drago mi je da je sve dobro prošlo i žao da mu nisu odjednom uspjeli sve očistiti, kad je već bio u anesteziji
nadam se da će od sad ići samo na bolje
buđenje iz narkoze ovisi o vrsti narkoze, te o općem stanju zekana
dečki su obično 12 sati nakon samog zahvata, gotovo kao novi
no treba uzeti u obzir njegovo nedavno stanje, vjerojatno šok organizma od kolapsa i zapravo mislim da je medonja imao puuuuno sreće da je sve to pregrmio
medo je napisao/la:Nakon koliko mogu očekivat da će se skroz razbuditi od djelovanja anestezije?
Grga je operiran oko 14h, došli smo po njega oko 19h i sklapale su mu se oči...oko 23h je normalno skakao, ali je bio slab i nisamo ga forsirali, tek 2-3 dan će biti skorz normalan
sad je bitno da krenu kuglice i da počne papati...
Jel znaš koje antibiotike dobiva? i jel trebate nečime apsces ispirati?
Blixi je u rupu od apscesa dr. Kozjan stavio tabletu gentamicina (nisam sigurna jel taj antibiotik)- zna Lady točno...i to se super pokazalo
Sutra opet idemo u veta pa će mu on ispirati ranu. Pitat ću i za antibiotike. On se sada stvarno trudi, čak pokušava leći na bok (i uspjeva), sada već može i trčati a da ga ne zanosi. JOš uvijek se čuje kako diše, ponekad i zahropće ali ni približno onome kako je bilo. Veterinar je rekao da će on još neko vrijeme tako jer mu nije skroz sve očistio ali primat će antibiotike i trebao bi biti bolje. Ja se nadam da će sve ro skupa ipak uspjeti ozdravit medu.
pitajte veta za ubacivanje geomycin sumece tablete u ranu (nek nazove dr. Kozjana) - ona je Blixi jako pomogla jer djeluje tocno tamo gdje treba. Nismo trebali ispirati sto je jako bitno kad je zeko slab i jako izmucen
Jutros smo bili na kontroli i veterinar je super zadovoljan. Kaže da se medo super oporavlja. On sada već i jede, ima kuglice i evo upravo leži ispružen na podu. povremeno se čuje da ispusti neki zvuk ali to je sve zanemarivo u odnosu na ono stanje. Naš veterinar misli da ono što mu je još ostalo možda uopće nije apsces nego zadebljanje koje je nastalo uslijed dugotrajnog prisustva apscesa i ako je tako trebalo bi se sada povlačiti uz antibiotike.
Jako smo sretni i hvala svima koji su nam pomogli, vama prvenstveno. Javljat ćemo stanje i dalje.