strah ili??

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

strah ili??

PostPostao/la iva985 » čet stu 15, 2007 13:56 pm

Situacija je malo komplicirana i meni nejasna, pa je svaki savjet dobrodosao... :)

Mrvica i Pufi su bili u istoj gajbi, skakutali zajedno po krevetu, sve super...
ali Mrvica je dobila jaku upalu oka, pa smo ih razdvojili u razlicite gajbe, jer je on dosta skakao po njoj pa da ju dodatno ne ozljedi...

prekjucer smo ih stavili zajedno na krevet, da se malo poigraju, ali Mrva je nervozna, pa ga je grickala za guzu i sada on ima malu ranicu...
:ljut:

jucer smo opet pokusali i dogodilo se sljedece:
Mali je bio na krevetu i kada sam stavila Mrvicu, on je ispustio neki jako cudan zvuk... nije bio zvuk rezanja, niti gugutanja.. to sam prvi put cula... mozda je od straha ispustio taj zvuk?? :hm:

nakon toga je stalno trcao za njom i gurao glavicu ispod nje, izgledalo je kao da se zeli maziti s njom, kao da mu je falila... bio je presladak :blush:

a mala prasica ga je opet pokusavala gricnuti, nakon cega je on poceo zapisavati, po njoj, po nama i krevetu... :lud:

Sta se tu dogadja?? jel se on nje boji, ili ju zeli parit ili ??? :blink:

do nedjelje ih necu pustati zajedno, ali kada njoj prodje okeco, mislila sam ih opet stavit zajedno u gajbu, samo sto da ocekujem...?
u pocetku je sve bilo ok, nije ga grizla, on nije zapisavao, a sad kaos...

izgleda mi kao da ih moram opet 'upoznavati', a do nedavno su zajedno jeli i spavali... :sad:

p.s. ispricavam se sto je post dug
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » čet stu 15, 2007 14:11 pm

niste trebali odvajat...mislim upala okeca nije tako strasna, a oni si u takvim situacijama obicno pomognu...daju si puse i podrske..tako da da, nasilnim razdvanjanem obicno se "zaborave".
jedino kad sam ja razdvajala je bilo par dana nakon operacije da bongo slucajno ne naskoci na poopy pa da popucaju savovi
al sto je tu je, sada onda pusti da ona ozdravi pa onda ih probaj ponovo upoznat. malo agresivnije guranje glavice ispod moze biti i napad, tako je bongo reagirao na poopy nakon sto ga je napala...a on je kastriran.
u svakom slucaju moj savjet je sada neka ozdravi, pa "propisno" ispocetka
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » čet stu 15, 2007 14:33 pm

To gurkanje glavicom spominješ kao nešto slatko,pa pretpostavljam da je bilo dobronamjerno.
To znaju raditi kada se ili ispričavaju,ili žele pokazati "poniznost",tj maleni mi djeluje kao da joj se želi ispričati..a gospodična je uvrijeđena zar ne :spava:
Očito mu je nekaj zapamtila :nowink:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la iva985 » sub stu 17, 2007 12:35 pm

Stavila sam ih ujutro zajedno u gajbicu..
Mrvica je bila strasno ljuta, lovila ga je i pokusavala ugrist za guzu.. ja sam par puta maknula njenu glavicu, da ga opet ne ugrize, a ona je otisla histericno kopat po wc-u :lud:

onda bi se ona smirila, legla pored njega, a on je nakon par sekundi lupio zadnjom nogicom i poceo trcati, pa ona za njim i tako svakih par minuta..

kad je ona legla u wc, on je poceo po svemu trljat bradu i obiljezavati sto je njegovo :rolleyes:

i sada nakon 3 sata svako lezi u svom kutu kaveza, a ja se nadam da su se dogovorili ko je gazda i da ce sve biti ok :)
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub stu 17, 2007 17:03 pm

Tarra, dijelim tvoje mišljenje da je gurkanje u ovom slučaju dobronamjerno jer se malac treba ulizivat barem godinu dana za ono što je malenoj napravio... i očito je i sam svjestan toga, te mu je i bolje da se ulizuje!

Zekica _poopy, morala ih je odvojit, jer mala nije dobila upalu oka tek tak, dečec ju je ozlijedio izad oka i po oku nakon čega je naravno uslijedila bakterijska infekcija.

Mala je to zapamtila i ugrizom za njegovu guzu možemo doći samo do jednog zaključka; ona se boji njega, a ne on nje.

Njegovo "šmajhlanje" glavicom po njenom trbuhu dokazuje da on jako dobro zna da je pogriješio i želi se ispričati...a zapišavanje, jedan način njegovog protesta zbog tvrdoglave zlopamtilice...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » ned stu 18, 2007 10:53 am

mda, slazem se da ih onda nije ni trebalo stavljat zajedno dok nisu "propisno" upoznati jedan s drugim...sto da je mala okeco izgubila, oni jako dugo pamte, covjek bi se prevario da zaborave
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan