Dali jede dovoljno?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Dali jede dovoljno?

PostPostao/la bibanum » ned ožu 16, 2008 8:47 am

Nabavila sam zeku prije nepuna dva dana.Kupila hranu.Prestige-Cuni Junior Nature,Prestige Premium sijeno i mineralni kamen.Sve to stavila u posude kamo spada i...čini mi se da je pojeo vrlo malo.Posudu sa slamom sam poprilično napunila jer mi je cura u shopu rekla da je to nr.1.Suhe hrane sam stavila cca. pola manje šake.Koliko otprilike jede zeko koji je 70% vremena van kaveza i star otprilike 2mj?
Uhvatila me panika da nešto nije kako treba.
Također me zanima(ali ne znam kamo da stavim)-------Moj zeko kaka suhe kuglice(što je OK).ali one se znaju zaplesti u dlaku oko spolovila i analnog otvora.U slučaju da se pomokri to se sve raznjaca,zaljepi za dlaku i izgleda kao da je začepilo analni otvor.Navlažim štapić za uši i jedva to očistim.Smijem li to uopče raditi ili ne?
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » ned ožu 16, 2008 9:19 am

mineralni kamen odmah baci, to ti je vise zlo nego dobro.

sijeno bi bilo super ako uzmes domace - imas u oglasima, prodaju i lilo i salatica. ali i prestige ono nepresano nije lose, ali naravno ako mozes birat domace je domace :wink:

neka on kada je tako mali ima sve troje ponudjeno: prestige junior, sijeno i vodu, on ce sebi odrediti kad je gladan i kad bude papao

mozes cistiti guzu, dapace pozeljno je ako se uneredi da mu se ne upali. ako ti je lakse mozes oprezno osisati duzu dlakicu za pocetak dok se on ne nauci sam uredjivat

ako je suha kakica onda je to okej nema brige :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibanum » ned ožu 16, 2008 9:27 am

Sad me pomalo hvata panika-takva sam uvijek dok se ne uhodam oko nove životinje.Kakica je suha,ima je po kavezu ali na mjestima u stelji sam vidjela da su kuglice zaljepljene jedna za drugu.
Nastavim li ovako brinuti njega ću odvesti veterinaru a moj suprug mene p
sihijatru. :DDDD :DDDD
Btw.koliko često trebam na tjedan mjenjati stelju?
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » ned ožu 16, 2008 9:51 am

kakice koje su sljepljene su vitaminske kakice, što je sasvim normalno..

ako zeko obavlja nuždu u jednom dijelu, onda svaki dan mijenjaš samo wc, a sve ostalo jednom u tjednu...ako zeko kaka po cijelom kavezu, bilo bi bolje počistiti mu to sve :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibanum » ned ožu 16, 2008 10:38 am

Thanks!Spasila si me odlaska psihijatru(ili odgodila).Ajme i još jedno-koliko je normalno da spava?Sokrat spava popriličan dio dana.
(ISPRIČAVAM SE SVIMA ŠTO SAM DOSADNA!) :shy:
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » ned ožu 16, 2008 12:05 pm

spavaju i jedu... to su bebe ;D
ovo je period kad najbrže rastu :wink:
salatica

PostPostao/la frulica » pon ožu 17, 2008 9:01 am

...a ja se isto zabrinula...ali tu su pravi odgovori...
Moja mrvica nakon igre od pola sata prespava veći dio dana, pa sam se zabrinula šta mu je....ali ako velite da je to o.k....ipak su oni bebice.
frulica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tena » pon ožu 17, 2008 10:58 am

da ne otvaram novu temu: haso ostavlja one "najzdravije! dijelove u hrani, one stapice, je li od krucijalne vaznosti da to pojede pa da mu ne mijenjam dok ne smaze ili da to bacam kao i do sad jer je njegova dlakava guza izbirljiva? :P
Tena
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pon ožu 17, 2008 11:03 am

Nemoj bacat,ono kaj i je najzdravije ne svidja im se :wink: ...ja svojoj prije znala nakupit vrecu tih bacenih stapica,steta hrane...a da vidis sad kak se vrati do zdjelice kad ogladni ako ih sve odma ne pojede :wink: ...ja sam mislila da joj cinim dobro time sto joj dajem da jede ono sto voli,al dobro joj cinim tek sada zapravo kad jede i ono najbitnije :wink:
..i neboj se nebu ti gladan zeko ak ne nadopunis zdjelicu,bitno da ima sijena sastrane dovoljno :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la samsara » pon ožu 17, 2008 11:13 am

Moja Bubica bi isto ostavljala te stapice pa sam ja njoj redovito to micala i davala joj novu klopicu. Ali nedavno je imala problema sa probavom (jedva da je kakala) pa sam dobila savjet da obavezno jede te stapice. I mogu ti reci da kad ne dobije novu hranu pojede i te stapice bez problema.
samsara
Zečić
Zečić

PostPostao/la Milica.Malisha » pon ožu 17, 2008 12:28 pm

ovo je i meni pomoglo.....super! :cool:
Milica.Malisha
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pon ožu 17, 2008 13:35 pm

Tena je napisao/la:da ne otvaram novu temu: haso ostavlja one "najzdravije! dijelove u hrani, one stapice, je li od krucijalne vaznosti da to pojede pa da mu ne mijenjam dok ne smaze ili da to bacam kao i do sad jer je njegova dlakava guza izbirljiva? :P

ovdje možeš pročitati o tim štapićima /peletićima
http://zecovi.net/prehrana/prehrana.html
skrolaj dole lako ćeš naći :))
slika
Lela
Moderator
Moderator

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan