Zekan kiše jako i to već tri tjedna

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Zekan kiše jako i to već tri tjedna

PostPostao/la altan » pon pro 10, 2012 9:09 am

mene ovo tvoje dosta podsjeca na moju Mocu..evo mozes ovdje procitati njenu temu viewtopic.php?f=5&t=5041&hilit=moca
mi smo mjesecima hodocastili kod veterinara i dobivala je antibiotike zbog navodne aspiracijske upale pluca..u jednom trenutku sam primjetila da njeno stanje stagnira pa sam odlucila prekinuti s antibioticima (bila je na njima stvarno dugo)..ona i dalje ima problema s disanjem..kada puno trci onda se zakaslje, a i dise puno brze i plice nego sto je normalno..prije je znala puno vise kasljat, ali se to nekako smanjilo..ona je osim toga normalan i veseo zeko..
Znaci zeko je testiran na pastarelu?
Svejedno nam napisi sto joj je vet dao..i naravno kada ides s njom kod veta obavezno je utopli..
kod kojeg veterinara ides? Ovo je preporuka za Sarajevo:
Veterinarska stanica “VETLIFE”

Andrej Krasni dr.vet.med.
Hajrudina Šabanije 2
71000 Sarajevo, BiH
Tel/Fax: + 387 33 23 53 33
Mob: + 387 62 34 03 03
E-mail: vetlife@vetlife.ba
http://www.vetlife.ba
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bina Sa » pon pro 10, 2012 12:24 pm

Da, da.. idemo u vetlife. Prva dva puta je bio njegov tata, a inekcije joj je dao on. Sinoc nije ludo kihala kao inace za redom 10 puta, par puta je kihnula, normalno. Lea je testirana, ali mene brine to jos uvijek jer sam procitala na forumu negdje da taj stapic bas treba ici duboko u nosic da bi se to dokazalo, sto oni nisu tako duboko. Mislim bilo je, ne znam kako cemo ovo je mali zeko.. a buduci da u vetlife nemaju bris za kunice samo za macke pse i konje nismo tu mogli uraditi.

Danas ce joj biti cetvrta boca i nadam se makar da ce joj se stanje popravtiti 50 % pa da znam da anibiotici djeluju. Nastavit cu sa ciscenjem kavez alkoholom i propolisom.

Hvala puno na odgovoru, napisat cu sta je dao kada odem. Nazvat cu ga da pitam da li da nju povedem ovdje je -15 :lud:
Bina Sa
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pon pro 10, 2012 14:20 pm

Nemam iskustva s tim pa samo mogu reć sretno i držim fige!
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon pro 10, 2012 17:49 pm

Meni Nario zna kihat kada se promjeni vrijeme, ali je nosic uvijek cist..drzim fige da nije nista
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bina Sa » sri pro 12, 2012 21:32 pm

Bili smo veceras kod veterinara. Dobila je jos 5 inekcija, pitala sam sta je rekao je Enroloxacin. Ja cu joj nastaviti davati propolis. Definitivno vidim pomak prema boljem, ali nije 100% bolje. Juce je opet kihala mnogo, u cugu sa glavicom okrenutom na jednu stranu. Danas opet nista. Preslusao ju je, kaze da nije nista na plucima. Ja sam mu rekla opet za brisove, kaze da bas ne vjeruje on njima jer se kod nas niko ozbiljno ne bavi time( ono cega sam se ja bojala). Ne znam kakav je taj antibiotik, nadam se da mu je sirok spektar i da ce joj pomoci. Hvala svima na pomoci i lijepim rijecima :wub:
Bina Sa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri pro 12, 2012 21:59 pm

ne mora biti nista na plucima..mogu biti u pitanju samo gornji disni putevi..srela sam se jednom kod veta s gospodom ciji je zeko imao slicne problema kao tvoj..njemu, kao ni mojoj Moci antibiotik nije u potpunosti rjesio problem..ona je rekla da svog zeku inhalira i da mu od toga bude bolje..ja sam cak namjevarala kupiti inhalator za zivotinje zbog Moce, ali sam na kraju odustala..pricekaj da prode barem 10 dana antibiotika pa ces vidjet sta dalje..bris ionako sada ne mozes napravit jer je na atb
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » čet pro 13, 2012 18:54 pm

Mi smo isto isli u Vetlife... oni dosta toga znaju, ali opet nedovoljno. Kastraciju su mom zeki super odradili, ali zato zekici od moje cimerke su totalno promasili dijagnozu i bespotrebno joj izvadili drugi red zubi (iza prednja dva zuba). Bilo kako bilo, boljeg veterinara u Sarajevu nemamo, tako da se moramo zadovoljiti i s ovim. Andrej je nama radio kastraciju, i u tom je dobar, ali ovu drugu dijagnozu je bas "ubrljao". Mozda nebi bilo lose da se posavjetujes i sa doktoricom Nadjom Filipovic koja radi isto kod njih, ili da insistiras na Dr. Josipu Krasnom, jer on ima puno vise iskustva..

Sto se Vet. Faxa tice, i s njima imam iskustvo, pozitivno doduse, mada su i oni jos uvijek "needucirani" po pitanju kunica... nama su radili briseve, ali za terapiju se bas nisu znali snaci...

U svakom slucaju, nadam se da ce se zekica izlijeciti i prestati kihati :)
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bina Sa » čet pro 13, 2012 19:48 pm

Lea je super raspolozena, danas sam joj dala inekciju i vidjela malu grudvicu na mjestu gdje je dobila juce inekciju, ne znam boli li je to? cini se da je ne boli na dodir jer ne reaguje. Manje kise definitivno, jede odlicno. Vidjet cemo kako ce biti poslije antibiotika.

Vetlife je definitivno najbolji ovdje.. ja sam bila kod svih veterinara kod njih i kod dr.Nadje, koja ju je najdetaljine pregledala moram priznati i bas je uzela dovoljno vremena da saslusa sta nije uredu sa leicom(ima tome mozda godina).

Veterinarska stanica na stupu ima jednu dobru doktoricu na zalost ne znam kako se zove, koja sama ima/imala mnogo zivotinjica, te sam kod nje isla kada sam imala papigice. Nisam isla sa Leom jer su im vecinom samo antibiotici u vodu..
Bina Sa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet pro 13, 2012 20:00 pm

ta grudica ti je krasta od injekcija..to nazalost svi dobiju..ali nista strasno
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bina Sa » čet pro 13, 2012 20:20 pm

Hvala puno, jadnica, jos 4 inekcije ima.. :zekoo1:
Bina Sa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bina Sa » uto pro 18, 2012 19:32 pm

Rekoh da vam se javim sa vijestima o leici. Ona je 80% bolje, bili smo na kontroli danas poslije 11 inekcije. Dr nam je rekao da uzmemo(buduci da nije 100% bolje) sulfadimidin u tabletama i da joj ide 200 mg po kilogramu, Lea ima dva. Ne znam za taj lijek kakav je procitala sam nesto po netu. Mislila sam poslije antibiotika ponoviti brisove, koliko je to dobra ideja??
Bina Sa
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » uto pro 18, 2012 23:02 pm

Super da ti je zekica dobro i kad bude zavrsila sa terapijom ako nemas otvorenu temu ti je otvori i slikaj nam Leicu da je vidimo :wink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto pro 18, 2012 23:57 pm

Bina Sa je napisao/la:Rekoh da vam se javim sa vijestima o leici. Ona je 80% bolje, bili smo na kontroli danas poslije 11 inekcije. Dr nam je rekao da uzmemo(buduci da nije 100% bolje) sulfadimidin u tabletama i da joj ide 200 mg po kilogramu, Lea ima dva. Ne znam za taj lijek kakav je procitala sam nesto po netu. Mislila sam poslije antibiotika ponoviti brisove, koliko je to dobra ideja??

mora proc neko vrijema nakon atb da se moze napravit bris..
ako dajes atb oralno onda obavezno daj probiotik..ja sam davala linex baby koji se moze kupiti u humanim ljekarnama..atb zdrobi casom u prah i usipaj ga u neki djecji sok (ja sam kupovala one za male klince tipa Hipp ili Frutek, najcesce od mrkve i neceg) i onda daj na spricu..to mi je nekako bila najsigurnija metoda jer bi Moca prepoznala tabletu u svemu sto bih joj ponudila...obozava banane i onda kada bi skuzila tabletu u njoj samo bi ju ispljunula i pojela bananu..poslje je postala totalno skepticna pa nije nista ni htjela uzet od mene da ne bude tableta unutra..
nisam uspjela nac koje je tablete dobivala..mislim da je bio enroxil..a u injekcijama je imala syvaquinol
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bina Sa » sri pro 19, 2012 0:08 am

ok, i mislila sam o Linexu danas, ali jednostavno nisam stigla sve. Sutra cu da joj uzmem. Treba li jos nesto da joj uzmem? Jos joj dajem propolis koji obozava. Tableticu sam joj izmrvila i stavila u malt pastu, popapala je super bez problema ikakvih. Ne znam, ona je definitivno bolje, mene jos uvijek brine taj grozni grozni zvuk kad kihne. Da, kise manje, ali jos uvijek je to isti zvuk. ja licno ne znam za sta je ovaj antibiotik, ali je rekao da je sireg spektra.. ja sam nju prije dvije sedmice snimila kako kise, mogla bih staviti video da cujete?

Evo samo kada gledam srce me boli.

http://www.youtube.com/watch?v=FEjnxHLE ... e=youtu.be

Pokazala sam ovo i veterinaru naravno ali nije nista rekao.
Bina Sa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri pro 19, 2012 2:18 am

evo tu ti pise za sulfadimidin za sta je http://www.vetzavodzemun.com/producthem.php?id=46 ..meni se to cini ok..ali ja nisam vet
Moca zvuci puno gore..ali ona kaslje..ovo je bas kao neko kihanje..vjerojatno je nesto s tim gornjim disnim putevima..
on njoj nije radio rendgen? doduse ne znam bili to cemu pomoglo..Mo je bila na rendgenu da joj vide kakvo je stanje s plucima, ali njoj se culo na plucima za razliku od Lee..
jel joj nos sada cist?
mislim da nemas vise sta uzet..naravno barem 3 sata nakon sto dobije atb nemoj davat linex jer nece djelovat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan