planiram uskoro...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

planiram uskoro...

PostPostao/la Pinky and D`brain » sri tra 09, 2008 20:50 pm

....kad jos malo zatopli mog kunica stavit vani u dvoriste. naime sad on ima oko 8 i pol mjeseci i do sad je uvijek bio u gajbi u kuci. stjecajem okolnosti sad planiram posto imam kucu sa okucnicom i lijepim vrtom mu napravit nastambu vani na otvorenom. znam da je dobro ga stavit u proljece van da se stigne naviknut i dlaku mijenjat tako da i preko zime moze prezivjet, takoder znam da mu treba napraviti kucicu, zaklon, da treba ograditi zicom i to ispod zemlje isto malo da ne prokopa i to, takoder znam da je bilo slicnih tema al bi volio ovom prilikom da mi date korisne savjete kako napraviti kucicu, te da mi date linkove jer znam da se vec pricalo o tome... ugl svaki savijet je dobrodosao pa bi molio za pomoc, jer uskoro pocinjem sa gradnjom... hvala.

p.s. nije me dugo bilo sto ne znaci da nisam mislio na vas. hehehe.
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » sri tra 09, 2008 21:23 pm

to i ja razmišljam,nekako mislim da im je vani bolje :/ naravno po zimi i hladnim danima bi bili u kući...ja planiram kupiti onu ogradicu u ljubimcu,najpraktičnija mi je,nadograditi im one njihove kaveze,gore staviti mrežu da ih štiti od sunca, i imali bi jednu zasebnu kućicu u koju se mogu sakriti :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pinky and D`brain » sri tra 09, 2008 21:32 pm

ali, znaš da oni mogu prokopati ispod... tako da ograda mora ići barem 20- 30 cm ispod zemlje.
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la cicko:) » sri tra 09, 2008 21:47 pm

a gle
nema igre sad unutra sad van
ili unutra ili van
njima je jednak šok iz vana doć u kuću..
tak da kiara..
cicko:)
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » čet tra 10, 2008 9:59 am

moj debeli obozava kad ga se pusta van. on inace zivi u kuci, ali kad je toplo pustimo ga na dvoriste i on se vani igra i skace i gricka travu i odmara i stvarno uziva. kad mu je dosta zna di su stepenice i lijepo side u kucu.

a dvoriste nam cak i nije zeco proof ogradeno nego netko sjedi vani na stepenicama (najcesce ja i onda tamo ucim) a on se igra. cim dode preblizu ograde ja zavicem ne tamo i on se vrati. zecoplesovi cijelo vrijeme samo skace ko ludak.

ponekad bi on ostao cijeli dan ali kad vec postaje hladno i ide vecer ja ga uputim na stepenice i on side. zna da ce ici opet sutra (ako bude toplo) i jako je dobar i razuman sto se toga tice.

tako da ja mislim da opcija unutra-van i nije neki sok, a sad to valjda ovisi o od zeke. :)
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » čet tra 10, 2008 15:16 pm

cicko:) je napisao/la:tak da kiara..

cicko ne pratiš teme :nowink: :nowink: no,oprostit ću ti.....

moji zečeki žive u jednoj kući u kojoj je temperatura ista kao vani,možda malo bolja,tamo su bili i preko zime, i imali su posebnu kućicu u koju bi ušli i uživali,a okolo njih bi bilo puno sijena....nije ima bilo zima,jer bi primjetila...hladne uši, mokar nosić...a oni to nisu imali :wink:

i da im je bilo zima oni bi se stisnuli i sklupčali,zar ne...ali su oni opušteno,i rašireno ležali...kućica je inače izolirana,(stiropor i gips ploče) ni meni tamo nije zima :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sponza » čet tra 10, 2008 17:38 pm

moji imaju vani kucicu.. sad nedavno kad je bilo toplo sam ih pustila cijelo popodne vani al navecer su imali problema s probavom... :(
ocito im ne odgovara trava na kojoj su bili i koju su ocito jeli :(
sponza
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pet tra 11, 2008 7:51 am

hej pinkiiii pa falio si nam :D

ovako da podjelim malo svoje mislijenje s vama, ja sam dugo razmisljala o tome da li bi trebalo nase "kucne" kunice pustat van ili ne... s jedne strane tu je ta temperatura, ali na to se moze naviknuti s vremenom, makar iskreno ja ih ne bi mogla drzati vani po cicoj zimi

drugo - istina je kad ih pustis vani da im vise ne mozes birati sto ce pojesti. i ako nisu navikli na tu dozu zelenog moze imat problema

ali ono sto me drzi nekak za to da ih vodim van je ona sreca sto sam vidjela na njima kad sam ih pustila na livadicu... :)

ovako za pocetak vidim da ionak vec sve znas sto se tice gradjenja nastambe. s kucicom pazi da je dobro izolirana - ako mozes obloziti stiroporom ili nekom izolacijom, isto tako dobro je da imaju kutak sa sijenom gdje se mogu stisnut - medjutim pri tome treba paziti da je sijeno kvalitetno i da nije staro zbog prasine i sugarca

drugo, pocni vec sada onda zekana intezivnije navikavat na zeleno i travu, jer cinjenica je da ako kunic naglo prijedje van da ce brstit sve sto stigne i da ce si poremetiti trenutnu crijevnu ravnotezu. ja evo sada sam pojacala zeleno, sad ima svuda i radica i cikorije ma samo treba ili u prirodu ili na plac otici :) tako da kad krenu topliji dani da ih ponesem na izlet opet...

a da li ce do zime biiti spreman na zimu ne znam, ja eto kazem da ja ne bi moje mogla ostaviti nikako, jer zimi bi hibernirali vani a u stanu opet se mogu i igrat i kretat :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » pet tra 11, 2008 14:00 pm

zekica_poopy je napisao/la:makar iskreno ja ih ne bi mogla drzati vani po cicoj zimi
ali ono sto me drzi nekak za to da ih vodim van je ona sreca sto sam vidjela na njima kad sam ih pustila na livadicu :)

iako bi imali dobro izoliranu kućicu,ne bi bili ondje za vrijeme zime....

kolika sreća,to je nešto neopisivo :) :) zato baš i želim da budu vani :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tiaret » sub tra 12, 2008 10:29 am

ja pustim pikia van kad je ljepo i toplo da trči i voli to iako se boji zvukova koji povremeno dođu lol

al pustim ga uglavnom samo kad je toplo, jer temperatura je gotovo ista kao i prostoriji u kojoj se nalazi.
god:5
[img]http://i233.photobucket.com/albums/ee274/Tiaret1/g065.gif[/img]
Tiaret
Zečić
Zečić

PostPostao/la katrin i kenji » sub tra 12, 2008 11:02 am

lijepo je to kada imaš gdje napraviti kućicu za zekiće i staviti ga da uživa vani, ali meni je još ljepše kada meni dođe mala ujutro na krevet i gura me nosom i kopa po meni da se probudim :)
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lela » sub tra 12, 2008 11:11 am

zeko koji će živjeti van kuće, tj odvojen od svojih ljudi bi morao imati neko društvo.
onda, čovjek mora samom sebi obećati i držati se toga da mu neće biti mrsko izaći svaki dan provjeriti zekana, promijeniti vodu, svježe sijeno dati, hranu, pregledati jel sve ok. pogotovo kad je hladno vani.

kod pinkija i nisu tako hladne zime.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sub tra 12, 2008 11:22 am

ja to radim i sad dok su u kući, ja ih idem provjeravati svakih 10-20 min., i onda ih mazim :)

vani oni uživaju, i vjerujem da bi ja sebi odabrala mjesto gdje mi je ljepše,tako da će im to biti super...biti će stalno pušteni u tome ograđenome prostoru...meni je draže da oni uživaju, da znam da im je super :)

ali to ja samo sebi zamišljam,dok skupim novce za ogradu, to će trajati dugo...još ni ne znam hoću li se seliti,tako da sada to baš i nije u palnu :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ledolina » sub tra 12, 2008 16:05 pm

Nasa vanjska kucica bi trebala stici u ponedjeljak dugacka je 3 metra (dvoriste) sa 1,5 m.. unutar dvorista je mala kucica u koju se mogu zavuci ako pozele.. zatvorena je zicom sa svih strana a ima i drveni krov koji ce biti premazan s necim da ne trune od kise. Krov je preko cijele kucice i dvorista tako da su oni potpuno zasticeni od nezeljenih uljeza (jedino moguce macke).

Drzat cu ih vani preko dana a po noci ce biti u jednoj maloj prostorijici u dvoristu, a za preko zime cu pokusati organizirati da budu nekako u kuci.

Stavim slikice u ponedjeljak..
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » sub tra 12, 2008 16:13 pm

može :)

i da,prvo bi iskopala jedan dio zemlje,okolo ograde koju mislimo napraviti...i unutra žicu staviti,da ne mogu prekopati :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan