kolicina hrane

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

kolicina hrane

PostPostao/la martina » uto pro 14, 2010 18:04 pm

koliko se hrane smije dnevno davati kunicu???
ja svom kupujem vitacraft i u pocetku je nije nikako volio ali sad je lud za njom i koliko god mu dadnem on bi jos.Na pakovanju pise da je preporucljivo da se na dan daje samo po 4 supne kasike.Da li mu smijem dati vise od cetri??Da li se ta hrana mora rasporediti npr. 2 kasike ujutro i 2 navecer ili mu mogu sve 4 odma ujutro dati?A sto se tice zelene hrane,voca i povrca ima li tu neka odredjena kolicina koja se smije davati?Moj zeko na dan pojede bar 3-4 male domace jabuke...prosto je lud za njima.I banane jako voli ali mu ja dajem na dan po pola banane jer me strah davati mu vise.A sijena uvijek ima u neogranicenim kolicinama i uvijek ga gricka.
Koliko cesto mu smijem davati malt pastu i u kojim kolicinama??
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

Re: kolicina hrane

PostPostao/la Fiffy » uto pro 14, 2010 19:19 pm

koliko je star tvoj zeko?
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » uto pro 14, 2010 19:47 pm

7 mjeseci
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » uto pro 14, 2010 19:57 pm

hmm..to je previse hrane..pogotovo svjeze...3-4 jabuke, bez obzira koliko male bile su previse...suhe hrane mu daji 1 saku ujutro i jednu navecer...sijeno konstantno...a umanji svjezu hranu...daj mu 2-3 kriske jabuke... najbolje da procitas malo o prehrani jer ja mislim da to sto mu dajes je previse...
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto pro 14, 2010 20:10 pm

Neznam zasto svi uglavnom voce koriste u prehrani,povrca bi trebalo biti vise nego voca,puno vise...voce kao poslastica samo,par puta tjedno po komadic neki malo veci...po meni su 4 jabuke dnevno puno previse plus banana...ima previse secera to sve skupa a njima to ne treba....povrce je zdravo i kreni sa povrcem puno vise nego sa vocem....i uz to sijena naravno....smanji voce svakako! Naravno da je lud za njima,ludi su oni i za cokoladom,kojekakvim grickalicama ali mi smo tu da prosudimo sto je ipak najzdravije za njih ;)...malo procitaj tekstove u "Prehrani kunica".

Evo tu ti pise o vocu i zasto ne toliko cesto (malo skrolaj dolje)

viewtopic.php?f=6&t=10
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » uto pro 14, 2010 20:25 pm

Gle, sad kad imam Tobya vidim da mu se treba davati manje hrane nego sto Andji dajem, ona zaista jede puno a i treba s obzirom da je ona "domaća dzukela" :D A za ovako manje kao sto je Toby (a i ti imas malog kunica), šaka suhe hrane ujutro i navecer plus dosta povrca im je taman... voce im dajem i ja svaki dan samo sto me Toby ne ferma, jede kad se njemu jede dok bi Andja i janje pojela da joj serviram :D

Od puno banane se mogu debljati, isto kao i ljudi, tako da to nemoj prakticirati svaki dan i toliko jabuke mu je puno, komadic dnevno dosta, inace vise povrca-manje voca... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » uto pro 14, 2010 21:29 pm

mmmmmm ja nemam malog kunica... :nowink:
na ovoj profilnoj slici on izgleda dosta mali ali ta slika je nastala kad je on imao samo dva i po mjeseca i bio je jos mala beba a sad ima sedam mjeseci i dooosta je narastao...ja sam svog zeku uzela od nekih ljudi sto kunice uzgajaju zbog hrane tako da se sigurno ne radi o nekoj maloj vrsti kunica...on je stvarno narasta i jos uvijek nije velik kao tvoja Andja ali tu su negdje...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » uto pro 14, 2010 21:32 pm

svejedno, nebi mu trebala davati toliko hrane...postepeno mu smanjuj...ako ga nastavis tako hraniti postace pretil i mozes samo navuci probleme i sebi i njemu...
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » uto pro 14, 2010 21:38 pm

uredu...od sutra pocinjemo sa postepenim smanjivanjem kolicine hrane u ishrani...znam da zeki nece biti nimalo drago ali sto se mora,mora se... :zekoo3:
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » uto pro 14, 2010 21:52 pm

ipak je to za njegovo dobro :)
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri pro 15, 2010 10:42 am

Ako je to veliki kunić, orijaš, onda svakako treba jesti više nego što piše na kutiji tj možeš mui davati 4 žlice hrane ujutro i 4 navečer. Preko dana mu je dovoljna jedna jabučica, bez koštica obavezno, banane mu se daje svakih nekoliko dana po jedan prsten, ti možeš do 2 cm debeli, ali neka jede puno sijena i neka se to svježe bazira na povrću, a ne na voću. :)
Stavi koju slikicu, obožavam ih kada su veeeliki :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » sri pro 15, 2010 13:30 pm

Aaaaaaaaaa nisam znala, onda je kao i moja Andja, a duuuuusha mala, bas super :)

E takvi ti kunici bas fino mogu pojesti , ali ono baš... i ja sam njoj davala dosta hrane pa se malo ugojila, tako da joj sada dajem saku suhe hrane (Rebalansa - dijetalna hrana ;D ) ujutro i navecer, plus tri vrste povrca ujutro oko 10, 16 i 21 sat, i malo voca... to joj je dovoljno, ali pripazi da ima dovoljno grancica za glodjat jer je meni napravila dar-mar od stana ;D dok s druge strane da sam ovo vrijeme imala Toby kod sebe, stan bi sigurno bio citav :) I da, narast ce ona jos puuuno ;D Imat ces pravu zvijer u kuci :zeko7:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » sri pro 15, 2010 20:17 pm

Simba problem je sto ja neznam koje je vrste moja Slatkica.Dosta sam trazila o vrstama kunica i nijedna vrsta nije bas kao moj zeko...ili je prevelik ili premali ili...Orijasi su mi bas preveliki za mog zeku ali ono bas...boja krzna je ista kao kod belgijskih orijasa i ta vrsta se nekako najvise podudara ali belgijski orijasi su veeelike zeke a moj nije ni u pola velik kao oni...ali valjda ce jos narasti jer je tek star 7 mjeseci.Do kojeg mjeseca zeke rastu??
Koja god da je vrsta ja cu njemu na dan davati ujutro i navecer po saku suhe hrane,pola male jabuke bez kospica,povrca(mrkve :kjut: i persina najvise) i naravno puuuno sjena.
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vini » sri pro 15, 2010 20:20 pm

Stavi slikicu, kako je Simba predložila, lakše će se odrediti. :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la martina » sri pro 15, 2010 21:08 pm

vec sam stavljala slike u temi od mog zeke u slike,filmici,price...
ali evo i ovdje :zeko2:
ovo je kad smo imali gotovo tri mjeseca
http://yfrog.com/2qmazarj
a ovo je sad kad smo narasli
http://yfrog.com/71jutarnjahigijenaj
zna li iko koja je pasmina?? :huh:
martina
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan