voda

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

voda

PostPostao/la Stela » čet pro 16, 2010 14:40 pm

nazalost krajem ljeta sam morala svom kunicu napraviti kucicu vani (u dvoristu) zbog mamine alergije na dlaku kunica :sad:
zeko se prilagodio hladnocama jer kad sam ga iznijela jos je bilo lijepo i toplo vrijeme.vodu pije iz pojilice ali imamo jedan mali problem sa tom pojilicom.po noci temperature budu jako niske pa gotovo svake noci voda u pojilici zaledi a zeko tada naravno nemoze da pije.ja sam sad bila kod njega i voda je opet bila zaledila a zeko zedan.kada sam se jedva nekaki rijesila onog leda i usula mu novu vodu i odnijela mi je on se tako obradovao i 10minuta je zurno pio.bojim se da ne dehidrira jer ipak voda mu ne bude dotupna preko citave noci (uvijek zaledi)Imali iko ikakvo rjesenje kako da zastitim pojilice i da vise ne zaledjuju???
Stela
Kunić
Kunić

Re: voda

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 16, 2010 14:52 pm

Zamotaj pojilice u neke krpe ili nešto slično što će je štititi od hladnoće, a onaj metalni dio omotaj izolir trakom da mu se jezik ne bi zalijepio za metal, pa onda i to možeš omotati nekim trakama da mu ne ledi
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » čet pro 16, 2010 14:57 pm

Mi recimo ovim macama vanjskim kad nosimo vodu,ulijemo toplu, tako da se ona nema vremena zaledit tako brzo....samo jedna od ideja,to mi sad palo na pamet....bitno je da zivotinja dobije vodu a sad ako je topla kad se ulije,neznam kako bi to njima odgovaralo...al eto to mi radimo za vanjske mace. Inace zbilja neznam kako bi se mogla pojilica zastiti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » čet pro 16, 2010 18:16 pm

:lud: ja sam svoje pojilice zamatala čak i u komade stare zimske termo jakne, ali nije pomoglo. došla sam do zaključka da je ipak najpametnije staviti posudicu s vodom, da može polizat led u takvoj situaciji (tako sam pročitala na savjetima kaninchegehege). nisam to još učinila, ali .... :zeko10: . metalni dio svako tolko moram ispočetka zamatati , jer, grickaju. da li smije topla voda ili ne, ne znam. sin mi je rakao da je negdje pročitao da nije dobro. zato stavljam blago blago mlačnu u jutro i na večer prije spavanja.. :wink:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vini » pet pro 17, 2010 17:26 pm

Vani ima za kupiti Snuggle-Safe koji se zagrijava u mikrovalnoj, u to se stavi posudica sa vodom i drži temperaturu do 10 sati

spominje se na forumu u temi ILEUS-GASTROINTESTINALNI ZASTOJ; NADUTOST!!!***
"Snugglesafe (http://www.snugglesafe.co.uk/heatpad.htm) koji se mogu zagrijati u mikrovalnoj a sigurniji su od jastuka koji se zagrijavaju na struju."

Da li ima kod nas ne znam, nije mi trebalo, ali se sigurno može naručiti.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » pet pro 17, 2010 18:43 pm

na netu sam našla i ovo

slika

to je izolirana zaštita (tuba) od jakog najlona, unutra je aluminijska folija koja štiti da se voda ne smrzne. Jednostavno se navuče preko pojilica. Ima ih od 250 ml i 400/500 ml

E sad, kako gdje kupiti/naručiti do toga još nisam došla
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibika » sub pro 18, 2010 19:58 pm

:lud: mislila sam to sama sašiti od stare zimske jakne. izrezala sam komade i zamotala pojilice nekoliko noći. nije pomoglo. osim toga smrzne se i voda u plasničnom dijelu - između pojilice i onog metalnog dijela, na kojem lickajući, u stvari piju. a on je i na ovoj slici nezaštićen. :lud:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » ned pro 26, 2010 20:54 pm

razmišljam o nekakvom držaču pojilice od gline, koji bi se mogao ugrijati i u njega staviti pojilica. (nekad su grijali biber (ravne) crjepove i koristili kao termofore). ma, smislit će mo već nešto korisno i pametno. :P
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan