Vlazne maramice i kunic

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Vlazne maramice i kunic

PostPostao/la Radoznalica » ned stu 30, 2008 16:42 pm

Imam pitanje vezano uz miris mokrace i kakice na krznu kunica. Naime, cistimo joj kavez nekoliko puta dnevno, obavlja nuzdu samo u svom wc-u i vjerujem da joj je higijena na razini na kakvoj i treba biti, slijedili smo sve upute s ovog foruma. Ali - ako se ponekad zadrzi duze u wc-u ili slucajno u njemu zaspi (jako rijetko, ali se dogodilo par puta), krzno oko guze i sapica joj zna poprimiti neugodan miris.

Znam da se ona sama cisti, ali unatoc ciscenju, ovaj miris joj se zadrzao nekoliko dana, od cega je neugodno mirisala i citava soba u kojoj boravi. Kako bi joj kupanje u kadi, u slucaju nuzde, bilo prestresno, a i nije preporucljivo, ja sam joj danas krzno oko guze, repic i sapice prebrisala vlaznom maramicom iz DM-a koja je inace namijenjena za ciscenje ruku kod covjeka. Maramica nije vlazna u smislu da se s nje cijedi neka tekucina ili losion, samo je malo mokrija od obicne i ugodno mirise. Nakon toga se onaj neugodan miris vise uopce ne osjeti, sve 5, ali me zanima ako to ponekad napravim kad se bas usmrdi, moze li joj to stetiti?

Vidjeli smo u Pet centru i neke vlazne maramice bas za pse i macke pa jesu li te u ovom slucaju pogodnije?

Jer da nismo nista napravili, smrdila bi jos vise, a i ovako je vec bilo neizdrzivo.

Hvala na odgovoru. :)
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la fleshettes » ned stu 30, 2008 16:48 pm

nemoj koristiti ove za ruke, jer su agresivne i većina ih je na bazi sapuna.. uzmi one intimne (libresse, always..) za žene ili za bebe hipp-ove ili mustela.. možda bolje ove intimne jer su ipak malo jače, s obzirom na to da se radi o mokraći, bit će bolje..

ali sad mi pada na pamet da on/a to područje može polizati, pa je možda ipak pametnije da uzmeš ove za bebe jer one mogu u usta (za intimne nisam sigurna). samo je pitanje hoće li one biti dovoljno jake da uklone taj miris. :hm:
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » ned stu 30, 2008 17:04 pm

što ima u wc-u?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Radoznalica » ned stu 30, 2008 17:34 pm

One plave granulice iz Pet centra i preko toga debeli sloj piljevine. Stvar je u tome sto je nuzdu naucila obavljati u wc-u, a kadgod piski, mi joj odmah iza toga svaku lokvicu lopaticom izbacimo van iz wc-a i preko toga stavimo sloj nove piljevine (s mirisom jabuke), da ne smrdi i da ne gazi po mokrom. Naravno, osim tog ciscenja svako malo, cistimo joj i kompletan wc jednom na dan.

Problem je u tome sto ona ne smrdi cak toliko po mokraci, vec po kakici. Usporedili smo miris mokrace i kakice i ustanovili da je kakica. :) Posto su kuglice u wc-u, ona se nekad zadrzi tamo dulje vrijeme, sjedi u tim kuglicama i usmrdi se od njih, a ako slucajno i legne, onda miris bude i drugdje po tijelu, ne samo na guzi i sapicama. :lud:
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » ned stu 30, 2008 19:48 pm

Probaj sa drvenim pletima, ali kuglice ne bi trebale imati miris :hm: ili misliš na vitaminsku?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Radoznalica » ned stu 30, 2008 20:37 pm

Hm... vitaminsku jos nismo vidjeli nijednu, sve su male i obicne i stvrdnu se s vremenom, ali kad ih pomirisis, sve redom smrde kad su svjeze. :blush:

Ne znam ni sama... drvene pelete cemo probati, bas planiramo sutra do Baumaxa pa se mozda problem rijesi ako je u pitanju mokraca, ali ako nije, ne znam koliko bi joj onda te maramice za intimnu njegu stetile. S tim bi prebrisavali i dno kaveza pri svakodnevnom ciscenju pa da se nema gdje usmrditi, e sad, kad se lize, valjda joj nista ne bi bilo od to malo prebrisavanja sapica i guze... ponekad. Jer, u protivnom, kako drugacije maknuti smrad... :)
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned stu 30, 2008 23:36 pm

Po meni je krivac piljevina,nije neko rješenje za wc. Većina nas je s tim krenula, pa smo je s vemenom odbacili i prešli na drugo. Ili granulat kukuruza ili peleti koji su se pokazali vrlo praktičnimi efikasnim, a i vrlo ekonomičnim rješenjem.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pero & Megi » pon pro 01, 2008 8:15 am

Ima možda još neki dućan osim Baumaxa,gdje se kupe Drveni peleti?Baumax mi baš nije blizu... :wink:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Radoznalica » pon pro 01, 2008 8:33 am

zeko Simba je napisao/la:Po meni je krivac piljevina,nije neko rješenje za wc. Većina nas je s tim krenula, pa smo je s vemenom odbacili i prešli na drugo. Ili granulat kukuruza ili peleti koji su se pokazali vrlo praktičnimi efikasnim, a i vrlo ekonomičnim rješenjem.

Mi smo poceli s piljevinom po cijelom kavezu pa smo ju, malo po malo, priblizavali do wc-a i na kraju ogranicili samo na wc, kao taktika ucenja gdje da piski. I, srecom, uspjelo je, sada piski iskljucivo u wc, nikada nigdje dalje. Peleti su nam u planu. :)

Ali, kako rekoh, nije problem u mirisu mokrace, vec u kakici, a kakice ce biti neovisno je li u wc-u piljevina ili peleti, posto ona sve obavlja u wc-u i kad tamo odluci sjesti i odmoriti, eto ti smrada. :) Doduse, iako piski samo u wc, kuglice joj znaju ispasti i u drugim dijelovima kaveza pa je tim veca sansa da sjedne u njih.

Zato me zanima odgovor o intimnim vlaznim maramicama zapravo jer za sam wc cemo i ubuduce isprobavati nove opcije pa sto bude bilo najefikasnije, to cemo ustaliti, ali samo da joj ne steti to sto ju ponekad prebrisemo s ovim da uklonimo smradeka. :)
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pon pro 01, 2008 8:37 am

Pero & Megi je napisao/la:Ima možda još neki dućan osim Baumaxa,gdje se kupe Drveni peleti?Baumax mi baš nije blizu... :wink:

Baumax, bauhaus, spacva na savskoj preko puta zagrepcanke
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pero & Megi » pon pro 01, 2008 8:39 am

Ok,hvala. ;D
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » pon pro 01, 2008 10:40 am

kad se vec prica o baumaxu ja sam bila prekjucer mislila sam uzet pelete ali nisam jer oni drze peleteVANI NA OTVORENOM!?!?!?i sad kako je padala kiza a kese su sve doti jedne probusene na 2-3 mijesta usla je voda i oni su se pretvorili u prah

sto drugo preporucate za wc osim drvenih peleta?
i te kukuruzne granule..jeli ima toga kupit u petshopovima i kolika su pakovanja?
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pero & Megi » pon pro 01, 2008 10:44 am

Neznam,ja ću probati drvene pelete,pa kako bude... :)
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kira i Lina » pon pro 01, 2008 12:13 pm

kukuruzni granulat je sanipet (u pet centru je 5 kg oko 45 kn, no nisam sigurna da nije poskupio u zadnjih mjesec dana) , ja ga koristim za hrcke vec godinu dana i odusevljena sam, ali mi se ne isplati koristiti ga za zeceve jer mi jedna vreca nije dovolljna za kavez, znam da vecina ljudi ne stavlja podlogu u kavez vec samo u wc ali meni decko ne da da su zecovi na plastici :hm:

a u vezi maramica ja koristim one nivea za djecu, dva pakiranja od 60-ak maramica dodu oko 40 kn i ja ih koristim za sve: brisanje prasine, ocistiti kad se nesto prolije, ciscenje lica i zeceva kad se sjedne tamo gdje zapisa
Kira i Lina
Zečić
Zečić

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan