Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela
zekili je napisao/la:upisi Dexamethason rabbit u google..imas nekoliko znanstvenih radova na tu temu..
ne stignem sada citati :(
Zeko_Jurica je napisao/la:Ako je upala oka izazvana bakterijama ili je neko strano tijelo uslo u oko, u pravilu se daje antibiotska krema,
ali suzenje oka moze biti i alergijska reakcija ili posljedica nekog udarca, a tada se daju preparati na bazi kortikoida (recimo Dexamethason krema za oci).
Kunići imaju vrlo uski suzni kanal, koji se i zbog neke druge upale (problemi sa zubima odnosno zubnim mesom/apsces, nosić/prehlada) može začepiti i time dolazi i do sekundarne upale oka.
Važno je naći stvarni uzrok i njega izlječiti. Koliko vidim to kod zekice može biti i zubno meso i prehlada...
Mislim da bi bilo dobro da u ponedjeljak odeš do Bube i ispričaš im i za kihanje i za problem zubnog mesa. To je važno da bi se mogla postavit dobra dijagnoza...
ako misliš da je od ove kreme oko postalo gore, nemoj ju više upotrebljavat. Ispiri samo do ponedjeljka, pa vidi što će ti dalje reći.
zekica_poopy je napisao/la:Eto nažalost i mi sada imamo problema, i pošto nam fali trenutno baš iskustva podjelit ću ovo s ostalima da znaju kako reagirati.
Naime prvo da napomenem da sam ja bolesna već neko vrijeme i kao potencijalni kliconoša sklanjam se od svojih ljubimaca da ne bi oni nešto pokupili, jer nažalost pojedine bakterije i viruse oni mogu pokupiti od nas i to treba imat na umu! ali eto baš sada ko za vraga nešto je spopalo poopy. u roku jednog dana oči su joj počele jako suziti, dlaka oko očiju joj je jako sljepljena i ona je mirnija nego inače.
naravno da se sve to desilo u subotu oko 3 sata jer naravno tada veterinari ne rade osim hitne, i naravno ljekarne se pozatvarale i naravno ja sam nesposobna otici u grad i naravno nemam ni autoto je faktor koji svatko treba upamtiti, sranja se desavaju uvijek na vikend i treba biti spreman prije.
uz savjet nase drage lady poslala sam sestru u gradsku ljekarnu koja radi i vikendom da nam kupi bornu vodu, Dexamethason-Neomycin kapi za oči ili Sulfasol kapi. Za informaciju ostalima - trenutno nema u ljekarnama niti jedne od te dve vrste kapi za oci, osim ako nadjete neku ljekarnu koja slucajno ima zalihe. Znači nabavili smo samo bornu otopinu slikica:
Osim toga evo korisne informacije koje ljekarne su dežurne i vikendima:
Trg bana J. Jelačića 3
Ilica 301
Ozaljska 1
Grižanska 4
Av. V. Holjevca 22
radno vrijeme:
dnev. služba:7.00 - 20.00
noćna služba:20.00 - 7.00
Pošto nismo nabavili nikakve druge kapi onda samo okeco ispiremo i čekamo ponedjeljak da odemo veterinaru. Jedno okeco je danas bolje ali drugo i dalje suzi i ona je malo premirna, okeco danas izgleda ovako:
za usporedbu ovo je slikano dan dva ranije, gdje nema niti naznake tako necemu:
Osim tog okeca i toga što cijeli dan kunja nema drugih siptoma. Kada dodje do tako nečega bitno je provjeriti da li je nosek suh, da li se čuje kad diše, da li jede i da li ide na wc. Eto nama je sve uredno, papa, veseli se maltici i brusnicama i ide na wc.
Ono što sam se sjetila je da su zadnju vitaminsku injekciju (AD3E) dobili u 4mj, što znači da je djelovanje taman isteklo. Tako da mi je namjera sutra posjetiti dr. Kozjana i odvesti oba dlakavca na vitaminsku (njemu preventivno pošto ih ne želim odvajati).
Nadam se da će to biti jedina terapija uz neko lokalno ispiranje okeca i da će ona to izboriti sama jer nisam pobornik antibiotika bez pravog razloga.
I vodi nas prijašnje iskustvo kada su oboje kihali i kada na savjet dr. Kozjana smo također samo vitaminske dobili i izborili su se sami
Eto to je otprilike moja mudrost za sada, javim naravno kako je terapija prošla.
Charlie je napisao/la:ali razumno, još opreznije nego s antibioticima
Natrag na Zdravstvene rasprave
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.