje :)

to je dobro da ti se poceo priblizavati, a jos bolje kaj te ljubi - to je velikaa ljubav :)

bude to sve bilo ok, samo treba vremena ;)

koju si hranu tocno kupila?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la *Martina* » pet kol 01, 2008 10:01 am

ej,nisam čitala sve odgovore,samo neke,ali vidim da ide malo na bolje.ja sam imala sličan problem sa svojim.pusti ga iz gajbe lezi na pod i prati što radi.on će vjerojatno biti znatiželjan jer im je to u prirodi,i njuškati te. ti samo mirno lezi. onda će otići,ali vratit će se opet.možeš i na leđa ako uspiješ staviti komadić mrkvice,jabuke ili nečeg,da ga još lakše namamiš. komadić stavi i u ruku i malo je ispruži,vjerojatno će i to pojesti, onda ga spremiš kasnije,pa poslje opet tako,i drugi dan,i kolko god je potrebno.on će ti sve lakše prilazit,možda ti i skoči na leđa. važno je da stekne povjerenje i vidi da mu nećeš ništa. to što ti se vrti oko nogu i poliže ti ruku to je već napredak! on ti je počeo vjerovat i draga si mu ali još je svejedno plašljiv. vjerojatno je tako plašljiv jer su to traume iz djetinjstva. ko zna što su mu radili tamo odakle je,i normalno je da se on sada boji. što se tiče dizanja,moj se još uvijek bolji,pa a više ne dižem nego ga nekako namamim u gajbu,nekad ga i uspijem dignut,onda ga čvrsto stisnem (ne opet prečvrsto) ali tako da se osjeća sigurnim i da nemože iskočit. i onda ga nježno pustim i ogladim. nekad dobije i nagradu jer je bio dobar :) isto mu možeš dati komadić nečega (mrkva,jabuka,breskvica..) iz ruke,tako isto stječu povjerenje. a što se tiče uništavanja pokućstva,to im je u krvi,iako moj začudo ništa ne grize. stavi mu u gajbu grančica ili nečega da glođe,tako će manje po stanu.

samo polako.znam da te to već živcira i meni je bilo,ali moraš biti strpljiva jer će se trud isplatit.držim ti fige :wink:
*Martina*
Zečić
Zečić

PostPostao/la kokola » pet kol 01, 2008 16:33 pm

Hvala..da, i ja sam primijetila napredak, pa mi je kontradiktorno to sto me lize i kruzi oko nogu, a kada ga idem pomazit ili prodjem pored njega, tako se trgne i preplasi..ali sto kazes, mozda ima neke traumice..
A sinoc sam isla sprijateljiti njega i dragoga, inace dragi je dva metra visok i ima 100kg, tako da mu je siiguurno prestrasan..i sve je islo super, malo mu je jeo iz ruke i izvodio, kad nas je odjednom POSTRCAO (ZAPISKIO)!!!!
Dragi pobjegao u kucu, ja ostala paf..bleso mali.
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la kokola » pet kol 01, 2008 17:23 pm

Evo ovdje su njegove slikice, kao i slika paketica hrane koji sam mu kupila, a koju pokusava strgati..
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?p=51305#51305
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pet kol 01, 2008 18:24 pm

E pa da,to je hrana koju i ja upotrebljavam...ok je to,Prestige ima dosta kvalitetnu hranu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kokola » sri kol 20, 2008 9:12 am

:hm:
Zadnja izmjena: kokola; sri kol 20, 2008 9:13 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la kokola » sri kol 20, 2008 9:12 am

Cure, da se javim..bila na putu, 5 sati voznje, predugo da bi ga vodila po ovom suncu, ostavila zekaca kod prijatelja na cuvanje, bilo mu super, imao slobodnoga po kuci i balkonu, ali kada sam se vratila kao da me ne prepoznaje..uopce nece da mi jede iz ruke, dam mu hranu, a on pobjegne, stalno lupa sapicom, ne sisa me 2 %..nesto sam se zabrinula, primijetila sam da ispod zadnjih sapica ima dvije malo vece izrasline..jednu ispod lijeve, a drugu ispod desne, ne zelim ispasti glupa ali ne znam sto mu je to..da li da ga vodim kod veterinara?
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sri kol 20, 2008 9:35 am

jajceka? ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la kokola » sri kol 20, 2008 16:14 pm

Pa ne znam..dosta je veliko, i tamne boje, smedje..
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la kokola » sri kol 20, 2008 16:24 pm

Sada smo ja i dragi pogledali, ja sam ga drzala a on mu je malo rasirio nogice, ispod lijeve zadnje sape to je dosta veliko i bas mi se cini kao neka izraslina, na par sekundi smo uspjeli vidjeti jer se rita nogama i okrece, srce mu se uzlupalo, izgleda da se strasno prepao, ali htjela sam pogledati, jer sam zabrinuta.
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » sri kol 20, 2008 16:34 pm

HEHEHE nema panike

to su 100 % jajceka - znaci zeko je siguran decko :)

pogledaj ovdje http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=68 slikice - mogu biti velika i nekoliko cm i raznih boja
Zadnja izmjena: Lady Stardust; čet kol 21, 2008 12:18 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » čet kol 21, 2008 9:09 am

pa prepao se kad mu zelite dirat jajceka - kao i svako musko :D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet kol 21, 2008 11:20 am

pa jajčeka nisu ISPOD capica nego IZMEĐU capica :nowink:
ispod capica - ja prvo pomislim na žuljeve :wink: