miljenko, grga, joža i ruda

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Re: miljenko, grga, joža i ruda

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 13:44 pm

tinka je napisao/la:izmjerim sve doma, pa ti javim, može? sad sam na poslu, pa niš ne znam...

uf, izgleda da smo totalno fulali sa svim... :sad:

Za sve postoji prvi put,zato smo tu da pomognemo!!
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 13:46 pm

ma znam, ali one su već skoro dva mjeseca tak kod mene, jadne... :sad: sad sam se zbedirala samo... ali dobro, budemo mi to sve pomalo sredili...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 13:47 pm

tinka je napisao/la:ma znam, ali one su već skoro dva mjeseca tak kod mene, jadne... :sad: sad sam se zbedirala samo... ali dobro, budemo mi to sve pomalo sredili...

Nemas beda,kad ga sredis uz nasu pomoc ima da se svi dive,Samo naprijed.
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » uto sij 26, 2010 13:48 pm

Hej želimir...ajd polakše malo....nije ona stari "akvarista"....bilje plastićno možeš i zadržati pa polako zamjeniti pravim!Nemora se sve od jednom!Želimire ....komunalaca nikad dosta pa su preporuke za 3-4 ok na ovu odokativnu litražu! A broj im tako ne ulazi u broj riba u akv. jer se pretežito zadržavaju na dnu!Što se tiće pozadine....može crna....to će stvarno bacit ribe u prvi plan!Preporućam prirodnu boju dna i prirodno kamenje kao ukras!Mada što se mene tiće i ovaj se može ukrasiti mahovinom i biti ćisto zgodan!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 13:51 pm

Lilo, hvala ti na savjetima.. :zeko8: budemo mi to malo pomalo doveli u red... bitno samo da ove tri zlatice odu u jezerce gdje će uživati, a onda ću uzeti neke malene ribice da uživaju u mom akvariju... mi smo njega i mislili malo pomalo sređivati, a ovako sa vašim savjetima će sve biti puno lakše... :zeko3:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 13:51 pm

Lilo je napisao/la:Hej želimir...ajd polakše malo....nije ona stari "akvarista"....pilje plastićno možeš i zadržati pa polako zamjeniti pravim!Nemora se sve od jednom!Želimire ....komunalaca nikad dosta pa su preporuke za 3-4 ok na ovu odokativnu litražu! A broj im tako ne ulazi u broj riba u akv. jer se pretežito zadržavaju na dnu!Što se tiće pozadine....može crna....to će stvarno bacit ribe u prvi plan!Preporućam prirodnu boju dna i prirodno kamenje kao ukras!Mada što se mene tiće i ovaj se može ukrasiti mahovinom i biti ćisto zgodan!

Nisam rekao bez razloga da izvadi plasticno bilje odmah napocetku,nego sa razlogom,jer ce joj puno lakse biti staviti podlogu za bilje sada kada ga rasturi totalno nego kasnije.Iz iskustva sam to rekao jer sto manje prckas po akvariju to ce biti bolji.Takodjer nadam se da znas da je akvarij potrebno zaciklirati prije stavljanja novih ribica,a tu ima jos puno toga(pravilna izmjena vode itd...).
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 13:54 pm

ma dečko se i sad brine o tome svemu, on njima jednom mjesečno mijenja vodu, na način kako su mu objasnili u pet shopu... dodaje im neke sastojke u vodu, ne znam što točno... hrani ih svaki dan u isto vrijeme.... ugl, on to stvarno održava... ali ništa to ne znači, ako dečki nisu sretni u tako malom prostoru...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 13:55 pm

Takodjer kad stavljas kamenje u akvarij je potrebno provijeriti dali kamenje sadrzi klor u sebi,ako sadrzi klor nesmije se stavljati u akvarij.Provijeriti kamen dali sadrzi klor ces tako da ces na kamen kapnuti kap octa,ako se pijeni znaci da kamen sadrzi klor i da nesmije u akvarij,a ako se ne pijeni znaci da ne sadrzi klor i da moze u akvarij!!
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » uto sij 26, 2010 13:55 pm

pa zato imaš nas da ti pomognemo.....
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 13:57 pm

na koje kamenje misliš? moje sad imaju onaj pijesak koji vidiš na slici... a ako ću stavljati prirodno bolje, onda moram kupiti još neku podlogu za to, jel tako? ja sam i bila za prirodno bilje, ali sam iskreno mislila da će mi se jako razrasti a akvarij je dosta malen.. pa me to onda malo zabrinulo...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 13:57 pm

tinka je napisao/la:ma dečko se i sad brine o tome svemu, on njima jednom mjesečno mijenja vodu, na način kako su mu objasnili u pet shopu... dodaje im neke sastojke u vodu, ne znam što točno... hrani ih svaki dan u isto vrijeme.... ugl, on to stvarno održava... ali ništa to ne znači, ako dečki nisu sretni u tako malom prostoru...

Cesto nije dobro slusati te prodavace po pet shopovima jer moram rec da vecina njih nema pojma(cast iznimkama).Njima je u cilju da prodaju.Ribicama u tako malim akvarijama je potrebno mijenjati vodu jednom tijedno.Voda koja se dodaje u akvarij mora odstajati minimalno 24 h na sobnoj temperaturi prije ulijevanja u akvarij.
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 13:59 pm

da, on pusti da odstoji cijeli dan i onda drugi dan mijenja... ali su mu rekli da ako ima pročišćivač, da onda može jednom mjesečno... znači, i tu smo se zeznuli... :sad:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 13:59 pm

tinka je napisao/la:na koje kamenje misliš? moje sad imaju onaj pijesak koji vidiš na slici... a ako ću stavljati prirodno bolje, onda moram kupiti još neku podlogu za to, jel tako? ja sam i bila za prirodno bilje, ali sam iskreno mislila da će mi se jako razrasti a akvarij je dosta malen.. pa me to onda malo zabrinulo...

U svakom pet shopu imas kupiti hranjivu podlogu za bilje.Taj podlogu koju sada imas u akvariju si predpostavljam kupila u pet centu i da si podlogu prije stavčljanja u akvarij prokuhala,sto je bilo potrebno!!
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 14:00 pm

tako je..
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 14:03 pm

tinka je napisao/la:da, on pusti da odstoji cijeli dan i onda drugi dan mijenja... ali su mu rekli da ako ima pročišćivač, da onda može jednom mjesečno... znači, i tu smo se zeznuli... :sad:

Kad si rekla prociscivac vijerojatno si mislila na filter,neovisno dali imas filter ili ne potrebno je mijenjat vodu jedan put tijedno.
zelimir
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan