Zekan kiše jako i to već tri tjedna

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Zekan kiše jako i to već tri tjedna

PostPostao/la altan » sub ruj 10, 2011 23:58 pm

Vlatka je napisao/la:Meni je rekla doktorica 1ml u jednom dcl vode, zekan ima 2,4 kg i to 4 dana i terapijica gotova.
Zekana već 3 dana nisam čula da kiše ;D :zeko3: :zeko3:

Javim se na kraju :)

a kaj trebas stavljat u vodu? echinaceu ili atb? jer atb u vodi nece puno pomoci pogotovo 4 dana..to kaj on vise ne kise ne znaci da treba prekinut terapiju..ako stavljas echinaceu nju mozes kapnut i ne neku vocku..ili dat direktno u usta..jer je slatka i nije im odbojna (btw probala sam)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » ned ruj 11, 2011 7:40 am

Charlie je napisao/la:pogotovo antibiotik koji se stavlja u vodu... bolja je kamlica, dušu dalo za rezistenciju

Charlie,cini mi se da sam bas ovde na forumu u nekoj temi pre neku godinu procitala da je kamislica stetna po njih. Radilo se o temi oko suzenja ociju, da li cistiti cajem od kamilice ili ne.
Davno je bilo a sada me mrzi da trazim.
Pa nije mi jasno, je li ili nije?

Altan- potpuno si u pravu. I ja Bjanki dajem samo ehinaceu. Pre dve godine kada je dosla kod mene, to je bilo strasno kako je kijala i kasljala i ona i bebe (koje su imale 12 dana). Bebe su morale na antibiotik oralno jer ehinacea je za njih prejaka i stetna.
A Bjanku sam tretirala injekcijama antibiotika 7 dana i nista (tada nisam znala da je trudna). Kada sam uvela ehinaceu, postepeno je prestala da kija. I sada ima taj problem s vremena na vreme, ocigledno kada joj padne imunitet, i onda ehinaceo resavamo sve.
Mislila sam da je alergija od prasine sena, ali sada sam sigurna da nije jer se desilo u putu vise puta da pocne kijati, sto znaci da joj je i dalje uzrocnik u organizmu samo ga savladavamo jacanjem imuniteta.
Kod nje sada je dovoljno dati jednom ili dva puta i prestane.
Volela bih da znam sto je uzrok i izlecim je sasvim, ali je komplikovano ustanoviti jer nema nikakav isedak iz nosa a kada sam bris nosila (koji je opet jako tesko pravilno uzeti jer moras zeki duboko u nozdrvu gurnuti stapic), opet nista.
Eto mislim i za ovog zeku da najpre treba probati jedno 15 dana sa ehinaceom, pa tek onda antibiotikom. Antibiotik isto obara imunitet ali kada se mora ok, probaj prvo bez njega ako moze ako ne onda davaj sto moras.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la cuci » ned ruj 11, 2011 8:14 am

Uzročnik je u nosnoj šupljini; u sinusima. To je spužvasto tkivo i teško obradivo.
Čitao sam negdje o inhaliranju sa AB i s kompresorskim inhalatorom, koje je bilo uspješno.
Zadnja izmjena: cuci; ned ruj 11, 2011 8:16 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
cuci
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » ned ruj 11, 2011 8:16 am

Neznam kako se to radi sa zekama i kakva su iskustva, ali napisi... Meni nesto ne zvuci bas zekana osetljivog izlagati vreloj pari, mozda samo malo toploj.
Oni nikako ne podnose toplotu, a tesko i sto toplo blizu.
Zadnja izmjena: Klio; ned ruj 11, 2011 8:19 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la cuci » ned ruj 11, 2011 8:19 am

ima o tome u drugom forumu, detaljno, ali pred par godina
cuci
Kunić
Kunić

PostPostao/la cuci » ned ruj 11, 2011 9:52 am

a kamilica je za sve odlična samo ne u oči. Za oči je čaj od vidca, odnosno biljke [b]vidac[/b]
cuci
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » ned ruj 11, 2011 11:27 am

cuci je napisao/la:a kamilica je za sve odlična samo ne u oči. Za oči je čaj od vidca, odnosno biljke vidac

Onda ni inhalacija kamilicom nije ok jer nemas nacina da sprecis paru da dodje do ociju.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la cuci » ned ruj 11, 2011 13:36 pm

Pa vjerojatno si u pravu, inhalacijom bi sigurno došla do očiju, iako bi za kihanje sigurno bila dobra. Umjesto nje je kadulja naprimjer. Kadulja se u respiratoru pjeni, pa zato svakih dva tri minuta promjeniš.
Sasvim je dovoljno inhalirati sa fiziološkom otopinom, tj. 0,9 % solnom otopinom (jeftino iz apoteke), ali to tek poslije terapije inhaliranja, i to dugotrajnije.
Pogledao sam na drugom forumu ono o inhaliranju, inhalatorima i postupku. Ima još uvijek, dobro je sve to proučiti. Jer svako kihanje se treba uzeti za ozbiljno. Ako nakon davanja ehinaceje ono nestane, onda i nije bilo pravo na veliku sreču, jer kako napisah, ehinaceja je za preventivu, kod ljudi i životinja, isto kao naprimjer redovito uzimanje vitamima.
Kihanje, ono pravo, kunićje može biti smrtonosno.
cuci
Kunić
Kunić

PostPostao/la cuci » ned ruj 11, 2011 13:39 pm

[quote="cuci"]a kamilica je za sve odlična samo ne u oči. Za oči je čaj od vidca, odnosno biljke [b]vidac[/b][/quote]
zaboravio sam, : kamilica isušuje, tj odvlažuje površinu oka, pa kapci "stružu" po očima. Velika je to zabluda kod ljudi, a još je i uvjek.
cuci
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned ruj 11, 2011 14:27 pm

Cuci informirala sam se ja o inhaliranju kunica..i ima veterinarska ambulanta u Zagrebu koja bi to mogla napravit..i postoje dvije vrste inhalatora..jedan je kao kutija u koji zatvoris zivotinju i pustis onda atb itd. unutra, a drugi inhalacija preko maske..taj nacin ljecenja atb respiratornog sustav je bolje nego injekcije i sigurno bolji nego tablete i sl...ima o tome na netu..cak sam razmisljala kupiti inhalator preko e-baya..i to ne zbog Naira koji sad povremeno kihne nego zbog Moce koja je kronicni bolesnik..sto se tice Naira sad ce dobivat ehinaceu pa cemo vidjet..ali sigurno cu pokusat izbjec atb..jer dosad mi se nisu pokazali kao pretjerano djelotvorni..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » ned ruj 11, 2011 14:32 pm

a sta je sa kamilicom u sijenu? ja uzela nedavno sijeno sa kamilicom, oni ga jedu, moze li to ikako poboljsat stanje sa povremenim kijanjem?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » ned ruj 11, 2011 18:48 pm

Nisam mislila doslovno kamilica, a vi razvezli o tome :D
nego u smislu nešto blago kao kamilica

a kad smo već kod toga nju se više ne preporuča ni za oči ni za inhaliranje

Altanica koja je to ambulanta?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » ned ruj 11, 2011 20:49 pm

Charlie je napisao/la:Nisam mislila doslovno kamilica, a vi razvezli o tome :D
nego u smislu nešto blago kao kamilica

a kad smo već kod toga nju se više ne preporuča ni za oči ni za inhaliranje

Altanica koja je to ambulanta?

Ljubimac..cak sam ih i bila zvala..neka simpa zena mi se javila..sve fino saslusala i objasnila..nije rekla dodite pa cemo vidjet..
http://www.ljubimac.net/index.php?optio ... &Itemid=39
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Vlatka » ned ruj 11, 2011 21:57 pm

zeko Simba je napisao/la:4 dana terapije nije dovoljno, više štete nego koristi od toga

tri dana je dobivao antibiotik, a još 4 dana mora piti taj lijek, tak da sve skupa 7.. vidjet ćemo kak će biti kad to popije
Vlatka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Vlatka » sri ruj 14, 2011 10:53 am

Naravno, moj Yekan i dalje kiše :sad: :zekoo4:

kupila sam Echinaceu od Dr. Theissa, nije bilo druge u ljekarni.

Može samo neki naputak kako mu je mogu davati. Nisam sigurna kakvog je okusa :belj: (na poslu sam pa još nisam otvarala) pa me zanima jel mu mogu to uvaliti u breskvici ili u nekum drugom voću ili vodi???

Hvala na odgovorima :D

I jel ima negdje kupiti baš biljku suhu ko za čaj pa ako smije papati uz sijeno???? Vjerojatno je pitanje retardirano , ali eto ipak ga postavljam :zekoo6:
Vlatka
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan