Zelim udomiti zeku.

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Zelim udomiti zeku.

PostPostao/la Flekicaaa » ned lis 30, 2011 10:29 am

Cure,ne vidim čemu svađa.Leonora,trebala bi reći kompletne uvjete i ako ti cura pokušava pomoći,prihvati tu pomoć i reci joj gdje se nalaziš.Nije bitno koliko ti je godina,nego jesi li u stanju držati dva zeca i imaš li uvjete za to.Malo prouči po forumu,jer očito dovoljno ne znaš kada si htjela udomiti ženskog zeca. :zeko1:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » ned lis 30, 2011 10:59 am

Leonora Klio je u pravu.. I kad sam ja udomljavala svoje morala sam dati informacije curi koja mi ih je dala na udomljavanje, zanimalo ju je mogu li ih hraniti, kako, čime, da li mi gazde brane da u stanu imam zeke i slično... Razmisli malo, da nekim groznim slučajem moraš udomiti svoju Djur, bi li i ti tako postupila? Pošto ju tako voliš sigurna sam da nema toga što ne bi pitala da budeš sigurna da je otšla u najbolje ruke. Zeko nije mala odgovornost i ljudi imaju pravo znati kome ga daju. Ako ti je toliki problem, pa bar ste u istom gradu, nazovi Klio i popričajte makar glasovno, tu ćeš već steći dojam da li se radi o osobi koja te zavlači preko neta ili o ozbiljnoj ženi (znam da ti ništa ne znači, ali ja ju imam na fejsu i eto mogu ti garantirati da nije nikakav internet manijak nego osoba koja je spasila više zečeva u Srbiji nego naši veterinari u Zagrebu ;) Kad god tko ima problem, trči k njoj, tako da imaš predstavu o kome pričaš).
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonora » ned lis 30, 2011 11:03 am

Klio je napisao/la:Sve si vec sama rekla...
Neznam kako mislis da ti dam zeca ako ni ja ne znam kako ti izlgedas koliko imas godina i da li si sposobna brinuti se o njemu.
Da ga vucem do tebe da te tek tada vidim i vracam ga nazad...ako ustanovim da ne zelim da ga ostavim to bi po tebi bilo u redu...
Nemam komentar.
Uostalom nisi me pitala nista o zecu osim da li je musko, niti trazila njegovu sliku osim sto se bunis sto moju ne vidis, a hoces da se sretenomo ako zlis da ti ga dam, tako da je ovo udomljavanje neozbiljno po meni. Mnogo je losija varijanta sresti se sa nekim o kome ne znas nista nego traziti info preko neta. Na kraju krajeva, pitala sam te samo da li si iz Bg a ne za adrsu i gde si u Bg kao ti mene.
Samo nastavi sa udomljavanjem.

Ja i ti se ocigledno ne razumemo .
Ja prvo tvoju sliku nisam trazila vec rekla kako da dam nekome informacije o sebi koga nisam ni videla!
Drugo ja kad sam ti slala prvu poruku preko privatnih u startu sam ti rekla da sam iz Beograda!
I pitala da li si i ti.
Trece ocigledno sam sposobna da se brinem o zecu kad vec imam jednog i trzim mu drustvo.
Cetvrto da samo se videle i bez tog zeca ,mogle samo da porazgovaramo i da ti ustanovis
da li sam ja sposobna .
Cetvrto ja nisam trazila zeca za mis Srbije , pa da mi je bitno kako zec izgleda , ja sam samo pitala da li je musko !
Peto procitaj malo bolje sta sam ti napisala!
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cule » ned lis 30, 2011 11:03 am

Leonora, nemoj da se ljutis na Klio..
Ti mnogo volis svoju Djur i samo zamisli da se sklopi neka situacija i da jednostavno moras da je se odreknes i da je udomis..da li bi onda ti volela da znas sve o potencijalnom udomljavacu?
Naravno da bi i to je sasvim normalno..tako i Klio..
Uostalom, niko ne trazi od tebe da iznosis svoje podatke javno na forum, ali na privatnu poruku bi ipak trebala reci ono osnovno o sebi, da bi onaj ko zeli da da zeku, stekao poverenje u tebe..
Na ovom forumu niko nema lose namere i svima su na prvom mestu zeke i uvek zeke..ako malo bolje prelistas forum, shvatices koliko plemenitih ljudi ovde ima i sta su sve u stanju da urade da pomognu zekama..
Ja sam zrela osoba, imam 41 godinu, znam sta je internet, ali u ove ljude ovde imam bezgranicno poverenje..i mogu samo reci, hvala im sto postoje i pomazu nama neznalicama i nasim zekama.. :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » ned lis 30, 2011 11:14 am

Leonora nemaš razloga za sumnju.Vjerujem da Klio želi sve najbolje tom zecu i želi znati dali si ti sposobna držati i drugog zeca.Vidim da obožavaš svoju Djur i nadam se da bi tako bilo i sa drugim zecom,no ozbiljno ti govorim da ti možeš koliko hoćeš govoriti da si sposobna i za drugog zeca,iskreno,vjerujem da je to i istina,ali to nije lako.Teže je držati dva zeca,no vjerujem da si ti sposobna za to.Zato nemaš razloga za svađu,samo daj curi informacije koje traži,ne ovdje-javno,već putem poruke..Sretno s udomljavanjem!
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » ned lis 30, 2011 11:30 am

Samo odgovaram na tvoje postove istom merom. Nisi trazila sliku, ali kazes da ne zelis davati info osobi koju ne vidis....
Sasvim je normlano da ja tebe pitam sve u vezi tebe i tvoje situacije kao i ti mene sve u vezi zeke...
Samim tim sto mislis da to nije potrebno, da je zec zec i da nema potrebe da me pitas bilo sta ni sliku traziti... Vec sam rekla, nema potrebe dalje raspravljati.
Ionako vise ne zelim dati tebi zeca, tako da smo tu kvit.
Ovaj zeka je nesto predivno i bas zato sto mu trazimo idealne uslove ne zelim ga staviti u oglas. Ponudila sam ti ga priva jer sam vidlea da imas preslatku zekicu koja bi mu bila divno drustvo.
Posto vec kod tvog drugog pm-a si krenula djonom zato sto te ispitujem za podatke, nema potrebe da dalje razgovaramo na tu temu.

Inace, sto se udomljavanja tice, ljudi imaju i po tri zeca ali se ne mogu brinuti za njih i na kraju zavrsi sve u katastrofi. Nadji malo vremena pa iscitaj forum i udomljavanja, sva iskustva koja su bila, pa ces se valjda postideti sto mislis da je nepotrebno davati informacije.
Skoro su Simba i Renata, udomile tri zeca od cure koja je negde otputovala i ostavila ih... Jedan je uginuo od pastrele, jedan na srecu je ok, a trecem pogledaj slike na forumu, sta se desilo posle samo par dana kako su dosli kod njih.

Zato ni ono sto se moze reci ovde nije dovoljno, a kamo li sto drugo. Pre nego odlucim da se sretnem sa nekim, ne zelim da uzalud gubim vreme, potrebne su osnovne informacije da se vidi da li taj zadovoljava potrebe onog koji zeli udomiti zekonju.

Ovakvi stavovi i sl,mene samo uvere da se ipak mora puuuuno toga uvek proveriti kod udomitelja.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonora » ned lis 30, 2011 11:52 am

Ja sad trzim moju Djukadu u krilu i grickamo zajdeno paprike.
Koje su po prilicno ukusne .
Ja sam stvarno gadna kad nekog volim pruzam mu se bezuslovno i bez ikakvog sebicluka pritom odrasla sam osoba
i jako svesna da su zivotinje bica ,a ne samo ukrasi koji nam krase oklinu.
Ja pored Djur imam i papgaja i do skoro sam imala i macku.
Pritom ja sam fanatik za sebe al ovde postoje izgleda naki koji prelaze granicu po
meni neke normale . Nemoje me pogresno svatiti.
Ja iz nekog loseg iskustva ne volim davati informacije preko neta no devojka je trebala
cini mi se imati mozda malo drugaciji pristup i da razume mene jer ipak je ovo net , a ja sam nova.
Nije mi palo na pamet recimo da sam joj mogla uzeti talefon i nazvati je.
Nsam se ja svadjala niti zelim .
Imam slatkih snimaka sa mojom malom koje cu staviti cisto onako usput da kazem.
Pozz
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » ned lis 30, 2011 12:49 pm

Leonora, Klio je potpuno u pravu..kad te je pitala da joj kazes vise o tebi, nije mislila na datum rodjenja, ulicu stanovanja, visinu, tezinu, boju kose i sl..vec je pitala za uslove u kojima bi zec bio...dramis bez razloga!

opet kazem, Klio je u pravu, a evo i zasto:

Leonora je napisao/la:Omiljene igračka/igra: Novine.
Omiljena hrana/poslastica: Kokice , zito.

novine-otrov zivi... kokice- nikako... zito- deblja i ne odgovara za zubice...
Leonora je napisao/la:Vidim i ja sam da joj smeta ta resetka , kad je u njoj jako je neraspolozena.
A kad joj stavim novine ona ih jede .Zadnjih godinu dana dosta ih je pojela ,a kazu
mi da ce se na kraju otrovati od olova ,a nisam joj htela stavljati piljevinu kao teze je za odrzavanje.

Klio redovito prati forum i vecinu postova, tako da je sva pitanja postavila s razlogom... Uostalom, nema potrebe da se brani jedna ili osudjuje druga, svakako je udomljavanje otpalo...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonora » ned lis 30, 2011 13:00 pm

Fiffy je napisao/la:Leonora, Klio je potpuno u pravu..kad te je pitala da joj kazes vise o tebi, nije mislila na datum rodjenja, ulicu stanovanja, visinu, tezinu, boju kose i sl..vec je pitala za uslove u kojima bi zec bio...dramis bez razloga!

opet kazem, Klio je u pravu, a evo i zasto:

Leonora je napisao/la:Omiljene igračka/igra: Novine.
Omiljena hrana/poslastica: Kokice , zito.

novine-otrov zivi... kokice- nikako... zito- deblja i ne odgovara za zubice...
Leonora je napisao/la:Vidim i ja sam da joj smeta ta resetka , kad je u njoj jako je neraspolozena.
A kad joj stavim novine ona ih jede .Zadnjih godinu dana dosta ih je pojela ,a kazu
mi da ce se na kraju otrovati od olova ,a nisam joj htela stavljati piljevinu kao teze je za odrzavanje.

Klio redovito prati forum i vecinu postova, tako da je sva pitanja postavila s razlogom... Uostalom, nema potrebe da se brani jedna ili osudjuje druga, svakako je udomljavanje otpalo...

Pa ona nije postavila pitanje tipa zivis li u stanu, kuci itd.ona me je samo pitala gde zivim?
Kako ja to da protumacim? :huh:
Ne bitno za udomljavanje ici cu ovih dana do pet shopa ,a vervotano je u pravu nije sad bitno.
Resetkice vise nema zato i otvori temu, kokice sam joj dala par puta i vise ni necu, novine sam sklonila al sam zato i dosla na ovu temu
ada bi se informisala .
Hvala u svakom slucaju , ja bi sa temom o udomljavanju zavrsila .
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned lis 30, 2011 17:22 pm

Super sad se lijepo naduri i kupi kunica u pet shopu da nam svima dokazes kako si sposobna brinut se za zeca i kako si super udomitelj..u pet shopu ce ti uvalit premalog kunica tko zna kojeg spola pa ces onda sve lijepo uspjet rjesit sama kad pocne problem za problemom jer u Beogradu nema bas sjajnih veterinara..sretno
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » ned lis 30, 2011 17:45 pm

Leonora nema razloga da tako reagujes..
Ja sam Klio upoznala preko ovog foruma i mislim da nikad necu moci da joj se zahvalim za sve situacije u kojima mi je pomogla..
Izmedju ostalog moj zeka sad ne bi bio ziv da mi ona pre 2 god nije pomogla..
Trebala si malo bolje da razmislis pre nego sto si krenula da napadas.. najobicniji razgovor preko telefona bi sve resio..
To sto te je pitala gde zivis prosto misli na deo grada i to je sasvim normalno pitanje..

Sto se tice toga da hoces da kupis zeku iz pet shopa, nema potrebe da nama dokazujes da mozes da se brines o 2 zekana.. nije to poenta..
Stvar je u tome da niko ne bi dao svog ljubimca u bilo cije ruke i sa malo ili bez ikakvih informacija o tome kako ce zeka biti zbrinut..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » ned lis 30, 2011 18:14 pm

Kupovanje zeca u pet shopu sada nije nikakvo rješenje,ako želiš pokazati da si tako sposobna,trebala bi se ispričati Klio i uzeti zeca od nje.A ne ju još i napadat,no radi što hoćeš sve što ću ti reći je-sretno.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » ned lis 30, 2011 19:36 pm

Flekicaaa je napisao/la:Kupovanje zeca u pet shopu sada nije nikakvo rješenje,ako želiš pokazati da si tako sposobna,trebala bi se ispričati Klio i uzeti zeca od nje.A ne ju još i napadat,no radi što hoćeš sve što ću ti reći je-sretno.

Nema potrebe da mi se izvinjava, nije me to povredilo kao mene. Naprosto ne mislim da je dobar udomitelj, i prosto ne zelim vise da rizikujem.
Mene je jako iznerviralo da neko hoce udomiti zeca i misli da ce mu ga neko samo tako dati, pa makar to bio zec i koji nije zeljen i izbacen, spasen, prosto ne mozes dati zeca tek tako, a podatke sam trazila na pm.
Za mene, nema izgovora za ovo, prosto neznam da li ljudi koji zele da udome zeceve misle da nama cine uslugu???!!!!
Narocito zeceve koji su spaseni, nisu moji ili neciji drugo!
Ako zelis da ucinis dobro delo to i uradis iz punog srca. Nema to da li si nekome ucinio uslugu.
Od moja tri zeca, dva su spasena, niti mislim da sam kome ucinila uslugu osim njima samima.
Na kraju krajeva, neko ko ima curu, ponudi mu se kastrirani muzjak, pa mislim da upravo ti treba da zahvalis nama na ucinjenoj usluzi a ne mi tebi.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » ned lis 30, 2011 20:40 pm

Slažem se tu da ako ona želi kastriranog mužjaka vi njoj činite uslugu a ne ona vama.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » ned lis 30, 2011 20:49 pm

Flekicaaa je napisao/la:Slažem se tu da ako ona želi kastriranog mužjaka vi njoj činite uslugu a ne ona vama.

Ne zeli ona kastriranog muzjaka, prvo je trazila zeca, pa su joj ovde savetovali da nije ok da udomi zenkicu jer ce se tuci, kasnije je zelela muzjaka, ali bez iskustva je sto se odmah videlo, raspituje se na drugim mestima kako bi se slagali razlicite dobi zecevi itd.

Kod ovakvih udomljavanja,cisto za nauk, mora se imati na umu par stvari... Najmanji je problem kako ce se slagati zecevi koji su starosno razliciti, vise je problem odnos nekastrirani muzjak - i zenka (i sterilisana ce imati problem a kamo li nesterilisna, o tome necu ni da govorim).
Dakle, kada kupi muzjaka bebu, to nije isto kao kada kastriran muzjak dobije curu bebu. Prvo uci ce u pubertet vec sa 4 meseca najdalje. I treba cekati najmanje 6 meseci do kastracije. Dakle ili ce dopustiti da joj maltretira zenkicu (ako je sterilisana) ili ce u najgorem slucaju doci do nezeljenog parenja (za sta je potreban bukvalno sekund), ili ce se svi zajedno muciti odvajanjem i naizmenicnim pustanjem jer je zekan premlad.
Ako ne mora to da ucini, onda zaista ne mora sebi stavljati bedu na vrat. Ali ako neko i pored takvih upozorenja hoce bebu, e onda nema kasnije kukanja.
Altan je pored odrasle zenkice usvojila bebicu Naira. Usvojila ga je, napravila je dobro delo, nije ga kupila. Ali ona najbolje zna koliko je truda ulozila dok on nije kastriran, da ne bi maltretirao Mocu.
O tome pricam, ako ti neko ponudi bolje resenje, ja bih bila prezahvalna.
Ali neka, pametan se uci na tudjim greskama (iliti iskustvima) a drugi na svojim. Pa kako im bude.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan