brzinsko pitanje za rezanje noktića!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

brzinsko pitanje za rezanje noktića!

PostPostao/la Anby » sri sij 06, 2010 12:41 pm

kome je najbolje otići u split ili sarajevo za PRVO rezanje noktića ženke kunića, koja je jako umiljata ali kad je riječ o pregledima - neda se dodirnuti nikako! muku mučim s njom što se pregleda tiče, a boji se veterinara... ni na slici ih ne može vidit ;D

tko će je traumatizirati najmanje? (jer pretpostavljam da će joj to biti trauma)

ili da joj sama pokušam odrezati noktiće (ali ako bude po njenom bit će jedan dan - jedan noktić) :D

a zadnje noktiće neznam ni sama kako da joj odrežem, trza se ko sami vrag :ljut: ne da ih pregledat a kamoli da joj odrežem

P.S. do sada sam izbjegavala rezanje noktića (sad ima otprilike 8 mjeseci) baš zbog toga šta se bojala, a i nisu joj bili veliki (možda zato što non stop rovi nešto) ali sad joj lagano prelaze dlakicu šapica pa mislim da je krajnje vrijeme...
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: brzinsko pitanje za rezanje noktića!

PostPostao/la siga » sri sij 06, 2010 14:12 pm

Mala plašljivica će imati traumu i kad joj ti režeš, nije njoj ni to neko veselje :ljut: .
Ja ti svakako savjetujem da pogledaš popis preporučenih veterinara, i odeš kod jednog od njih. Oni znaju zeku i bolje držati ako se trza, a ako si nestručan možeš je samo još gore povrijediti..
Neka ti veterinar pokaže kako, pa ćeš znati sama za drugi put.. Mi ih imamo dvoje i svaki put je čitava akcija i za noktiće i za furminiranje, ali mora se. :)
siga
Super Zek
Super Zek

Re: brzinsko pitanje za rezanje noktića!

PostPostao/la Anby » čet sij 07, 2010 10:58 am

ma ona je previše razmažena znam ja to, ali mislila sam da mi netko može preporučiti iz iskustva nekoga koji je baš fin sa takvim "divljim" kunićima :)

a kad kažem u hercegovini nekome da mi treba kunici odrezat noktiće gledaju me kao da sam s marsa pala :ljut: seljaci...
Anby
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan