Diskusija o kupanju

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: KUPANJE KUNICA-sto napraviti kada se mora

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 19:26 pm

moja Stellica se kupa jednom mjesecno i super joj je, cak stavise uziva u kupanju s tim da ne peremo glavu nikad vec je samo mokrim peskirom obrisemo
Ako mozes ostati miran dok je svud oko tebe panika, vjerojatno si krivo razumio situaciju !!
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » čet pro 03, 2009 19:31 pm

A zasto se kupa?
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 19:42 pm

kupila sam je prije 10 mjeseci kao bebicu i navikla je od malena da se kupa. prvenstveno to radim radi nje jer se lakse osjeca i veselija je kad se skvasi. koristimo pijesak za mace umjesto piljevine i kad je lijepo vrijeme izadjemo pola sata na travu i da se ne bi zarazila ja je okupam jednom mjesecno i hvala Bogu apsolutno nikakvih zdravstvenih problema nema
Ako mozes ostati miran dok je svud oko tebe panika, vjerojatno si krivo razumio situaciju !!
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 20:08 pm

jel mozda grijesim negdje?
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet pro 03, 2009 20:31 pm

a kako ti znas da se lakse osjeca i da je zadovoljna kad se kvasi,kako to pokazuje? jer su kunici bojazljiva stvorenja i zbog toga nema potrebe da ih se kupa jer nekima od njih to predstavlja stres,a meni je iskreno tesko povjerovat da to kunicu pase nekako :zeko10: ...em se mogu nahladit ako ih se jako dobro ne osusi,em gube svoj prirodni miris,moja se cisti svaki put nakon sto je mazimo jer osjeti neciji tudji miris na sebi...potreba za kupanjem postoji jedino ako im se zmaze guza od rijetke stolice ili tako neke stvari koje nemogu proci bez ciscenja i to samo toga zmazanog podrucja,nema potrebe da ih se cijele kupa bez razloga.procitaj malo ove linkove dolje.

viewtopic.php?t=1207

viewtopic.php?t=107
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » čet pro 03, 2009 20:44 pm

moj savjet ti je da odmah prestanes s kupanjem jer pocelo je biti hladno..neka malo puhne propuh pa ces visit kod veterinara svaki dan...a jadna..kunice se nekupa osim ako je jjaaako nuzno.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 20:45 pm

ne razumnijem zasto ste svi toliko bojazljivi ali sasvim dovoljno dugo je kod mene da bih znala razliku izmedju straha i srece
da se prehladi?- nema razloga, nije na propuhu, kavez joj je uz radijator i slobodno seta po sobi tako da se uvijek moze namjestiti na toplo mjesto
kada sam je tek kupila obratila sam se ljudima na ovom forumu jer su imali iskustva i zaista su mi neki i pomogli ali kako mjeseci prolaze shvatam da ste zaista vise vi preplaseni nego vasi ljubimci
stavljate neke zabrane i pravila a niko da sjedne i posmatra sta zaista zecu treba
ja sam to uradila i zasita njima nije potrebno zivkanje veterinara iza pola noci jer je zaboga ocesala sapicu na nesto, potrebno im je da ih pustite da sami sebi rane lizu (osim ako nije bas zabrinjavajuce)
nije im potrebno svakodnevno cesljanje i slicne gluposti jer zaboga toliko se trudimo da im napravimo ugodjaj kao u prirodi a niko se ne zapita ko ih ceslja u prirodi, ko im vadi kostice iz voca, ko im rane lijeci i ko ih sklanja sa propuha
znam da nije pravo mjesto ali eto imala sam potrebu da sve ovo kazem
jos jednom hvala vam svima na podrsci koju ste mi dali kada sam je tek kupila
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet pro 03, 2009 20:45 pm

Anek je napisao/la:moj savjet ti je da odmah prestanes s kupanjem jer pocelo je biti hladno..neka malo puhne propuh pa ces visit kod veterinara svaki dan...a jadna..kunice se nekupa osim ako je jjaaako nuzno.

Tako je,slazem se! najbitnije je zdravlje,higijenu oni odrzavaju sami.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » čet pro 03, 2009 20:46 pm

A tko ih u prirodi kupa?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 20:48 pm

i u prirodi se skvase s vremena na vrijeme
sad cete svi da se raspravljate samnom ali i to postujem
samo sam odlucila da uzivam sa njom a ne da trazim razlog za brigu
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anek » čet pro 03, 2009 20:52 pm

u prirodi..prvo ovo je kucni kunic a ne posljski zec..a drugo, pretpostavljam da nemas pohjma gdje zeke zive u prirodi... Ti svogzeku fino kupaj kad ti se kupa i nanosi mu stetu..jer sudeci po tvojim postovima, nas 1000ovdje nema pojma a ti imas.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 20:56 pm

ne bih da budem pogresno shvacena, 90% stvari koje sam procitala na forumu zaista mi je pomoglo ali u onih 10% pojedinci pretjeruju
stvar je navike od malena
ja sam svoju navikla na cistocu i redovno kupanje tako da joj to ne predstavlja strah i posjete vetu pravimo 2 puta godisnje
i nakon 10 mjeseci jos uvijek je zdrava, vesela i svakim danom razmazenija
pokusajte samo jedan dan da uzivate u potpunosti, vjerujte bolje je nego kad trazite razlog za brigu
oni jesu osjetljivi i njezni ali nisu glupi
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 20:58 pm

ne vidim razlog zasto me vrijedjas jer ako nemamo isto misljenje o nekim stvarima ne znaci da me mozes vrijedjati
ilusione
Zečić
Zečić

Diskusija o kupanju

PostPostao/la renata » čet pro 03, 2009 20:58 pm

Sanjita, pitanje ti je doista na mjestu...i meni je odmah isto palo na pamet...ali, zatekla me odgovorom ilusione i moram reći da je u pravu...

Zaista se kunići ponekada izlažu kiši. Kad se samo sjetim svog bedastog Timija! Po najvećem pljusku jurila sam na livadu micati ga s kiše i unositi u zeko-kuću, no prije nego bih ja ušla u kuću, on je već bio vani i doslovno se tuširao :blink: Isto ovih dana rade i ostala 4 kunića kaj su s njim. Zbunjujuće.

A vrata zeko kuće su im otvorena, imaju vani nekoliko nastambi, nekoliko nadstrešnica, ali ne, oni žele pokisnuti, ne uvijek, ali često da.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 21:03 pm

renata je napisao/la:Sanjita, pitanje ti je doista na mjestu...i meni je odmah isto palo na pamet...ali, zatekla me odgovorom ilusione i moram reći da je u pravu...

Zaista se kunići ponekada izlažu kiši. Kad se samo sjetim svog bedastog Timija! Po najvećem pljusku jurila sam na livadu micati ga s kiše i unositi u zeko-kuću, no prije nego bih ja ušla u kuću, on je već bio vani i doslovno se tuširao :blink: Isto ovih dana rade i ostala 4 kunića kaj su s njim. Zbunjujuće.

A vrata zeko kuće su im otvorena, imaju vani nekoliko nastambi, nekoliko nadstrešnica, ali ne, oni žele pokisnuti, ne uvijek, ali često da.

to je poenta moje price, bez obzira na to sta im pruzima treba im dati oduska
bez obzira koliko im je cist kavez i koliko se oni ciste ipak pada prasina po njima, prasina koju i mi udise svaki dan i potrebno je osvjezavanje krza
ilusione
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan