Novi lavić u kući :)

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Novi lavić u kući :)

PostPostao/la KikiOvnoliki » čet kol 14, 2014 12:24 pm

Ćao društvo,

ja sam, reći ćemo, novi član porodice vlasnika zečice. Unazad godinu dana sam razmišljala o zečiću i maštala da si nabavim jednu malu Kikicu, lavlju glavicu. Prošle sedmice mi je dečko ispunio maštanja i na vrata mi pokucao sa maaaalom, dvomjesečnom ljepoticom. Odmah sam se zbunila, ne znajući šta i kako sad. Svjesna sam da sve moram nekako podrediti njoj, obaveze, organizaciju stana i sl., no s radošću sam ju primila u naručje (da, da, odmah me njuškala i bez problema mi u startu satima slatko disala u naramku i čim sam htjela da ju spustim negdje, bježala mi je nazad u naručje). Pa, čitajući o tome kako tako male zekice imaju problema u mjestu za nuždu, socijalizaciji, prestrašeni su, nikud ne idu iz svog skrovišta, mislila sam da ću se napatiti. Ali, uvijek ima ono ALIII! Ljudi dragi, nakon prvog sata druženja, njuškica mi je pipkala lice, ljubila me i nije htjela nikud od mene. S obzirom da je jako umiljata, odlučila sam pokušati bez kaveza, jer mi je žao da ovakvo stvorenje bude zatvoreno. U ćošak stana sam smjestila gajbicu u kojoj je piljevina i slama i gle čuda : JOŠ NIKAKO NUŽDICA NIJE ZAVRŠILA NA TEPIHU, nego ljepotica svaki put kad treba da obavi svoje skoči u gajbicu, obavi, iskoči, očisti se i svi sretni :)) Ne mogu da vjerujem!!

Htjedoh pitati nekoga ko je iskusniji, da li je ok to što trenutno jede samo sijeno, ali isključivo domaći mix trava koje su osušene, nisu skroz, nego su suhe, zelene i očito jaako ukusne :) ? Pokušala sam i sa suhom hranom, nije baš ljubitelj, zdjelica je bila puna tri dana i ostala je skoro netaknuta. Pije regularno vodu, gricne mali komadić mrkvice povremeno, sušeni maslačak takođe obožava, kao i peršin. Danas sam ju počastila sa suhom brusnicom i u jednom zalogaju je popapala :) Gricka klip od kukuruza i oštri zubiće..

To je otprilike to za sada, nadam se da će ovakva luckasta i umiljata ostati uvijek, presretna sam i prezadovoljna :)) :zeko3: :zeko3:
KikiOvnoliki
Kunić
Kunić

Re: Novi lavić u kući :)

PostPostao/la Lionesse » pet kol 15, 2014 8:02 am

Najbitnije je da jede sijeno. Ova peletirana hrana sto joj dajes neograniceno, daje se odredena kolicina dnevno. I nemoj joj davati jos voce i povrce. Ugl, sve pise na forumu. Znam da si sad vjerojatno malo izgubljena u svim info al prodi malo kroz postove o prehrani i zapisi na krsju krajeva ak ne zapamtis pa ces se ufurat :)

Dobrodosla i sretno! :zeko3:
slika
Lionesse
Kunić
Kunić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan