zeko voli ležati na hladnom

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

zeko voli ležati na hladnom

PostPostao/la zecofan » ned stu 20, 2011 22:36 pm

pozdrav svima..
moj zeko najviše voli ležati uz balkonska vrata koliko je dug i širok, međutim, naravno da prolazi hladan zrak kroz rubove.. na pod i uz vrata sam stavila debeli ručnik tako da zaustavim koliko toliko strujanje hladnog zraka. naravno da je u početku mahnito pokušavao pomaknuti taj ručnik i sve porazbacati kako bi mogao leći na gol parket i uz vrata. u stanu je toplo, no počela sam i gasiti radijatore tako da mu ne bude prevruće.
brine me to što baš na tom mjestu voli ležati i da li mu to može naškoditi? kad ga dotaknem krzno mu je sa te strane hladno. opet si mislim da mu to smeta maknuo bi se i ne bi baš tu ležao. a ne mogu ga odmaknuti od tog mjesta jedino da stavim nešto(?) i da mu taj prostor ne bude dostupan.
ručnik je prestao micati ali on ne može posve zaustaviti strujanje tog hladnog zraka.
inače zeko je normalan, jedino što sam danas išla provjeriti za svaki slučaj je nosić - kad sam mu prislonila maramicu na nos, ona je ostala lagano vlažna.
ne znam što da radim sa njim..
zecofan
Zečić
Zečić

Re: zeko voli ležati na hladnom

PostPostao/la altan » ned stu 20, 2011 22:44 pm

a mozda ne bi bilo lose da mu zagradis da ne moze tamo lezat..jer mogao bi se prehladit..ili bi mu od propuha mogle pocit suzit oci , a to se ful tesko ljeci..i kunicima zna bit unutarnji dio nosa vlazan od disanja..ako nos ne curi i nije smrkav onda bi trebalo biti ok
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la TanjaiZeksi » ned stu 20, 2011 22:51 pm

zecofan je napisao/la:pozdrav svima..
moj zeko najviše voli ležati uz balkonska vrata koliko je dug i širok, međutim, naravno da prolazi hladan zrak kroz rubove.. na pod i uz vrata sam stavila debeli ručnik tako da zaustavim koliko toliko strujanje hladnog zraka. naravno da je u početku mahnito pokušavao pomaknuti taj ručnik i sve porazbacati kako bi mogao leći na gol parket i uz vrata. u stanu je toplo, no počela sam i gasiti radijatore tako da mu ne bude prevruće.
brine me to što baš na tom mjestu voli ležati i da li mu to može naškoditi? kad ga dotaknem krzno mu je sa te strane hladno. opet si mislim da mu to smeta maknuo bi se i ne bi baš tu ležao. a ne mogu ga odmaknuti od tog mjesta jedino da stavim nešto(?) i da mu taj prostor ne bude dostupan.
ručnik je prestao micati ali on ne može posve zaustaviti strujanje tog hladnog zraka.
inače zeko je normalan, jedino što sam danas išla provjeriti za svaki slučaj je nosić - kad sam mu prislonila maramicu na nos, ona je ostala lagano vlažna.
ne znam što da radim sa njim..

Moj zeko isto tako lezi, ja imam staklo do poda pa gleda na balkon. Tamo odmara bez obzira na vremenske uvjete vec tri godine i isto tako kod ulaznih vrata. Isto sam mu stavila prostirke ali to je sve sto sam uspjela napraviti. Tjesi me to da isto tako bira i mjesta ispod radijatora, vjerujem zbog toga da on ipak najbolje zna gdje mu je u tom trenutku najbolje. :wub:
Tanja_i_Zeksi
TanjaiZeksi
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon stu 21, 2011 13:29 pm

znaju oni gdje je najbolje, ali uz vrata balkona stvarno ne bi trebao lezat jer zbog propuha moze prvenstveno navuci upalu ociju..a to je kakica onda
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zecofan » pon stu 21, 2011 17:25 pm

moj zekonja isto mijenja mjesta na kojima voli ležati (topla ili manje topla), a nekako ponajviše voli baš uz ta vrata.. i ja sam se nadala tome da on sam zna što je dobro za njega, ali ne bih riskirala jer stvarno dosta puše ispod tih vrata - morati ću nešto onda staviti pored njih da ga odmaknem od tog mjesta - sigurno će biti sretan kad to napravim :) inače baš zna biti tvrdoglav mali..
al jasno mi je zašto voli tu ležati (osim što ga rashlađuje) - kad mu dođe samo digne glavu i gricne komad stolarije, imam osjećaj da će jednog dana probiti prolaz na balkon ;)
zekonja barem nije šmrkav, izgleda normalno i tak se i ponaša zasad..

hvala na odgovorima...
zecofan
Zečić
Zečić

PostPostao/la TanjaiZeksi » pon stu 21, 2011 23:00 pm

altan je napisao/la:znaju oni gdje je najbolje, ali uz vrata balkona stvarno ne bi trebao lezat jer zbog propuha moze prvenstveno navuci upalu ociju..a to je kakica onda

Dobro kod mene stvarno nije propuh i stolarija je pvc ali stvarno je hladno biti naslonjen na staklo, preko zime, i vruce, preko ljeta. Na svu srecu jos nije nikada bio prehladjen ili nesto slicno.
Tanja_i_Zeksi
TanjaiZeksi
Kunić
Kunić

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan