zeko star 1 mjesec

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la todor » pet sij 30, 2009 19:20 pm

hvala. a di da to kupim?

i jel znate kaj bi mu to moglo bit?
todor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » pet sij 30, 2009 19:28 pm

U humanoj apoteci - mozers kapati 3X dnevno po jednu - dvije kapi u bolesno okeco a u zdravo kak je rekla Renata svaki drugi dan jednom

I tak 5 dana

Vjerojatno ga je napuhalo nekaj
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » pet sij 30, 2009 20:43 pm

Može, naravno! Kapi brže izađu iz organizma, mast ostaje dulje prisutna, no ako nije neki veliki problem u pitanju, dovoljne su kapi.

P.S. Oko mu je najvjerojatnije slijepljeno jer je prerano uzet majci koja bi mu oči čistila lizanjem. Onda uslijed zatvaranja (dugotrajnijeg) dolazi do inficiranja oka, pojave bakterija, te je pomoć kapi/masti dobrodošla u cilju sprječavanja većih komplikacija koje bi mogle i trajno oštetiti vid, čak dovesti do sljepoće.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pet sij 30, 2009 21:25 pm

Onda definitivno mast :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » sub sij 31, 2009 3:13 am

ipak je to jakooo malo zeko, kojem imunitet nije izgraden..ja bi otisla kod doktora, iako su i ovi lijekovi ok :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la todor » sub sij 31, 2009 14:37 pm

bila sam u apoteki i žena mi je rekla da su te kapi koristim samo ako mu gnoj ide iz oka, al njemu nejde gnoj nego mu je dlaka malo sljepljena kao da se nezna umit pa sam ga ja umila s vodom i sad mu je dobro više ne žmirka.
čini mi se kao da mu se trepavica okrenila i pikala ga u oko jel je bila skorena i sad je dobro, tak da nisam kupila kapi.
budem onda otišla kod veterinara u pon da ga pogleda ak će mu opet bit tak, al mislim da nije to bila upala.
todor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bubica » sub sij 31, 2009 15:41 pm

Možeš kupiti čaj od vidca, pa mu s tim ispirati oko. To je potpuno prirodno i nikako mu ne može naškoditi. Bitno je samo da ga dobro procijediš...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady&Tramp » čet vel 19, 2009 12:51 pm

pa možda i nije tolko mladi zeko ako su ostali u kavezu u dučanu bili veći. obično u jednoj turi u dućan dođu iz istog legla (isto stari)...možda je zeko jednostavno mali i ostaće manji od svoje braće (prevladali geni daljnjih predaka koji su takve sitne pasmine). Mislim, to je samo možda, nadajmo se da je tak.
pusa u bubano okeco
Lady&Tramp
Lady&Tramp
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan