ovako vjerojatno ste zeznuli s forsiranjem. upoznavanje je proces.
imam vremena pa cu ponovo opisati svoje iskustvo (pisala sam to vec ali mislim da je to izgubljeno sa starim forumom)
ja sam prvo udomila poopy - zenkicu - koja je taman kada sam dovodila bonga imala oko 4-5 mj (pocetak puberteta). bongo je tada imao godinu i 4mjeseca. znaci vec odrasli kastrirani decko. poopy je po prirodi zivahna, dominantna zenka a bongo mirna muska maza.
kada sam dovela bonga ona je odmah pokazala nezadovoljstvo. cim sam ih isla pokazati jedno drugome na kaucu ona ga je probala zaskociti (Sto je izgledalo urnebesno posto je bila dva put manja). nakon toga probala sam ih tako par puta upoznati (ali UVIJEK sam ja bila tamo, ostaviti ih -same pa nek oni to "rijese" je grozno, jer ako je tko vidio kako njihove tucnjave mogu izgledati jasno je da moze doci do groznih povreda, i sto je najgore od svega, onda se tek zapamte kao ljuti neprijatelji) no nije islo. tada sam na forumu iznjela svoj problem i dobila sam upute kako jako grijesim jer sam ih isla upoznavati na njenom teritoriju i zato jer sam htjela da se to desi odjednom i odmah.
nakon toga sam imala sistem naizmjenicnog pustanja - jedan vani drugi unutra, pa malo pustila ad zamjene gajbe, i dok je jedan bio slobodan drugi je uvijek bio u blizini da se mogu njusiti. mala gazdarica je stalno kruzila oko njegove gajbe, rezala, zapisavala, kuglicarila...
probala sam ih opet upoznat ovaj put u mojoj sobi na velikom krevetu - tamo ona nije nikad bila. uz sebe sam imala spricalicu sa vodom da rastavim tucnjavu ako bude trebalo. ne moram pricat kako je i to bilo bezuspjesno, imala sam hrpu dlaka po sobi, dva mokra zivcana zeca i slom zivaca. tada je bongo uspio poopy malo jace zahvatiti prije nego sam je uspjela primiti i kad sam vidjela je takvu jadnu rasplakala sam se kao kisna godina i rekla da ja to necu moci i da koji mi je vrag bio da uzmem i drugog kunica. osusila sam ih i nastavila naizmjenicno pustanje. e sada mala nije vise bila tako hrabra nego je puhala na njega uvijek iz daleka. i jedan dan zabunom bila su oba vani u istoj sobi i zavukli su se pod stol. tamo je on prvi put zaskocio nju (dominacija jel

) i ona je popustila.
nakon tog trenutka imam skladan par
u svakom slucaju ono sto zelim reci to ponekad ne ide tako glatko kako bi mi to htjeli. ponekad su njihove osobnosti takve i ne zele nikoga u svom prostoru tko im se nece pokoriti, medjutim cinjenica je da treba biti uporan - ali s nekom mjerom. jer na kraju krajeva svi su oni sretni kada imaju drustvo. naravno da to nakon dugo vremena (moje upoznavanje je trajalo cca mjesec dana, malo manje) ako ne ide - onda ne ide. ne treba nista forsirati pa ni to.
par stvari treba dobro paziti prilikom upoznavanja:
-nikad bez nadzora - uvijek biti spreman uskociti ako se prime tucnjave
- ne treba skakati na svaki znak, treba ih pustiti da probaju sami, medjutim velika je razlika izmedju durenja, rezanja i prave tucnjave, imajte na umu ako se oni potuku do nekih bitnih ozljeda, oni to pamte, pamte miris drugog kunica kao miris neprijatelja
- probajte sa zajednickim mazenjem, zajednickim hranjenjem i sl. stvarima, onda je manje bitno sto radi "onaj drugi"
- upoznavanje uvijek provodite na neutralnim prostorima
- imajte strpljenja
i zadnji trik - to bi meni bilo iduce. zajedno u transporter i krug autom po kvartu. u nevolji se obicno stisnu uz svoju vrstu jer traze utjehu