Laki se cudno ponasa.

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Laki se cudno ponasa.

PostPostao/la musemarina » uto tra 23, 2013 20:12 pm

Laki vec izvesno vreme ima problema sa njuskicom, tj. sa disajnim putevima. Cuje se kako mu skripi nosic kao da je blago zacepljen. Primetila sam da i slabo jede seno. Cmokica, Luni i Bubica jedu normalno to isto seno i nije im nista.
Druga stvar koja me muci je da nece vise da piski u wc i cini mi se da cesto piski. Kad je u kavezu stalno mu je mokra guza i sapice, zato sto piski po kavezu pa gazi po tome. Danas kad sam ga pustila napolje dva puta se ispiskio na parket.
Dosta je depresivan, samo kunja i kao da namerno piski po kavezu. Nece u opste da se drzi u rukama, samo se otima i hoce da ugrize.
Ne mogu da ustanovim da li je fizicki bolestan ili je nesto ljut i nezadovoljan mojim odnosom prema njemu. Sto se tice hrane, sve jede normalno i ima normalne kuglice.
Najzabrinjavajuce mu je to disanje.
Sta da radim? :sad:
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Laki se cudno ponasa.

PostPostao/la musemarina » sri tra 24, 2013 9:21 am

Posto vidim da mi niko nije odgovorio, evo ja cu zainteresovane da obavestim sta se desava.
Lakija smo odmah ovog jutra vodili do veterinara. Posto mu je ispipkao besiku zakljucio je da je puna sadrzaja, koji je on istisnuo da bi olaksao zeki. Dao mu je antibiotik i sutra cemo ici po jos jedan.
Posto je on jedan od retkih veterinara koji se trudi da sto manje baci u trosak vlasnika zivotinje i koji se trudi da nadje alternativu za lek u vidu medikamenata ili prirodnih lekova, onda nam je on rekao da ne bi bilo lose da pokusamo da mu damo suvi uvin caj da jede.
Posto znam da mnogi od vas imaju iskustva sa lecenjem kunica, zamolila bih vas d mi date neki savet za njegovo dalje lecenje.

Hvala!
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jeja » sri tra 24, 2013 10:58 am

A zašto to je tako, mislim što je uzrok tome, jel rekao veterinar? Moja zečica isto nešto s vremena na vrijeme kao da lagano "škripi", a ne želim je izlagati stresu da ju vozim veterinaru (ne podnosi stres baš dobro), pa me zanima što bi to moglo biti? Isto slabo sijeno jede (dok ga zeko tamani i ništa mu nije), znači slični simptomi...
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri tra 24, 2013 12:23 pm

Mozda ima pijesak u mjehuru,kakav sadrzaj je nasao veterinar,jel ste slikali mjehur? i kako je to tocno istisnuo? mi imamo pijesak u mjehuru ali nama se nista nije islo istiskat niti neznam kako se to zivotinji samo tako moze istisnut? niti su nam dati antibiotici jer to nije stanje za takvo sto.
Mokar je sav mozda zato jer nekontrolirano piski a ne zato sto gazi u mokracu.
Visak kalcija iz hrane moze dovesti do toga,ako ocito ima nesto u mjehuru.
Jel se napreze dok piski?
Sta jede tocno?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la musemarina » sri tra 24, 2013 12:39 pm

sanjita je napisao/la:Mozda ima pijesak u mjehuru,kakav sadrzaj je nasao veterinar,jel ste slikali mjehur? i kako je to tocno istisnuo? mi imamo pijesak u mjehuru ali nama se nista nije islo istiskat niti neznam kako se to zivotinji samo tako moze istisnut? niti su nam dati antibiotici jer to nije stanje za takvo sto.
Mokar je sav mozda zato jer nekontrolirano piski a ne zato sto gazi u mokracu.
Visak kalcija iz hrane moze dovesti do toga,ako ocito ima nesto u mjehuru.
Jel se napreze dok piski?
Sta jede tocno?

Pa istisnuo je rukama dok mu je proveravao mehur. Mokraca je bila prvo normalna a onda mutna. Nismo isli na snimanje, ali ako bude potrebe icicemo.
On je sada mnogo bolje. Nije vise piskio u kavezu, nego kao i ranije u WC.
Sto se hrane tice jede sve. Sve zeke (njih 4) jedu isto. Ujutru jedu Cuni Nature, pa tokom dana seno, pa predvece nesto od povrca (mrkva, blitva, celer, radic, kelj), ponekad dobiju u toku dana malo jabuke ili banane, mozda persun koju grancicu, redje dobijaju brusnicu i to je odprilike to. Uvek imaju cistu vodu koju piju iz pojilice. Seno im kupujem presovano uglavnom.
I ne napreze se dok piski, nego po malo piski. Mislim do danas. Sad piski normalno.

Pozdrav! :zeko3:
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la musemarina » sri tra 24, 2013 12:44 pm

Jeja je napisao/la:A zašto to je tako, mislim što je uzrok tome, jel rekao veterinar? Moja zečica isto nešto s vremena na vrijeme kao da lagano "škripi", a ne želim je izlagati stresu da ju vozim veterinaru (ne podnosi stres baš dobro), pa me zanima što bi to moglo biti? Isto slabo sijeno jede (dok ga zeko tamani i ništa mu nije), znači slični simptomi...

Pa rekao je da je moguce da je alergija ili da mu smeta seno, pa da probam da zamenim seno.

Pozdrav! :zeko3:
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan