Tražimo novi dom - ili NE?!?

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

PostPostao/la Milcec@Palcica » sri sij 09, 2008 10:06 am

Što se tiče piškenja po cijelom kavezu kako sam shvatila tvoj zeko nema Wc u kavezu već izvan njega,a rijetko ga puštaš.Pa gdje onda da malac piški???Ja bi mu stavila wc u kavezić,počistila kavez ,a u wc stavila pomokrenu piljevinu.Na ostale dijelove kaveza nebi stavila ništa.I sijeno mora biti u sjenalici(imaš je kupit u pet centru)jer ju zeko zna pomiješat s piljevinom tj.steljom.Taj bi postupak ponavljala i vjerujem da bi zeko shvatio. :) Probaj tako,ja sam mojima kad su bili sasvim mali i znali se popiškit izvan wc-a samo prebrisala to mjesto likvijem i vodom,a zatim malo octom da ubije miris.To iziskuje 5min.dnevno i nemoraš tuširat kavez.U mom slučaju bi to bilo jako teško jer je kavez veći od kade :wink:
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la ulla » sri sij 09, 2008 12:50 pm

U svakom slučaju je na tebi da odlučiš za najbolje rješenje svoje situacije. nitko te za niš neće optuživati, stvarno se trudiš naći mu novi dom, ali eto kao šta vidiš svi navijamo da te i dalje ostane uveseljavati kad dođeš kući :blush:

Ja sam imala Fridu samu, živim u podstanarskom stanu 35m2. Već sam se selila i samo radi nje sam tražila gazdu kojem zeko ne smeta i još ga zamolila da stavim dasku kraj špakera da zatvorim zekin put iza frižidera i špakera radi kabela struje. Sve kabele od struje za komp, printer,... sam podigla na stol, na kabel od kabelse stavila plastiku tako da sve izolirano.
Frida je užasno jedno mazno stvorenej koje se ponaša više kao psić nego zeko i svaki dan me dočekuje na vratima kad se vratim i gnjavi me po danu da ju mazim. Kako je kod mene nepredvidljivih situacija da sam nekad često kući, nekad nema nikog kući od 8-11h, a ona stvarno traži društvo na kraju sam odlučila da joj nabavim dečka evo prije 2 mjeseca i udomila tu preko foruma odraslog kastriranog Pabla), pa da mi on pomogne oko njenih prohtjeva za druženjem i maženjem. I pun pogodak. Oni sretni, ja sretna.

A šta se tiče wc-a, ona je naučila sve obavljati u kavezu, on je isto odmah pokazao dobru volju da sve radi u kavezu. Zatvoreni u kavezu grizu žice i postaju nervozni, a slobodni po stanu 24h, igraju se ujutro 7-11h, spavaju po cijeli dan, samo skoknu do wc-a i neš prigrist do cca 19h i onda opet igranje, maženje,... Puno su stretniji i ništa ne uništavaju odkad sam im omogučila da ne žive život ovisan o meni i mom boravku u kući.

A najljepše je kad dođeš kući, još te i netko na poslu iživcira, a onda doleti crna odnekud i odmah sa vrata dijeli mi pusice. Ne bi to promijenila za ništa na svijetu. A čišćenje već navika, kad sam ja u ZG onda zečići su moja briga, kad nisam ao dragog ostavim gore, onda je on brižni babysiter, a ako oboje idemo onda ih dajem Renati s foruma na čuvanje u koje imam puno povjerenje. I eto sav naš život je lijepo organiziran.

Šta god da odlučila sretno sa zekanom.
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la pache » sri sij 09, 2008 15:29 pm

ja imam dom za maloga zveca..javi mi se..
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » sri sij 09, 2008 15:35 pm

jupiiiiiiiiiii :) :) :) :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » sri sij 09, 2008 17:23 pm

juhuuuuuuuu :micika: Zaslužio je,kolačić maleni :bighuug:
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » sri sij 09, 2008 18:35 pm

Milcec@Palcica je napisao/la:Što se tiče piškenja po cijelom kavezu kako sam shvatila tvoj zeko nema Wc u kavezu već izvan njega,a rijetko ga puštaš.Pa gdje onda da malac piški???

Ne, kad je zatvoren, wc mu stavim u gajbu, ali onda u njoj spava :) i piški svud naokolo.

Joj, hvala vam dragi ljudi na svim lijepim savjetima i hvala vam što vjerujete da je mom zeki ipak dobro kod mene unatoč tome što ja mislim da bi bio sretniji kod nekog drugog.

Mislim da ću morati ipak JOŠ JEDNOM dobro razmisliti. Pache mi se javila mobitelom pa ću s njom sve dalje riješiti, a vama ću javiti kako je završilo.

Zaista vam svim puno hvala...
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la pache » sri sij 09, 2008 18:57 pm

ostavi dragog malog zveca...ostttaaaviiiiiii
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » sri sij 09, 2008 18:59 pm

Doooooooooooobro promisli još jednom, jer kada ga jednom daš nema više povratka :(
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » sri sij 09, 2008 19:55 pm

Sad sam ja ''zli duh'' ali stvarno pokusaj objektivno razmisliti - i ako ostaje nek ostane do kraja zivota a ako mislis da bi se kroz mjesec dva nasla na pocetku i ponovo se odlucila za udomljavnje - onda ga daj sada.

Pache ima (vjerojatno) udomitelje a kroz mjesec dva ili pet ih mozda nece biti ili ce potrajati dok se ne nadju neki drugi.

Zato razmisli - ili ostaje zauvijek ili napravi ono sto mislis da je najbolje za njega a sto si napisala u prvom postu.
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » pet sij 11, 2008 16:06 pm

Jel ima kaj novo...željno isčekujemo da čujemo što si odlučila? :zmirko:
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la pache » pet sij 11, 2008 17:08 pm

zecov odlazi u novi dom :D
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » sub sij 12, 2008 8:52 am

ajde i to je dobro, da odlazi kod nekog već poznatog :) ako je to bilo najbolje rješenje onda si I.I dobro odlučila :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Milcec@Palcica » pon sij 14, 2008 1:25 am

Juhuuuu :thumb: Ma sigurno i mucek osjeća gdje je željen pa tako da je novi dom po meni bolji za njega.Želim mu puno sretnih godina u novom domu :zeko3:
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » uto sij 15, 2008 15:06 pm

Dan prije nego je trebao ici u novi dom, zeko se (OPET) ne udomljuje.

Nazalost, mislim da ce se pojaviti u oglasima kroz mjesec ili dva a onda je pitanje da li ce biti udomitelja za njega.
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » uto sij 15, 2008 15:43 pm

Ali zašto se tako igrati... ????????
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja