Charlie je napisao/la:pogotovo antibiotik koji se stavlja u vodu... bolja je kamlica, dušu dalo za rezistenciju
Charlie,cini mi se da sam bas ovde na forumu u nekoj temi pre neku godinu procitala da je kamislica stetna po njih. Radilo se o temi oko suzenja ociju, da li cistiti cajem od kamilice ili ne.
Davno je bilo a sada me mrzi da trazim.
Pa nije mi jasno, je li ili nije?
Altan- potpuno si u pravu. I ja Bjanki dajem samo ehinaceu. Pre dve godine kada je dosla kod mene, to je bilo strasno kako je kijala i kasljala i ona i bebe (koje su imale 12 dana). Bebe su morale na antibiotik oralno jer ehinacea je za njih prejaka i stetna.
A Bjanku sam tretirala injekcijama antibiotika 7 dana i nista (tada nisam znala da je trudna). Kada sam uvela ehinaceu, postepeno je prestala da kija. I sada ima taj problem s vremena na vreme, ocigledno kada joj padne imunitet, i onda ehinaceo resavamo sve.
Mislila sam da je alergija od prasine sena, ali sada sam sigurna da nije jer se desilo u putu vise puta da pocne kijati, sto znaci da joj je i dalje uzrocnik u organizmu samo ga savladavamo jacanjem imuniteta.
Kod nje sada je dovoljno dati jednom ili dva puta i prestane.
Volela bih da znam sto je uzrok i izlecim je sasvim, ali je komplikovano ustanoviti jer nema nikakav isedak iz nosa a kada sam bris nosila (koji je opet jako tesko pravilno uzeti jer moras zeki duboko u nozdrvu gurnuti stapic), opet nista.
Eto mislim i za ovog zeku da najpre treba probati jedno 15 dana sa ehinaceom, pa tek onda antibiotikom. Antibiotik isto obara imunitet ali kada se mora ok, probaj prvo bez njega ako moze ako ne onda davaj sto moras.