zeko na balkonu?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: zeko na balkonu?

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 28, 2010 18:47 pm

:ujea: sad sam i ja kul :hura: :hura: :hura:
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Antonia » uto ruj 28, 2010 19:23 pm

yes, you are.. :thumbup:

:mad: :parti: :cikica:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » uto ruj 28, 2010 19:41 pm

Može pitanjce, mozda smo of tp, a mozda i nismo...vidim da svi spominjete drvene pelete, ja ih kupila prosli tjedan i navikavam Andju da vrsi nuzdu u wc sa peletima, i dusha moja odmah prihvatila wc (mada je prije nuzdu vrsila u kutu balkona bez ikakve podloge-sta cu, tako navikla) ALI... svaki put sad kad se ona popiski u wc meni se jace osjeti miris drvenih peleta i kad je jednom obavila nuzdu u njemu sljedeci put nece osim kad odmah ocistim cijeli wc, i promjenim pelete...

osjeti li jos itko taj "miris" drvenih peleta?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 28, 2010 19:46 pm

ja ne osjetim, ja mjenjam pelete jednom dnevno i stvarno se ne osjeti nikakav miris :mellow: :nenene:
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto ruj 28, 2010 19:52 pm

Ma mjenjam ih i ja bas zbog mirisa...a danas sam ih promjenila tri puta, sve oprala i promjenila pelete...jer gospodjica nece u wc cim je jednom usla, cistunka moja... neznam, ali meni se osjete...onak intenzivan miris drvenih peleta...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vini » uto ruj 28, 2010 19:56 pm

Nama se peleti ne osjete. Ja dvaputa dnevno lopaticom počistim ono što je na hrpici (wc je onaj veći za mace) i ne mijenjam svaki put sve pelete. Kad promijenim sve onda operem i wc. Ne bune se osim kad malo pretjeram i zaboravim; kazne me tako da mi se noću popiške na noge :lud: .
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Antonia » uto ruj 28, 2010 19:58 pm

ja isto ne ćutim miris drvenih peleta :blink:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » uto ruj 28, 2010 19:59 pm

a cek, koliko ti stavis drvenih peleta u wc? ja stavim bas onako dosta, mozda nekih 3 cm po cijelom wc-u...i kad se popiski onda se ti drveni peleti onako izmrve i to se bas osjeti...da nebi bilo zabune, ne osjeti se mokraca vec peleti
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » uto ruj 28, 2010 20:03 pm

ma 3 cm ti je puno, dosta je da pokriju dno stavit...meni se ništa ne osjeti a mjenjam jednom u dva dana
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto ruj 28, 2010 20:12 pm

Aj onda pokusat cu sa manje peleta pa cemo vidjeti...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » sri ruj 29, 2010 1:34 am

altan je napisao/la:Ne razumijem zasto ne kupis drvene pelete pa ti nista nece smrdit? Ja spavam u sobi sa 2 zeca i 3 zecja wc-a i nista ne smrdi..zecevi se u sobi uopce ne osjete..jedino što se znalo osjetit je miris sijena..a sad i to slabo jer ga imam u ormaricu..tako da ne razumijem cemu zeca izbacivat van na balkon ako je dovoljno samo promjenit punjenje za wc? A iskreno rađe bih zeku poklonila nekom nego ga drzala na balkonu..

:nowink: . ja bih rađe zeku držala na balkonu nego ga nekom poklonila :D. različiti smo. zeko je sad možda mirniji jer sigurno osjeća da se nešto događa. moji zecovi nisu samnom u stanu, na katu, već u dvorištu imaju stari sjenik koji je adaptiran za prostor u kojem smo napravili gajbice. dobiti će puuuuno slame i sjena preko zime. ako uspijemo (financijski) pravilno zatvoriti njihov dio dvorišta, imati će i izlaz po želji. jako sam ponosna svoje zecove, na gajbe koje smo im napravili, sretna sam kad im poboljšam uvjete, a oni mi vraćaju svojim poljupcima i maženjem. kao što sam sinu uređivala njegovu sobu, dok je bio mali. ne dajem najbolje moguće ( jer nemam love da im zazidam prostor i uvedem centralno, iako bih to najrađe), ali dajem sve od sebe da imaju ugodan život. :) osim toga, u stanu žive moja 3 psa , koji nuždu obavljaju vani (traže izlaz, imaju i terasu, ali mi stan ima miris (čitaj smrad) po.... (ah, ne znam) i mace koje ulaze i izlaze kad hoće.. mi smo navikli i ne osjećamo, ali, ima ljudi koji ne žele doći k nama zbog mirisa. i ta napućenost stambenog prostora je jedan od razloga zašto su zecovi vani. ali se - družimo. i - nadam se da su sretni kao i ja. :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » sri ruj 29, 2010 9:20 am

vjerojatno kad se zeko popiski ostane mokar oko guze i sapice budu mokre...tako par puta i naravno da se zeko "osjeti" da "mirise" :D jos ako mu se ponekad uz njegovu prehranu daje nesto sto nesmije ili nakon obavljanja nuzde zna u to leci... :rolleyes: meni je andja dok je manja bila isto se par puta "osjetila" ali sva sreca vise nema naviku leci u wc, sad nista...bas nikakvog mirisa :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri ruj 29, 2010 10:16 am

Nisam ja protiv drzanja zeka vani..ali onda moraju imati odlicne uvjete..moraju biti jako dobro zasticeni..ja sam protiv ovih baljezgarija da zeko smrdi..jer imam dva sa sobom u istoj sobi i njuh poput psa tragaca pa nis ne osjetim..cistim svaki dan wc-e u gajbama i svakih tjedan dana vanjski wc..svatko tko dode kod mene cudi se kako se nista ne osjeca..sori al prije ce ljudi usmrdit zrak nego zeko..prijasnji zeko zivio je samnom i sestrom u sobi i koristili smo piljevinu..ujutro je to znalo dosta smrdit pa mogu vjerovat da to tvojoj mami smeta..ali onda je lakse promjenit podlogu nego zeku sutnut na balkon
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la jolanda » sri ruj 29, 2010 10:25 am

Slazhe se sa altan...i chovek je da se usmrdi ako se ne kupa tri dana, tako da morash redovno menjati njegov wc! U mom stanu se uopshte nishta ne oseti i to je rekao svako ko je doshao sa chudjenjem jer 'zechevi smrde' pa je chudno kako se ne oseti! Mozhe da se oseti miris sena i biljchica tih, al ja taj miris recimo volim...
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » sri ruj 29, 2010 12:51 pm

kod mene se isto u stanu samo osjeti miris sijena a i to najvise kad je kisa vani... :rolleyes: wc joj je na balkonu...
Anby
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan