Šta mu je ?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Šta mu je ?

PostPostao/la Gizo » sri ruj 07, 2011 8:50 am

Primjetila sam danas kod svog Gize da tokom spavanja teško diše,kao da hrče :blush:
Uz to ,proizovodi neke čudne zvukove,jučer je trčkarao i mazili smo se i nakon toga odskakutao i napravio neki zvuk poput onoga kada su u crticima likovi pijani pa onako stucaju s onim "HIK"(ne znam kako bi vam bolje opisala a to me bas asociralo na to :D ) vidjela sam ga vec par puta kako stuca i to nije bilo ni slicno tome,pa me zanima sta je to bilo ?
I da još jedno pitanje .. Kada papa sijeno kiše,to sam primjetila više puta .. kihne 2 puta a nakon toga kao da vrisne i nastavi sa svojim akcijama kao da nista nije bilo,igra se trckara i sve je normalno nebi nikada pomislila da bi mu nesto bilo ,cak i kad ga promatram zna on to iz cista mira tako vrisnut i nastavit s igrom :huh:

.. Ponekad mi se cini da me bas voli plasit .. :ljut:
Gizo
Kunić
Kunić

Re: Šta mu je ?

PostPostao/la Anby » sri ruj 07, 2011 9:00 am

sto se kihanja tice dok papa sijeno, to je uobicajeno, mozda mu u nosic udje prasine iz sijena pa kise, tako i moji, a za ovo HIK i vrisak (koji bas meni nije jasan, kako to vrisne????) reci ce ti iskusniji...

jer pravi vrisak kod kunica znaci gotovo pa smrt, zato mi nije jasan taj vrisak...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Gizo » sri ruj 07, 2011 9:08 am

Za sijeno znam da je zbog prasine nije prvi puta to sam primjecivala kod njega,ali sada je krenuo uz kihanje i taj vrisak .. Prije nego sam isla pisat ovaj post citala sam tu po forumu za vrisak kod kunica,ali ne shvacam zasto on to radi.. ne pokazuje nikakve promjene u ponasanju sve je isto .. zato me i to najvise brine ..
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri ruj 07, 2011 9:12 am

pa kako vrisne? kao da ga nesto fakat boli, ili kao da je prestravljen ili... neznam, ja to kod svojih nisam nikada cula... uostalom, si sigurna da je to bas vrisak?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Gizo » sri ruj 07, 2011 9:23 am

Nebi rekla da ga nešto boli,jer je sve u redu .. I kaka normalno,piski ,papa ,igra se,unistava,mazi se sta se toga tice sve je najboljem redu i nebi rekla da ga nesto boli ili da je bubani.
Jesam,nocas je vrisnuo da sam mislila kako mu se nesto dogodilo kao da ga je nesto napalo .. Upalim svjetlo sva u panici da ga pogledam a on mirno papa,pruzim mu ruku normalno se pomazio .. pustila sam ga iz njegovog dijela sobe da moze po cijeloj sobi ( inace uz kavez ima i malo dvoriste - to ja tako zovem .. pa je konstantno pusten pa i kad nemoze bit po cijeloj sobi ili kuci).. Bilo je sve normalno,al stvarno kao da se nista nije dogodilo ,ne znam stvarno sta bi bilo uzrok tomu .. :hm:
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » sri ruj 07, 2011 9:38 am

A što je s onim njegovim enteritisom? Se liječi to još, kako je?
Što se tiče kihanja, ako je učestalo i jako, ne mora biti da je od sijena.. od sijena kihnu možda par puta u tjedan dana kad nalete na prašinu, ne bi se trebali ovako jako zakihavati. može biti neka bakterija, trebalo bi uzeti bris.. ipak promijeni sijeno za početak, pa vidi, ako se nastavi, bris
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Gizo » sri ruj 07, 2011 9:47 am

Dobro je ..
Veterinarka ga je jos jednom pregledala,prekinula mu je antibiotik.Normalno papa,pije vode,sijena naravnoo (konacno se spametio) .. Kuglicararenje je neizbjezno i nemogu opisat kako sam sretna jer napokon imam sta pocistit za njime :D
Svaki puta kada se pokaki provjeravam kako je,kao neki bolesnik,ali neka .. bolje da se neke promjene uoce na vrijeme .. :blush:
Vise ne pokazuje nikakve znakove da ga boli ili nesto tako,ali svejedno ga pazim .. sunce moje :zeko3:
Promjenit cu sijeno,pa cu vidjet .. ako nista onda idemo napravit bris . kako kazes :wink:
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » sri ruj 07, 2011 9:52 am

Pa da, jer nekad i je problem u sijenu, al ako baš jako kiše, bris će ti sve reći.

Drago mi je da je enteritis izliječen, puse malenom! :zeko3:
ars
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan