Dona (~1996 - 2011)

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Re: Dona

PostPostao/la ars » uto ruj 13, 2011 22:42 pm

hvala :) :) inače, da ne ureknem, Dona nam je bolje nego ikad. uspjela je skinuti nešto kila i noge su joj puno bolje otkad se uopće ne penje gore nego smo joj napravili u prizemlju boravak, tako da je sad pokretnija i zdravija nego ikad u zadnje tri godine :) prava seniorka, moja :srce:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sri ruj 14, 2011 11:51 am

odlično :) :)
inače za zglobove i kostobolju su dobri neurobion i caniviton/cosequin
:zeko3: lijepoj seniorki
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sri ruj 14, 2011 12:50 pm

Charlie čitaš mi misli, čitala sam o neurobionu i kažu da to ljudi nabavljaju i u humanoj apoteci, tj. da to i ljudi koriste... jel znaš možda ima li toga u Pet centru u onoj njihovoj apoteci? Ili da odem u veterinarsku apoteku? Mislila sam večeras ići u PC pa da i to uzmem. Dona je uvijek bila ful zdrava osim one operacije prije par godina i imala je još neku upalu na koži prije desetak godina što smo mazali nekom kremom (više se ne sjećam ni kako se zove), tako da se tek sad educiram oko tih nekih "psećih" stvari.
Uvijek smo pazili na kvalitetu hrane, nije nikad dobivala otpatke, čokoladu i kojekakvo smeće, ali sad se i meni čini da je vrijeme da joj nabavimo nešto za te kosti. U Bubi su nam preporučili hill's j/d ali na njenu kilažu nam je to fakat skupo :sad:
Pazimo i dalje na prehranu, smršavila je malo (napokon, teško to ide kad je spora :blush: ) da joj bude manje opterećenje na nogama i da se lakše kreće i to je zasad to.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sri ruj 14, 2011 14:51 pm

Neurobion, u humanoj, i to nema u svakoj, ako ne možeš naći ima na Dolcu
a canivviton i cosequin su preparati (tj. sadrže hondoitin i glukozamin) koji su dodani u hills-ov j/d samo ih daješ posebno (prah ili tablete), toga ima u pet centru i sličnih (jeftinijih preparata) pa pogledaj tamo
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sri ruj 14, 2011 15:42 pm

hvala ti :zeko3:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sri ruj 14, 2011 16:50 pm

ars prekrasan pas..prva si koja nije nazvala ovakvog psa lessie :D :zeko3:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » sri ruj 14, 2011 20:25 pm

flekice-baš to :D meni je baš glupo to što ih svi nazivaju lassie,a neki čak kažu da se ta pasmina zove lassie a uopće nije :ljut:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » čet ruj 15, 2011 12:59 pm

a ima nas svakakvih ;D
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » pet ruj 16, 2011 9:23 am

Uopće ne znam odakle da krenem pa ću jednostavno bez uvoda i kompčiciranja..
Dona nam je jučer uginula. Čekala me da se vratim iz Zagreba i jednostavno zaspala. Pri kraju je samo ubrzano disala i srce joj je nepravilno tuklo ali nije se patila ni sekunde. Mazila sam ju do samog kraja i mislim da ni sama nije mogla zamisliti mirniji kraj.

Sad kad gledam u retrospektivi, skroz je drugačiji osjećaj kad na njima vidiš da im je vrijeme i da žele otići i kad vidiš da su bolesni i da se unatoč svim procjenama vrijedi boriti (kao onda prije pet godina). Čim sam ju vidjela znala sam da je došao taj dan. Bojali smo se da će to potrajati, jer jučer prvi put nije jela i čudno je disala, pozvali smo i veterinara za svaki slučaj, koji već zna njene godine i bolesti.. ali iskreno, nadala sam se da će ga uspjeti preduhitriti i da će to ostati njena odluka. Time je i nas poštedjela onih "što ako se još nešto dalo..." Hvala joj beskrajno na tome.
O tome koliko je prazno i čudno bez nje ne mogu ni pisati, ali nekako duboko u sebi znam da prirodnije nije moglo. S vremenom ću vjerojatno shvatiti da nikad nije ni otišla jer se neke veze jednostavno ne prekidaju.

Neću napisati mirno spavaj, jer vjerujem da joj je dosta spavanja u ove zadnje tri godine na ovom svijetu, i uvjerena sam da negdje gore juri kao nekad i da je blesava kao i uvijek - pas koji umjesto za loptom po dvorištu trči za plastičnom bocom, a loptu raskomada u tisuću dijelova.
Neću ni o tome koliko je teško jer bi bilo jednostavno sebično.

Vidjet ćemo se mi opet, blesavice najdraža, u to sam sigurna. Volim te najviše, najviše na svijetu :zeko3: :zeko3: :zeko3:
ars
Super Zek
Super Zek

Re: Dona (~1996 - 2011)

PostPostao/la vini » pet ruj 16, 2011 11:23 am

Žao mi je Done :zekoo4: , imala je zaista divne godine.
Drži se
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » pet ruj 16, 2011 11:27 am

Zao mi je Ars :sad: ..nemogu zamisliti provesti sa zivotinjom toliko vremena pa da se moram rastati :sad:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mala_zečica » pet ruj 16, 2011 12:51 pm

Davno je nepoznat autor napisao prekrasnu priču o Dolini duginog mosta, ovo je samo isječak iz te priče:

"Postoji jedno mjesto znano kao Dolina dugina mosta. U podnožju dugina mosta, što spaja zemlju i nebo, skriva se ta dolina sreće. Ondje su zelene livade i brežuljci za sve naše voljene prijatelje. Ondje se zajedno igraju i luduju. Jela je i pića na pretek. Sunčano je, i ugodno toplo.

Sve te bolesne, osakaćene, ozlijeđene i stare životinje na tom su mjestu opet mlade, zdrave i jake, upravo onakve kakvih ih se sjećamo u našim snovima o prošlim danima."

žao mi je draga, drži se i puse preslatkoj doni :zeko3:
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » pet ruj 16, 2011 12:55 pm

bila je stvarno prekrasna.imala je divne godine i jako mi je žao,ne mogu ni zamisliti kako je to.. drži se,pusa maloj :zeko3: :sad:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » pet ruj 16, 2011 12:56 pm

jako mi je žao :(
drži se! :zekoo4:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny