pitanjca :D

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

pitanjca :D

PostPostao/la LadyKaiserin » sub lip 27, 2009 19:48 pm

no, imam masu pitanja :D trenutno razmisljam da si nabavim nekog mini kunica no nemogu se odluciti izmedu pasmina... koji su najzahvalniji i najpitomiji? koliko vremena dnevno je potrebno za kunica (studentica sam)... koliko kunic uopce jede i koliki je trosak sijeno? to bi zasad bilo to :D hvala unaprijed :D
LadyKaiserin
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sub lip 27, 2009 19:54 pm

Najbolje je da dobro proučiš forum, sve oko držanja, higijene i prehrane kunića :) onda ćeš vidjeti da li si za to. AKo nemaš puno vremena biti s nim najbolje je imati par, ali naravno ako imaš uvjeta (i o tome ima na forumu)
KAda sve proučiš i ako se odlučiš za nabavku kunića možeš jednog i udomiti, ovdje skoro uvijek ima u oglasima neka dušica koja čeka "spas" :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la LadyKaiserin » sub lip 27, 2009 21:08 pm

nije mi frka drzanje i higijena, imam psa kod kuce na jugu, pa mi nije frka nista takvog oblika... ali nemogu u podstanarski dom donijet nista vece od ptice/ribice/glodavca... a oduvijek sam htjela kunica :D nije mi problem dosta paznje mu posvetit, ali nisam ušoznata s time koliko su osjetljivi poput drugih glodavaca, npr degu vjeverica, ona uz svu paznju jos uvijek treba partnera :omg: pa nebi htjela da zivotinjica pati... razmisljala sam o paru mini kunica, al opet, kako zivim po nekakvom standardnom studentskom/nategnutom budzetu, zanima me koliko je okvirno trosak drzat malog chupavca ;D stvarno nebi htjela da zekan ikako pati, a vidjela sma da na forumu se dosta ljudi tuzi na trosak sijena? sad, imaju li oni jednog ili 10 kunica? :wub: :wub:
LadyKaiserin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Megy » sub lip 27, 2009 21:38 pm

ha cuj pocetni troskovi su najveci...trebas kupit gajbu, kvalitetnu hranu, sijeno i ostale potrebne stvarcice...pronjuskaj po forumu sigurno ces naci neku gajbu po dosta jeftinijoj cijeni
Sijeno mozes uzimat domace ( obrati se Lilo na pm) a mozes u kupovat pet shopovima...kunićima je sijeno osnovna hrana i netrebas na njemu stedit ali mislim da ti to nece biti preveliki trosak.
Za wc mozes koristit drvene pelete koje svi hvale a jeftini su tako da niti to nije problem.
Dobrodosla!
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » sub lip 27, 2009 22:05 pm

meni je mjesecno trosak od 50 do 100 kn :) :)
najveci je pocetni trosak
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » sub lip 27, 2009 22:17 pm

da imam jednog kunića,trošak bi mi mjesečno bio oko 100 kn...
no imam 3 :) 2 nisu toliko velika razlika koliko i 3 :) al opet,nije to ništa strašno,ako ih želiš sve za njih će ti bit sitnica :)
i jedno pitanje,nakon podstanarstva,buduci da si studentica,predopostavljam da ces se vratit kratko bar kod svojih...nadam se da oni odobravaju da ces sa sobom dovesti malog kunica..
mislim,treba i na takve stvari mislit,cisto ovako,za svaki slucaj... znam da su se meni pri nabavljanju kunica motala takva'za svaki slucaj' pitanja,jer ipak je tu rijec o zivom bicu
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la LadyKaiserin » ned lip 28, 2009 1:58 am

puno hvala na odgovorima :D sad vec znam odakle tocno krenut ^^
@pudding: ne brini, moji nemaju nista protiv zecheva, opcenito smo animal loving family... ak ga ne odvedem kuchi, budem ga zaruchniku kratko na chuvanje ostavila... tak da ce zeko bit skroz siguran :D to mi je prvo proslo kroz glavu kako s njim preko ljeta... vjerujem da cu ga na cuvanje ostavit, da se zekonja nebi istresirao putovanjima :X
LadyKaiserin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Megy » pon lip 29, 2009 9:47 am

Udomljavanje i akcije spasavanja- mali zeko trazi novi Dom

LadyKaiserin ako se odlucis uzeti zeku pogledaj ovu temu...mali zekan je premedeni a mozda uz njega ide i njegova gajbica tako da ce ti trosak biti puno manji...nadam se da ce ti se svidjeti i da ces ga primiti u svoj dom ako se odlucis za zekana naravno
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon lip 29, 2009 22:27 pm

LadyKaiserin je napisao/la:... npr degu vjeverica, ona uz svu paznju jos uvijek treba partnera :omg: ...

slično je sa kunićima... a i sa ljudima :wink:

razmisli o udomljavanju ili provjerenom uzgajivaču. U 99% dućana su kunići odvojeni prerano od majke, da bi bili što manji i slađi i brže se prodali. To što je to dobra predispozicija za zdravstvene probleme, prodavače nije briga. Beba kunić mora biti 8 tjedana uz majku.

Mislim da kunići nisu neki "potrošači", ali moraš uvijek računati i na to, da će eventualno trebati platiti veterinara i lijekove.

Pročitaj na www.zecovi.net o smještaju, higijeni, prehrani i ostalom...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan