Moj novi kunic - pocetnicka briga

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Moj novi kunic - pocetnicka briga

PostPostao/la Lu-Lu » pon lip 18, 2012 10:08 am

Paklenko je napisao/la:Hvala. :D

E sad, sta mislite jel bi bilo dobro da mu kupim onu uzicu kao za setnju i da ga setam malo okolo po ulici? Nema nikakvih pasa niti opasnih zivotinja vec da ga malo prosetam samo? Jel se to radi?

I jel obvezno kastrirati zenku od 3mj? Kada se i zasto to radi?

Za prvo pitanje:kunic se ne moze setati kao pas,uzice se samo koriste kada ga izvedes negdje u travu ili livadu a nema ograde da ne moze pobjeci i nije sigurno za njega onda ga drzis na uzici,on onda malo setka i papa travu.
Ovdje imas temu o kastraciji i sterilizaciji: viewtopic.php?f=17&t=5826 :wink:
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 18, 2012 10:18 am

Paklenko je napisao/la:
sanjita je napisao/la:Nikako za usi,to nemoj nikada.

Znaci da ga primim ispod trbuscica?

Kad sam ga dobio primao sam ga ispod trbuscica i onda mi je mater rekla primi ga za usi jer je mislila da se tako to radi..

Za usi ne nikad. Mozes ga ubiti tako. pOGLEDAJ ONAJ LINK KAKO SE KUNICI PODIZU ALI IZBEGAVAJ NOSANJE JER GA SE KUNICI PLASE. Ja mog naprimer retko dizem cesce uzmem jednu gajbicu namamim ga tu peletom i onda u toj gajbici ponesem i tako se u poste ne uplasi.
Mixazeko

PostPostao/la Paklenko » pon lip 18, 2012 11:37 am

Mixazeko je napisao/la:
Paklenko je napisao/la:
sanjita je napisao/la:Nikako za usi,to nemoj nikada.

Znaci da ga primim ispod trbuscica?

Kad sam ga dobio primao sam ga ispod trbuscica i onda mi je mater rekla primi ga za usi jer je mislila da se tako to radi..

Za usi ne nikad. Mozes ga ubiti tako. pOGLEDAJ ONAJ LINK KAKO SE KUNICI PODIZU ALI IZBEGAVAJ NOSANJE JER GA SE KUNICI PLASE. Ja mog naprimer retko dizem cesce uzmem jednu gajbicu namamim ga tu peletom i onda u toj gajbici ponesem i tako se u poste ne uplasi.

Ma i ja ali kad ga stavljam u tu gajbicu zelim nauciti kako ga pravilno dignuti, a sada sam naucio. Sad sam mu prije prisao i htio ga dignuti no pobjegne me..vjerojatno jer se boji zato sto sam ga do sad dizao za usi. Prije nije bio tako plasljiv nosenja.
Paklenko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 18, 2012 11:52 am

Ma i ja ali kad ga stavljam u tu gajbicu zelim nauciti kako ga pravilno dignuti, a sada sam naucio. Sad sam mu prije prisao i htio ga dignuti no pobjegne me..vjerojatno jer se boji zato sto sam ga do sad dizao za usi. Prije nije bio tako plasljiv nosenja.[/quote]

I moj bezi kad krenem da se saginjem, jer zna da hocu da ga podignem. Zato se prvo sputsis tojest cucnes i tek onda ga podignes
Mixazeko

PostPostao/la markiza » pon lip 18, 2012 12:09 pm

I nemoj ga odma uzimati kad se sagnes prvo ga pomazi malo da se on oslobodi pa tek onda ga uzmi ispod trbuscica i ispod guze i najbolje je da ga prislonis sebi jer ja mog zvekana tako nosim, tako da on sad kad ga ja drzim svo vreme se okrece gleda jer zna da ga necu ispustiti. Ranije kad sam ga nosila on se ukoci i ceka sta ce da ga snadje a sad se skroz oslobodio i ja kad pruzim ruke ka njemu on se podigne na zadnje nogice da ga uzmem :D ali zato sto zna da cu pre nego sto ga uzmem da ga mazim i dok ga nosim ja ga ljubim :zekojubav: tako da se on vise uzimanja i nosenja ne boji :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 18, 2012 12:36 pm

markiza je napisao/la:I nemoj ga odma uzimati kad se sagnes prvo ga pomazi malo da se on oslobodi pa tek onda ga uzmi ispod trbuscica i ispod guze i najbolje je da ga prislonis sebi jer ja mog zvekana tako nosim, tako da on sad kad ga ja drzim svo vreme se okrece gleda jer zna da ga necu ispustiti. Ranije kad sam ga nosila on se ukoci i ceka sta ce da ga snadje a sad se skroz oslobodio i ja kad pruzim ruke ka njemu on se podigne na zadnje nogice da ga uzmem :D ali zato sto zna da cu pre nego sto ga uzmem da ga mazim i dok ga nosim ja ga ljubim :zekojubav: tako da se on vise uzimanja i nosenja ne boji :D

Tako i ja mog prvo mazim pa ga i podmitim ali on se jednostavno boji nosenja od prvog dana stalno pokusava da mi iskoci
Mixazeko

PostPostao/la dHarma » pon lip 18, 2012 15:20 pm

Budite svesni toga da zeku treba da naucite da se ne boji nosenja i podizanja.. pod tim ne mislim da treba da ga kinjite i nosakate svuda po kuci, nego da ga naviknete da se to prosto ponekad "mora".. Jer ako nekad bude hitno, a vi imate zeku koji se boji podizanja, ne zeli da bude u krilu i pravi opsti haos u tim situacijama bice belaja..
Posto moj Spajk spada u grupu koja radi sta hoce kad god hoce, naucen je da kad ga stavim u krilo i cetkam ne mrdne ni uvetom nego legne i ceka da zavrsim, isto tako i kad cistim zlezde i secem noktice.. znaci samo postavite granicu izmedju onog sto se mora i onoga sto njemu odgovara..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 18, 2012 20:05 pm

dHarma je napisao/la:Budite svesni toga da zeku treba da naucite da se ne boji nosenja i podizanja.. pod tim ne mislim da treba da ga kinjite i nosakate svuda po kuci, nego da ga naviknete da se to prosto ponekad "mora".. Jer ako nekad bude hitno, a vi imate zeku koji se boji podizanja, ne zeli da bude u krilu i pravi opsti haos u tim situacijama bice belaja..
Posto moj Spajk spada u grupu koja radi sta hoce kad god hoce, naucen je da kad ga stavim u krilo i cetkam ne mrdne ni uvetom nego legne i ceka da zavrsim, isto tako i kad cistim zlezde i secem noktice.. znaci samo postavite granicu izmedju onog sto se mora i onoga sto njemu odgovara..

Moj se isto ne buni kad ga cetkam ,ali otkako je slomio prstic uzasno je uplasen secenja noktiju sreca pa mu sporo rastu.
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 21, 2012 21:53 pm

Jel ima novosti :zeko10:
Mixazeko

PostPostao/la Paklenko » pet srp 13, 2012 10:02 am

Evo javljamo se ja i moj zeko sa novostima. :zekoo2:

Dakle, on sada zivi na velikoj terasi, prehrana mu je ja mislim okej. Ima stalno sijena, vode, ima suhog zita jer mi je ponestalo one suhe hrane pa mu i to dajem, voli papati, i razigran je. Ne plasi se vise toliko, navikao se na mene i stvarno je zabavan.
Sad ce imat oko 4, 4 i pol mjeseca.
Slike nove cu stavit danas. :-D
Paklenko
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pet srp 13, 2012 10:13 am

Nikako žitarice, izuzetno su loše za probavu.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lu-Lu » sub srp 14, 2012 10:33 am

ars je napisao/la:Nikako žitarice, izuzetno su loše za probavu.

Slazem se sto manje zitarica....
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan