https://www.facebook.com/media/set/?set ... 010&type=3
Ne znam kako ni početi ovaj post... OPET RIJEKA, OPET IZBAČENI KUNIĆ...Ovo je prestrašno....:( :(
Izašli smo na dojavu da na Hreljinu luta kunić, ono što smo zatekli užasnulo nas je.
Cura koja nas je zvala ju je uspijela uhvatiti, kolegica i ja smo došle i vidjele malu mrvicu, kost i koža. Krcata buha, čičaka, šmrkava, puna šugarca..
Kako su nam rekle, susjedi su izbacili dva kunića još u drugom mjesecu ove godine, djeci su dosadili. Jednoga su spasili susijedi a malena je ostala na livadi. Stvarno ne znam kako je uspijela preživjeti sve ove mjesece vani, pogotovo zimu na Hreljinu koja zna biti oštra. Susjedi su joj donosili kruškice, jabukice..
Odmah smo otišli u Njušku s njom. Naša vetica nije mogla vjerovati u kakvom je stanju i da je uopće preživjela.
Pregledom je ustanovljeno da je cura i da pored spolnog organa joj se stvorio apces zahvaljujući travki koja joj je bila zabodena, no apces je stvorio i TUMOR!!!
Gadno je prehlađena, teško diše. Ima jedva 1,1 kg. Morat će na operaciju da se odstrane tumor i apces.
Trebalo bi obaviti i rtg da se vidi stanje pluća, vetica je izrazila bojazan da možda ima apcese i na plućima. Liječenje će biti dugotrajno i skupo.
Malena je trenutno na kuri antibiotika, vitamina i debljanja. Moramo ju udebljati za operaiju.
Ovim putem vas moramo MOLITI za donacije. Udruga će nešto pokriti no nemamo novaca. Financiramo se isključivo članarinama i donacijama. Odreknite se jedne kave za našu Viktoriju. Tako smo ju nazvali, morala je dobiti neko snažno ime.
Kada Vikica nasa ozdravi trazit cemo joj najbolji moguci dom , koji je definitvno zasluzila.
Broj na koji skupljamo donacije je: IBAN HR0723600001102015595
Molimo vas naznačite " Za Viki". Model 00, poziv na broj odobrenja 2108
Hvala ♥
ZA SVE CEMO TROŠKOVE LIJECENJA VIKI OBJAVITI RACUNE!
UKOLIKO OSTANE NOVACA NAKON PLACANJA RACUNA PODMIRIT CEMO I DRUGE VETERINARSKE TROŠKOVE ZA DRUGE KUNICE NA SKRBI UDRUGE, UZ PREDOCENJE RACUNA.
Prva slika kod vetice, vidi se tumor

Sva šmrkava

Jako sam vam malena

Sve informacije možete pratiti na gore navedenom linku. Vikica je sada bolje. uskoro će na operaciju.