TUCA,TUCA2?!!!HITNO!

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

TUCA,TUCA2?!!!HITNO!

PostPostao/la Milcec@Palcica » pet pro 07, 2007 12:37 pm

Naš milčec je trenutno star 3,5mj,a palčica nešto više od 2,5mj.Od prvog dana od kad smo ih udomili,a to je bio 15.11.07,su zajedno.Redovito milčecu provjeravamo da li su mu se spustili testisi,ali zasad ništa(jedino ako ne griješimo jer smo početnici u svemu ovome,al dolje stvarno nema ništa) Međutim veoma smo zabrinuti ovim sljedom događaja...
Kao što smo već pisali nakon kratkog vremena boravka kod nas palčica je počela naskakati na milčeca pa su se najurivali po stanu.To je trajalo par dana,on je čini mi se postao šef u kući pa je prestalo :D :D Ali jučer nakon što su uobičajeno trčali po stanu on je ko luuud naskakao na nju(izgledalo je kao da se stvarno pare),ja sam ih rukom razdvajala,uzimala u ruke,a on se samo uvijek vraćao i ponavljao tuca,tuca,a ona uvjek legne kad joj on priđe.
Recite da li bi se oni trebali razdvojiti,ako da na koliko dugo ili je dovoljno da njemu i dalje provjeravamo testise?
Puse svim zekama!!!!!
Zadnja izmjena: Milcec@Palcica; pet pro 07, 2007 14:52 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet pro 07, 2007 13:10 pm

ja zbilja nisam bas razumjela sto si napisala :)

ajde polako ponovo...

jeste oba spola provjerili, da li ste pogledali i pisicu ne samo jajceka? da ustanovimo to prvo. ako jajceka nisu spustena onda je jos "sigurno" ali nemojte se predugo igrat s time, da ne bi bilo jos 5 milcica i palcica
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » pet pro 07, 2007 14:42 pm

S obzirom da on ima 3,5 mjeseca bilo bi dobro držati ih razdvojene. Ona je još premala, ali nikada ne znaš točan dan kada postaju spolno zreli, tako da je bolje ne riskirati :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » pet pro 07, 2007 19:58 pm

Milčeca i Palčicu smo uzeli od Renate pa im je ona utvrdila spol.Ja sam čula da neki odvajaju zekonje kad su u ovom"kritičnom"razdoblju prije kastracije,a opet sam s druge strane čula da je dovoljno provjeravati da li su se dečkiću spustili testisi,pa neznam što je od toga istina???Isto tako zanima me da li je normalno da zekač iako još nije sazrio tako naskače na ženkicu?Hvala!!!!!!! :blink: :blink:
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet pro 07, 2007 20:00 pm

moguce je da naskace i ako nije sazrio jer je to izmedju ostalog i znak dominacije. obavezno treba provjeravat dal su se jajceka spustila jer vjerujem da ne zelis riskirat :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pet pro 07, 2007 21:08 pm

treba ih razdvojiti od cca 12-13 tjedna - oni su s cca 100 dana spolno zreli, a da ona ostane skotna je jako opasno jer su moguce hrpe komplikacija
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » uto pro 11, 2007 12:14 pm

Prije par dana,mi smo naše bebače koje je očito uhvatio pubertet uz njihovo negodovanje i naše suzice razdvojili :sad: Tako mora biti dok ne obavimo njihovu "neutralizaciju" ,a onda ćemo ih opet spojiti :D Palčica je to hrabro podnjela,a Milčec koji je inače mazica i kojeg je uvijek ona poticala na igru,malo teže jer je prešao u novu sobu i novu gajbicu,ali i on se sad privikava,samo je puno mirniji. :hm:
Puse svim zekama!!!
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 11, 2007 14:10 pm

Mogu biti u istoj sobi, ali u odvojenim gajbicama :) da ne budu sasvim sami
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » uto pro 11, 2007 17:13 pm

Tako smo i namjeravali,ali Milčec je toliko silno htjeo doći do Palčice da je siroće glavicu gurao kroz rešetke,uspio ju je cijelu progurati pa se skoro zaglavio :sad: :sad: :sad: tako da smo odlučili da je najbolje da ih stavimo svakog u drugu sobu.Razmišljali smo,kad već boravak u istim sobama ne dolazi u obzir da bar povremeno puštamo u šetnju Milčeca oko Palčicine gajbe dok je ona zatvorena i suprotno :blink: Ali i to nas je strah jer je"Milko"bio totalno shrvan kad smo ga odvojili pa je možda bolje da privremeno zaboravi svoju ljubav. :sad:
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto pro 11, 2007 17:38 pm

dobro je da se njuskaju da se ne zaborave, sirocici mali, budu oni opet zajedno :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » uto pro 11, 2007 18:01 pm

Hvala na odgovoru,nismo znali da li se smiju viđati do ponovnog spajanja :blink: Sad nam je laknulo,odnest ćemo sad Milčeca da vidi i ponjuška svoju dragu preko rešetkica. :D Nadam se da neće biti zaglavljivanja glavice i suzica :hm: Ah,koja ljubav!!!! :rolleyes:
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto pro 11, 2007 20:01 pm

neka budu u blizini :) bitan je miris pogotovo jer poslije sterilizacije znaju promjeniti miris pa ih partner zaboravi - to s enama desilo. e ali ima trik, kada smo isli na kontrolu i vadjenje konaca ponjela sam ih oboje! :) (u nevolji se obicno jako zblize) eto...tako da uvijek postoji rjesenje :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » sri pro 12, 2007 0:50 am

Hvala zekice_poopy na odgovoru i podršci ;D Malecke smo danas stavili da se gledaju preko ogradice,i jedan i drugi su počeli gristi ogradicu i opet su nam se činili jako tužni ,te smo Palčicu pustili Milčecu.Pustili smo ih da se petnaestak minuta zajedno igraju uz našu potpunu kontrolu.Sljedila sam ih u korak tak da ništa nije moglo biti.Nije bilo pokušaja naskakivanja,niti tuče.Bili su presretni :D :wub: :D :wub: :D Ovaj put kod odvajanja nije bilo tuge :) Mi bi najradije i dalje provodili ove strogo kontrolirane susrete,al nas je malo strah jer smo pročitli na forumu da se parenje kod zekonja desi u jednoj sekundi i da se nemože sprečiti. :lud: Da li je to zaista istina?
Puse svim zekama!!!
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri pro 12, 2007 14:59 pm

Milcec@Palcica je napisao/la:... jer smo pročitli na forumu da se parenje kod zekonja desi u jednoj sekundi i da se nemože sprečiti. :lud: Da li je to zaista istina?
...

Da, to je zaista istina. Dvije sekunde su im dovoljne... i zato treba oči dobro otvorit i bit na dohvat ruke :wink:

I ako počnu "razvaljivat" rešetke, treba ih spriječit u tome. Zbog zubića :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan