MOJ ZEKOSLAV-NE MOGU GA SKUZITI

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

MOJ ZEKOSLAV-NE MOGU GA SKUZITI

PostPostao/la kokola » sri srp 02, 2008 10:05 am

Cao forumasi..nova sam ovdje, procitala sam gotovo sve teme, ali opet ne mogu objasniti ponasanje svoga zeke..dobila sam ga na poklon i zaista ga obozavam..ali on bas mene ne..kod mene je desetak dana, a ne sljivi me niti dva posto..mozda je rano?
Taj se zeko uopce ne igra, niti sam niti sa mnom. Najveci mu je domet razbacivanje posudice za hranu po kavezu. Kupila sam mu igracaka..nista ga ne zanima..kad ga pustim uglavnom se negdje ukipi..osim sto mi je naceo nogu od stolice tako dobro da sam poludila..
Sad ga vise ne pustam u kucu, nego na teracu, opet sjedi na jednom mjestu i obavezno pokaki i popiski svaki kubicni centimetar..
Jos jedan veliki problem je sto se uopce ne da maziti. Kad mu se priblizim trzne se i pocne tresti..
Jos veci problem je taj sto se ne da uhvatiti u ruke, iako ga uzimam na pravilan nacin, ali to je histerija, cijeli se stisne, onda pocne bjezati, pa ga hvatam..a brzi je od mene ne mogu ga pratiti..a kada ga uhvatim onda mi istrcava iz ruke takvom snagom da umalo pobjegne pa ga moram malo jace stisnuti, jer kad idem na posao moram ga vratiti u kavez, inace bi mi poglodjao sve stolice i stali drveni namjestaj. Uopce se ne glasa, ne lize me, ne prilazi, ne mazi se, vidim da me se boji, a ja sam stvarno maksimalno njezna prema njemu, pricam mu, mazim ga, nista..
Mozda je prerano, ali ipak nema nikakve naznake da on mene imalo voli, doslovno bjezi od mene ka me vidi, kada prodjem kucom trzne se, a ipak nisam tako strasna..molim pomoc.
Ovo je on:
slikaslika
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » sri srp 02, 2008 10:51 am

bokic :)

kao sto si sama rekla, deset dana je prerano..ipak mozes i moras sada mu posvetiti vise paznje kako bi se sto prije prilagodio...pokusaj ga pustati sto vise, s tim da kad je on vani, lezi na pod i pusti mu da istrazuje, najvjerovatnije ces mu biti zanimljiva, pa cete doci istrazivati, skakati po tebi, njuskati, pokusaj ga onda pomaziti, polako, ne na silu..uzmi sijena u ruku pa ga hrani..

ogradi mu i nemoj dopustati da unistava na namjestaj

nemoj ga na silu dizati, oni to ne vole

znaci, pokusaj sto vise biti s njim, ali nemoj ga na nesto siliti, nego pusti da se oslobodi..za njega je sve to novo, ali kada se jednom prilagodi i sve prihvati kao svoje zivotno okruzenje to ce biti zauvijek ;)

procitaj, ako nisi, ponasanje na site-u ;)

http://www.zecovi.net/ponasanje/ponasanje.html

e da, po polozaju tijela vidim da ipak nije tako ukocen, vidi kak je izbacio nozice :***
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » sri srp 02, 2008 11:15 am

normalno da se boji kad ga nasilu dizes
to sto grize stolice nije nikakvo cudo njima je to u prirodi
nemozes ga prisilit da te voli i neradi nesto sto nevoli pa ce te s vremenom zavoljet.ako se nevoli mazit postuj to i cekaj da sam dodje tebi u krilo pa ga onda mazi.napisala si da se neglsa.kunici se inace neglasaju.jedino kad mu njuskicu stavis na uho cuje se snjofkanje ali ti to nemoj ni pokusavat ako se neda nosit .s njim moras bit strpljiva nije on nikakva igracka .to je zivo bice i trebas se prema njemu tako i odnosit.ako zeko nije zivahan nemozes promjenit pogotove ne silom.
pusti ga i nemoj ga mazit ako to nevoli sjedi negdje blizu njega i cekaj da on tebi dodje.treba imat povjerenja u tebe a to nemozes postic tako sto ces ga silit da radi nesto sto nezeli.
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » sri srp 02, 2008 11:19 am

e da i napisala si da si maksimalno njezna prema njemu
nije njesnost ako ces ga dignit nasilu i ako on pokusa pobjec a ti ga stisnes.
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

Re: MOJ ZEKOSLAV-NE MOGU GA SKUZITI

PostPostao/la Kiara » sri srp 02, 2008 11:26 am

Baš kao što je zekili rekla,pusti ga van i sjedi na pod,pa čekaj da ti sam priđe...tad će mu maženje biti puno zanimljivije jer će se htjeti penjati gore i njušiti...prerano je još da ti da povjerenje...to što razbacuje posudicu,na taj način se igra,ili mu jednostavno ne odgovara mjesto na kojemu si mu stavila posudicu..Ako toliko puno kki i piški to je samo zato što mu je teritorij potpuno novi,pa ga mora označiti,da je to njegovo...Stavi mu u kavez nekakvo drvo,da to glođe,jer mora trošiti zubeke...Zečeki se ne glasaju jedino kak koje anci rekla... :)
Koliko je zeko star?
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » sri srp 02, 2008 11:27 am

anci je napisao/la:e da i napisala si da si maksimalno njezna prema njemu

Slažem se
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kokola » sri srp 02, 2008 12:27 pm

Kiara je napisao/la:
anci je napisao/la:e da i napisala si da si maksimalno njezna prema njemu

Slažem se

Cure, napale ste me da nisam njezna prema njemu i da ga dizem nasilu, ne znam kako da vam objasnim da ga moram dici iako on to ne zeli!
Ako ga zelim pustiti malo na slobodu, moram ga uzeti u ruke i podici, isto tako ako ga moram vratiti u kavez, jer idem raditi i nema nikoga da ga nadzire, moram ga uzeti u ruke i staviti u kavez i jako mu njezno pridjem ali me procita, i njezno ga uhvatim, dam mu oslonac ali on se sa sapicama rita.
Stisla sam ga jedan put slucajno jer je na putu do kaveza se skoro istrgnuo meni iz ruku, tada bi mi pobjegao ispod stola i stolica, a vjerujte mi da ga je onda nemoguce natjerati u kavez ili uhvatiti.
Ima sedam mjeseci.
Pokusala sam i ja leci na pod ali mi ne prilazi cesto, malo pronjuska oko ruke, pa ode..
Stavljam ga u ruke znaci samo kada ga odnesem na balkon, i kada ga vracam u kavez, inace ga ne gnjavim, ne uzimam ga bezveze.
Stvarno sam maksimalno njezna prema njemu, ali on je toliko plah da imam osjecaj da se nece nikada naviknuti.
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » sri srp 02, 2008 12:36 pm

Nemoj se brinuti sigurno ce se naviknuti :)

Nekima ide brzi a nekima sporije - neki su ko krpe mozes s njima kaj hoces dok drugi uvijek ostaju mali tvrdoglavi individualci - a onda im se prilagodis

Bude sve ok :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la kokola » sri srp 02, 2008 12:39 pm

anci je napisao/la:normalno da se boji kad ga nasilu dizes
to sto grize stolice nije nikakvo cudo njima je to u prirodi
nemozes ga prisilit da te voli i neradi nesto sto nevoli pa ce te s vremenom zavoljet.ako se nevoli mazit postuj to i cekaj da sam dodje tebi u krilo pa ga onda mazi.napisala si da se neglsa.kunici se inace neglasaju.jedino kad mu njuskicu stavis na uho cuje se snjofkanje ali ti to nemoj ni pokusavat ako se neda nosit .s njim moras bit strpljiva nije on nikakva igracka .to je zivo bice i trebas se prema njemu tako i odnosit.ako zeko nije zivahan nemozes promjenit pogotove ne silom.
pusti ga i nemoj ga mazit ako to nevoli sjedi negdje blizu njega i cekaj da on tebi dodje.treba imat povjerenja u tebe a to nemozes postic tako sto ces ga silit da radi nesto sto nezeli.

Anci ja ga ne smatram igrackom i svjesna sam da je zivo bice i da mi nije stalo ne bih se toliko trudila oko njega, ne bih pisala i trazila savjet, obozavam ga, secer mi je i zelim da se i on prilagodi na mene kao i ja na njega, stalno se trudim oko njega, kombiniram mu igrackice, kupila sam mu i to drvo ali ga nije taknuo, samo sam htjela znati da li je normalno da je toliko plasljiv i da li mu treba vise vremena, ja jako volim zivotinje i mislim da ne postupam lose prema njemu.
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » sri srp 02, 2008 12:46 pm

normalno :)

probaj mu nabaviti svjeze grancice od jabuke - to obozavaju grickati

nasa ti je anci mlada pa joj nemoj zamjeriti :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sri srp 02, 2008 13:08 pm

Vjerojatno mu treba malo više vremena da se priovikne na novu sredinu i nove ljude oko sebe. Gdje je bio dok ga ti nisu uzela? Možda jednostavno nije socijaliziran. Daj mu vremena, budi strpljiva, odi k njemu na pod i čekaj da ti dođe. Uzmi nešto što voli papati kraj sebe, namami ga, kada se malo oslobodi onda ga dirni i tako će te malo po malo prihvatiti i onda ćete dugo uživati zajedno :) znači, samo strpljenja i ljubavi
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sri srp 02, 2008 13:15 pm

Kokola ja se ispričavam ako misliš da sam te napala,jer stavrno nisam imala namjeru :sad:

Ja te potpuno razumijem...Jel on možda već imao prije vlasnike?

J aimam ženku kunića koja je došla kod mene sa godinu dana starosti....prošlo je već dosta mjeseci otkada je kod mene i još se nije navikla...služila je kao hrana ljudima,ali kada su shvatili da se ona neće udebljati,htjeli su je odvasti na sajam i prodati,ali ju je onda uzela moja mama...nisam ni znala da ta cura ima tog zeku....ona nikada nije bila mažena,stalno je bila zatvorena u mračnome kavezu,i to jako malome...sirotica se ne može nikako naviknuti...dok je vani u dvorištu opuštena je,jer su tamo moje dvije zečice i s njima se osjeća sigurno,ali kada joj netko priđe to je grozno....isto je tako moram loviti,samo što ja svaki put pokušavam da ona sama uđe u kavez...ali kada to ne mogu..isto ju moram loviti...ali kada je ulovim,tepam joj i mazim je..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kokola » sri srp 02, 2008 13:15 pm

Koliko ja znam, narucen je iz zecaone..bar su mi tako rekli jer sam ga dobila na poklon..iako moram priznati da nisam bas cula za "zecaonu".
Mislim da sam mu prvi "gazda"!
Probala sam ga pustiti i sjesti/leci kraj njega, ali on ode u neki kantun i tu zavrsava prica, koji put tek prodje pored mene, ja ga lagano pomazim a on se strese. I nece da mi jede iz ruke, cak niti sijeno koje obozava.
E i jos jedna zanimljivost, ne zna piti iz pojilice!! Stavim mu vodu u posudicu, a on svaki put, ali doslovno svaki put malo popije, pa je iskrene! Kad sam doma stalno mu moram nadolijevati vodu da ne ostane zedan po ovim vrucinama, ali on to redovno iskrene, kavez uvijek mokar. Pojilicu nece ni da pomirise.
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la kokola » sri srp 02, 2008 13:18 pm

Kiara je napisao/la:Kokola ja se ispričavam ako misliš da sam te napala,jer stavrno nisam imala namjeru :sad:

Ja te potpuno razumijem...Jel on možda već imao prije vlasnike?

J aimam ženku kunića koja je došla kod mene sa godinu dana starosti....prošlo je već dosta mjeseci otkada je kod mene i još se nije navikla...služila je kao hrana ljudima,ali kada su shvatili da se ona neće udebljati,htjeli su je odvasti na sajam i prodati,ali ju je onda uzela moja mama...nisam ni znala da ta cura ima tog zeku....ona nikada nije bila mažena,stalno je bila zatvorena u mračnome kavezu,i to jako malome...sirotica se ne može nikako naviknuti...dok je vani u dvorištu opuštena je,jer su tamo moje dvije zečice i s njima se osjeća sigurno,ali kada joj netko priđe to je grozno....isto je tako moram loviti,samo što ja svaki put pokušavam da ona sama uđe u kavez...ali kada to ne mogu..isto ju moram loviti...ali kada je ulovim,tepam joj i mazim je..

Ma nista, ne ljutim se!
Evo sad sam otisla do boravka, pa se cijeli stisnuo uz rub kaveza kad je cuo da dolazim.
Zapravo se i ponasa kao da je bio zlostavljan, ali ne virujem..tko zna..mozda je samo takav, previse plasljiv.
Trebala sam ga nazvati Plasil ha ha..
kokola
Zečić
Zečić

PostPostao/la kokola » sri srp 02, 2008 13:19 pm

Cudan je ovaj moj zec.
kokola
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.