Zekan kiše jako i to već tri tjedna

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Zekan kiše jako i to već tri tjedna

PostPostao/la zeko Simba » sri pro 07, 2011 14:21 pm

Odi kod Vanda, ispričaj mu priču o terapiji i simptomima koje je imao do saad i rješite to kako spada, ovako ćeš ga ubiti od silnih tableta koje mu očito ne pomažu. Koje tablete uopće daješ???
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pet pro 16, 2011 23:18 pm

za početak..jeste li uopće radili bris?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninamarko » čet vel 16, 2012 20:52 pm

Pošto sam primjetila zadnjih nekoliko dana da mi zeko kija, da li možete pomoći i reći koje kapi za djecu da kupim. Od 5h od kad sam se vratila s posla kinuo je pet puta. Juče nisam sam čula nijednom a prekjuče jesam, ali samo nekoliko puta.
Molim Vas, kažite mi koje kapi da kupim, ove što ste pominjali !!!

On se normalno ponaša, jede, skače, meškolji se.

Ne vodi mi se kod veterinara jer ih ovdje, u Podgorici, ne vakcinišu, ne kastriraju a kamoli što drugo. Da ne pričam o tome da mu se makaze za noktiće ne mogu kupiti a bris za naše veterinare je vjerovatno misaona imenica.

Ne znam ni da pođem koliko bi mi pomogli!!!!
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninamarko » čet vel 16, 2012 20:53 pm

Ima 4 mjeseca.
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet vel 16, 2012 22:30 pm

jeste mu mijenjali sijeno? mozda u ovom sto ima ima dosta prasine pa zato kise..a ove kapi sto pitas to su kapi za podizanje imuniteta i one nisu nikakav lijek..rijec je echinacea kapima..ako ces ih kupovat kupi one koje su namjenjene bebama jer ne sadrze alkohol ili moze i za odrasle al da ne sadrze alkohol.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ninamarko » pet vel 17, 2012 14:30 pm

Donijeli su nam novo sijeno, pojeo je pola kese već. Valjda da je od sijena i ranije bi reagovao.
Ujutro ga nisam čula da kija nijedan put, možda zato jer sam budna samo sat vremena. A da i ujutro mu ne dajem sijeno samo peletiranu hranu!

Iskreno se nadam da će prestati...jer ne znam što bih radila da se razboli :sad: :sad: :sad: .

On ima četiri mjeseca, koliko kapi da mu dam? Čitala sam da treba da se koriste 10 dana. Jaooo nadam se da će mu biti bolje od tih kapi!
Njuškica mu je suva!

HVALA PUNO NA ODGOVORU!
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub vel 18, 2012 1:13 am

pitala sam za sijeno jer znaju nekad kihat od njega..vidi prvo jel od toga..inace sijeno mora imat uvijek dostupno bez obzira na ostalu hranu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bibi » ned vel 19, 2012 1:41 am

ninamarko je napisao/la:On ima četiri mjeseca, koliko kapi da mu dam?

pudding je napisao/la:ehinacea-3 kapi po 1kg ..
a kako on nije dovoljno star da jede voće,uzmi peletu pa u nju nakapaj ... (ja bi to inače svojima na komadić jabuke)

Ja mom nakapam u spric i povucem malko filtrirane vode jer mi se cini da imaju malo jaci ukus.
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ninamarko » pon vel 20, 2012 11:19 am

Dala sam mu kapi u peletiranu hranu u petak i jede je, što je dobro! :zeko3:
U nedelju nisam čula ni jedan put da je kinuo a u subotu možda nekoliko puta. Mrva mala :zeko3: .Nadam se da će tako ostati. Baš su osjetljivi.

Pročitala sam da mu dajem kapi 10 dana da li je to ok? I na koliko je najbolje da to opet ponovimo?

Inače je jako izbirljiv, nisam mogla vjerovati!!! Uzeli smo mu peletiranu hranu koju s vremenom nije htio da jede i smršao je čak :sad: . Vratili smo se na staru hranu, tj. onu prvu koju smo kupili i projeo je, naravno ubuckio se opet pa razmišljam da mu smanjim porcije. Mada i iz te hrane neće sve bobice da jede, neke žute i zelene!!! Srećom uvijek ima velike količine sijena na raspolaganju pa se ne brinem mnogo. Kad pođemo u radnju svaki put imaju samo jednu vrstu hrane i svaki put drugu, još nismo kupili istu.

Da li je mnogo da ima oko 1kg za 4 mjeseca sad će 5 mjeseci u martu? U pitanju je lavljoliki kunić.

Pročitala sam na ovom forumu da ujutro treba da dobije samo sijeno, pa kasnije tek peletiranu hranu.
Ja mu ujutro dajem peletiranu hranu oko 8h pa sledeća porcija oko 16h i od 16h mu dajem svježe sijeno koje pred spavanje obnovim. S tim što on uvijek ima sijena u posebnoj kartonskoj kutiji. Da li je to u redu?

Meni je ovo prvi zeko peko.
Ne znam šta bih da nema ovog foruma i ljudi poput Vas :). Hvala punoooo na odgovorima!
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » pon vel 20, 2012 11:33 am

Posto je jos beba i treba da jede vise, nebi bilo lose kad bi mu davala suhu hranu ujutru i navecer pred spavanje...ujutru mu das jednu saku suhe hrane i isto tako navecer...u medjuvremenu neka ima sijena...sijeno treba forsirati najvise, najbolje je domace, i na taj nacin se sprijecava zacep kao i prerastanje zubica.
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ninamarko » pon vel 20, 2012 16:40 pm

Stalno mu dajemo sijena, obožava ga. Dobija domaće sijeno, donose nam prijatelji i spašavaju nas.
Grančice od jabuke isto baš voli, alarmirala sam sve živo oko grančica, tatu, društvo, kolege sa posla :nowink: .

Kako ljeti sa grančicama? Ne vjerujem da će mi ih iko brati kad budu cvjetale ljeti! Ili da pređemo na neke druge, što ćemo i vjerovatno morati! Koliko je potrebno da se osuše ostale grane? Da li to zavisi od biljke ili važi i za sve isto?

Jaooo počeo je jesti karton u kom mu držimo sijeno i novine na koje naiđe čak i ćošak zida. A čitala sam da su otrovne! Možda ne bi bilo loše da mu rastvorim ugljenik?
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » pon vel 20, 2012 19:37 pm

ne papati novine,za sijeno uzmi košaricu od šiba ili drvenu neku kištru pa nek jede,naravno ništa od toga nesmije biti lakirano ni bijano.ako je jeo malo novina ili kartona neće mu ništa biti,pojaćaj mu dozu sijena.ako je puno pojeo daj mu pola tbl.aktivnog ugljena.
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la ninamarko » sri vel 22, 2012 9:42 am

Jedno nedelju dana, možda nedelju ipo nismo imali đe nabaviti grančice od jabuke, pa sam pomislila da je zbog toga. U Podgorici nas je iznenadio snijeg rekordne visine, niko nije mogao mrdnuti. Ali sad smo mu nabavili on opet. A nevjerovatno je uporan, koliko god ga sklanjam on nastavlja. Lukavo sačeka da ja završim svoj govor, odem i on onda po svome.

Ipak ću mu rastvoriti pola ugljenika, čisto da se pročisti malo. Koliko često mu se smije davati?
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninamarko » sri vel 22, 2012 9:48 am

Što se sijena tiče stalno ga ima u kutiji kartonskoj. Rolnice od toalet papira mu punim čak mu i rukom ubacijuem.
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la lilylily » sub vel 25, 2012 13:12 pm

Bok svima,
Imam jednog "šmrkavca". Kod mene je 10 dana i od prvog dana sam primijetila da kiše. Kupljene su ESIjeve kapi,i nakon dva dana sam primijetila da dlakica oko njuskice ima drugu boju tj da je suha. E sad,od jucer navecer opet kiše i to moglo bi se reći učestalo. Ništa iz nosića ne izlazi. Desno oko je malo krmeljavo svako jutro al ili ga počisti ona ili ja maknem prstom. Jučer sam baš pratila to njeno kihanje i bilo je povezano sa sijenom,jer bila bi joj neka mrvica na nosu i kao da je kihala jer ju škaklje. Al jutros gledam kako spava i odjednom se trgne i kiše par puta za redom.
Jel situacija jako hitna ili veterinar može pričekati do ponedjeljka? Možda paničarim,al radije nek veterinar kaže da smo dolazili bezveze
lilylily
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan