Žao mi je da odustajete od udomljavanja. Razumijem vaš strah, ali moje razmišljanje i iskustvo je potpuno drugačije.
maky&zagy je napisao/la:A kad donosimo odluke ipak treba presuditi to što je najbolje za njih, a ne za nas vlasnike.
Upravo ove vaše riječi su me vodile kada sam odlučivala o tome što je najbolje za moje zlatice.
I procijenila sam da je najbolje za njih, život u dvoje, tako da su oboje bili na zahvatu. I sve je prošlo u najboljem redu. Što se tiče statistika, svaki zahvat je rizik, ali rizici su stalno prisutni.
Živjeti je rizik jer opasnosti vrebaju na sve strane.
Kastrirala sam 2 mačka (starost cca 4 g.), kunića Pipa (prvog dečka moje Medene) za kojeg mi je prvo rečeno da ima 5,5 g. i nakon zahvata se ispostavilo da je imao cca 7.g, mog zeku Zvonka (drugi dečko moje Medene) starost 5 g. i zekicu Medenu kada je imala cca 1.godinu. Strah je postojao, ali nisam dvojila.
U Rijeci, većina nas koji smo na forumu ima zeke u paru: zeko Simba 2x2 zeke + zeke gosti, vini 2x2 zeke, Tina i njena mama svaka 1x2 zeke, Antonjet 1x2 zeke, vedi08 1x2 zeke, sige 1x2 zeke, Raul 1x2, frances 1x2, mojih dvoje... Vjerovatno sam nekog preskočila, isprike na tome. Mislim da su svi bili na zahvatu. Plus hrpa zečića koji su prošli kroz naše ruke prilikom udomljavanja (čini mi se da vini nekako u zadnje vrijeme prednjači po tom pitanju), a išli su na zahvat i iskustva su pozitivna.
Ne mogu zamisliti imati zeku samoga, pogotovo nakon što ih imam u paru. Toje jedna potpuno nova priča, sasvim drugačija razina od one prije. Moja sreća je tim većina što su izuzetno skladan par i razmijenjuju nježnosti po cijele dane, ljube se, izležavaju zajedno, harače zajedno, a kad zabrljaju ili ih nešto prestraši, traže jedno drugo i skrivaju se jedan iza drugog. Meni je to neprocjenjivo, a vjerujem i njima.
Doći će jednoga dana trenutak rastanka o čemu ne želim niti razmišljati, ali moja deviza je i dalje: dva zeke, ako je ikako moguće. Razlog za jednog mogu biti visoke godine i zdravstveno stanje.
Poštujem vašu odluku, samo sam htjela podijeliti svoje iskustvo. Možda će nekom drugom biti od pomoći i biti jezičac na vagi koji će dovesti do pozitvne odluke u vezi kastracije.
Puse Zagyju!

A Lani puno sreće i vjerujem da je čeka krasan novi dom.