Slepe i bez dlake bebe u star pet shopu - Beograd

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Slepe i bez dlake bebe u star pet shopu - Beograd

PostPostao/la Rabbitlover » pon tra 02, 2012 11:46 am

Prvo pozdrav svima na forumu .
Postali smo clanovi foruma jer i mi od skora imamo kunica.
Kunic je kupljen u pet centru i sada ima skoro tri meseca.
Posto je u pet centru nestalo cuni yunior hrane otisli smo do star pet shopa jer smo culi i da su oni prilicno dobro snabdeveni. Naravno odemo u onaj deo sa zivotinjama da pogledamo zeke i u jednom polu terariujumu(sa tri strane drvo a sa prednje staklo kao izlog) Ugledamo jednog malog zeku. Nije bio beba ali mi nije izgledao mnogo vece od naseg zeca. Na njegovom terarijum stojao papir sa natpisom nije na prodaju. Nije nam bilo jasno zasto ali kad smo prisli blize ugedali smo na pordu 2 bebe zeke. Skroz male nisu ni progledale a nemaju ni dlaku. Leze na golom podu a mama je nacupala dlaku sa sebe i napravila nesto kao gnezdo ali na drugom kraju tog ter. Ali mene je brinulo najvise sto nisam video da ih mama doji.
Meni je bilo jako cudno da mama koja je verovatno sitna posto ne moze beba da ima svoju bebu.
Ne znam meni je to sve bilo vrlo cudno a nisam znao sta da savetujem prodavacici ili da im zamerim jer se i sam ne razumem puno
Sta vi mislite o tome?
Rabbitlover
Kunić
Kunić

Re: Slepe i bez dlake bebe u star pet shopu

PostPostao/la Zec Vice » pon tra 02, 2012 13:12 pm

mislim da bi svakako morao popricat s njima,jer ocito je ta zecica njihova mama ali je premlada pa ih ne hrani.ne znam,mozda (ako se to moze/smije) bi trebali naci neku zamjensku majku za te zecice ili ih othraniti na bocicu da ne uginu..
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lu-Lu » pon tra 02, 2012 13:27 pm

I ja mislim da bi trebali popricati snjima.........E sad tu ima puno mogucnosti.Moze biti da su se tu okotili i to ta zecica s njima je mama ali premldala,a moze biti i da su ih nabavili odnosno porucili.A moze bii i da su im majku prodali.To je cista neodgovornst od njih! :ljut: Jer tako male zeke nemogu prezivjeti bez majke,stvarno nemaju srca.Ako ih ta zecica ne moze dojiti moraju naci zamjensku majku!Svakako se raspitaj kod prodavacice za njih.
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pon tra 02, 2012 14:14 pm

a možda im je to mama i doji ih i sve je u redu,,,,nikad neznaš,možda je sve ok,ali kunice i tak ne doje pred publikom..
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la altan » pon tra 02, 2012 14:17 pm

al bez kotilice i adekvatne brige :sad:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » pon tra 02, 2012 14:37 pm

ima kunica koje ne žele ni ući u kotilicu....a briga sigurno nije adekvatna.čudno je što bebe nisu u gnjezdu...to je zabrinjavajuce...pogotovo sto gnjezdo postoji..
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Klio » pon tra 02, 2012 15:15 pm

Isti onaj pet shop koji je imao onog bolesnog zeku, isti koji je imao i moju Bjanku sa bebama, nikakvim bez kotilice, gladna i ona i bebe :sad:
Ne znam sta vise sem opet tuzbu, ali na osnovu cega, da napisem da nemaju kotilicu? Kako utvrditi da im ne daju dovoljno hrane, koja god inspekcija da dodje oni ce reci da je sve u redu... JEdino da nemaju kotilicu.
Dzaba prica, dzaba sve, oni sve najbolje znaju :dragonn-ccc-e:

Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » pon tra 02, 2012 17:13 pm

Tuzno... Jest da imate slabe osnove za tuzbu, ali vrijedi pokusati... Ako imate slike od proslih slucajeva, tj. Bjanke s bebama, slike od proslog zeke koji je drzan na zicanoj podlozi, slike ovih sad beba, mogli bi ih iskoristiti. Opozovite se na krsenje zakona o dobrobiti zivotinja za prodaju (clan 59)...
mislim, ovo nije prvi put da oni prodaju bolesne zivotinja,treba im stati na kraj.

Ljudi tuze Boga jer su nesretni citav zivot i dobiju slucaj, zasto nebi i vi pokusali s ovim...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Rabbitlover » pon tra 02, 2012 17:51 pm

Ne znam meni se cini da nije moguce mnogo toga uraditi, jer mama nije bila u tako losim uslovima imala je punu posudicu peleta i malo zitarica cak je imala i malo sjena koje nije htela jesti.
Oni uvek mogu da kazu da se okotila iznenada i da su je smestili u taj terarijum i da ju joj tu toplo i da oni imaju veterinara koji za njih brine.
Ne znam sumnjam bas da u zakonu pise da moraju da imaju kotilicu, ali opet ponavljam oni svejedno mogu da kazu da se iznenada okotila jer im je u shop stigla trudna ili tako nesto.
Rabbitlover
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zec Vice » pon tra 02, 2012 17:55 pm

njima je u cilju prodati,njih ne zanima zdravlje kunica.sumnjam da cete ista postici optuzbom jer su na nasem podrucju,bih,srbija,hrvatska slabo zastupljena prava zivotinja.optuzbe smatraju nebitnima,tako da je najbolje popricati s njima i zaprijetiti im optuzbom ako nesto ne ucine,mozda ih samo to "pokrene". a ako ne uspije,onda ih tek stvarno tuzite. nadam se da ce biti ucinka..
kotilica je svakako nuzna,a majka ne moze samo tako "iznenada okotiti".. ima pokaza prije toga,npr cupanje dlake, pravljenje gnijezda i tako.. a mogu i predpostaviti to ako je bila s muzjakom stala prije
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » pon tra 02, 2012 18:19 pm

Zec Vice je napisao/la:sumnjam da cete ista postici optuzbom jer su na nasem podrucju,bih,srbija,hrvatska slabo zastupljena prava zivotinja.

istina, ali odnekud se mora krenuti...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pon tra 02, 2012 18:48 pm

I ja sam ih video ali pre 3 dana. To je dosta cudna situacija istina da su bebe bile van gnezda ali su ipak bile na drvenoj podlozi. A mama je bila izolovana sa bebama i stajo je veliki natpis da je to exponat i da nije na prodaju. Mislim to ekponat mi je bilo pomalo smesno kao da je to muzej pa ne prodaju umetnicka dela a ne ziva zivotinja. Ni ja nisam video majku kako ih doji ali sam negde na zecovima procitao da ona to radi par puta dnevno i da ih cesto vlasnici uposte ne doje. Sto se tice toga da je mlada i meni se cini ali nisam siguran jer moja Milica od 3 i po kile izgleda kao div u odnosu na sve te zeke. Sto se tice mame ona je bila dobro raspolozena i kad smo joj prisli staklu ona nas je gledala i jela. Tu zecicu sam video jedno nedelju dan ranije kada je bila u onom zicanom kavezu sa zicanom podolgom i sa jos jednim zekom otprilike iste starosti. Taj zec se sada nalazi u posebnom kavezu i pretpostavljam da je on tata. Mene najvise plasi da ce ih oni onako male sa jedno tri cetiri nedelji prodati nekom koji ce ih hraniti kupusom beze peleta i sigurno bez sena jer radnici u ovom shopu govore da seno zecevima nije potrebno eventualno kao dodatak. A to ce biti sigurna smrt za zeca jer je njihovo okruzenje toliko stresno za sve zivotinje jer oni imaju na desetine papagaja koji po ceo dan urlaju ukljucujuci i aru koja bukvalno ceo dan pokusava da pobegne iz kaveza i vristi.
Nadam se da ce malci preziveti ali opet kakav ce ih zivot posle cekati...
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » pon tra 02, 2012 18:48 pm

I ja sam ih video ali pre 3 dana. To je dosta cudna situacija istina da su bebe bile van gnezda ali su ipak bile na drvenoj podlozi. A mama je bila izolovana sa bebama i stajo je veliki natpis da je to exponat i da nije na prodaju. Mislim to ekponat mi je bilo pomalo smesno kao da je to muzej pa ne prodaju umetnicka dela a ne ziva zivotinja. Ni ja nisam video majku kako ih doji ali sam negde na zecovima procitao da ona to radi par puta dnevno i da ih cesto vlasnici uposte ne doje. Sto se tice toga da je mlada i meni se cini ali nisam siguran jer moja Milica od 3 i po kile izgleda kao div u odnosu na sve te zeke. Sto se tice mame ona je bila dobro raspolozena i kad smo joj prisli staklu ona nas je gledala i jela. Tu zecicu sam video jedno nedelju dan ranije kada je bila u onom zicanom kavezu sa zicanom podolgom i sa jos jednim zekom otprilike iste starosti. Taj zec se sada nalazi u posebnom kavezu i pretpostavljam da je on tata. Mene najvise plasi da ce ih oni onako male sa jedno tri cetiri nedelji prodati nekom koji ce ih hraniti kupusom beze peleta i sigurno bez sena jer radnici u ovom shopu govore da seno zecevima nije potrebno eventualno kao dodatak. A to ce biti sigurna smrt za zeca jer je njihovo okruzenje toliko stresno za sve zivotinje jer oni imaju na desetine papagaja koji po ceo dan urlaju ukljucujuci i aru koja bukvalno ceo dan pokusava da pobegne iz kaveza i vristi.
Nadam se da ce malci preziveti ali opet kakav ce ih zivot posle cekati...
Mixazeko

PostPostao/la Klio » pon tra 02, 2012 19:47 pm

VEc sam napisala na FB da nema osnove za tuzbu... Istina je da je zecica verovatno trudna dovedena kod njih, jer je i moja zecica okocena dosla i uzgajivac im je dao isto kao "exponat", samo par dana pre nego smo je jolanda i ja videle.
Za razliku od ove zecice, moja je bila totalno jadna i gladna. To sto ne vidite da majka doji bebe je zato sto ih i ne doji kada ju neko gleda bas. Drugo ako su bebe zivahne i okruglih stomacica znaci da su siti.
Sve sto imamo od slika i sve sto se moze reci na osnovu njih je smesno jer se vrlo lagano moze poreci, a vec smo pisali koliko je jak taj pet shop. Ne postoji zakon po kome ova mama zivi u losim uslovima, bar po onome sto ste pisali.
Posto ne mozemo delovati kao udruga, dobrobit zivotinja se moze razlitio shvatiit, a ja ne zelim da svoje ime stavljam iza necega sto izgleda budalasto jer nema osnova sem onog sto mi znamo ali se ne moze dokazati.
Pet shop koji je svojevremeno drzao jadnog orangutana u 4 kvadratna metra, ferete u malom akvarijumu, i svakojake zmije hranio mnogobrojnim misevima, hrcima i lemizima koji nisu imala ama bas nikakve uslove za zivot, imalo ih je na desetine jednih preko drugih...
Uz to zena iz ministarstva koju sam ranije kontaktirala vec mi je rekla da ima jaaako puno prijava za taj isti pet shop, ali im se do sada nije moglo nista. Promene nesto i nastave dalje. Ne drze orangutana, imaju manje zmije, izbacili ferete, nemaju toliko malih glodara ali uvek ima nesto.
Tamo gde je profit iznad ljudskosti.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pon tra 02, 2012 22:03 pm

meni jedino pada na pamet neki odvjetnik/ca koja voli zivotinje i koja bi se fakat zauzela da se taj fuc***g pet shop jednom zatvori... pronjuskajte malo, mora u Beogradu postojati barem JEDAN pravnik koji je voljan pozabaviti se slucajem... mozda netko iz neke udruge, nemora biti iz udruge prijatelja zivotinja, moze biti i iz neke nevladine neprofitne organizacije, al isto tako nepotkupljiv...
Anby
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan