Lana traži novi dom - UDOMLJENA

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Lana traži novi dom

PostPostao/la zeko Simba » sub ožu 19, 2011 8:33 am

maky&zagy je napisao/la: koliko sam informirana, do najvise godinu dana starosti.

Ovo baš i nije točna informacija. Naravno da s godinama treba biti oprezniji po pitanju anestezije, ali mnogo se kunića uspješno kastriralo i steriliziralo i nakon godine dana starosti
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mare » sub ožu 19, 2011 18:03 pm

Ja sam s Markom čekala da napuni godinu da bih ga kastrirala, jer mi je bio premlad prije. Oporavio se po propisima bez k od komplikacija. I svakako da je najbolje za bilo koga da ima uz sebe još nekog svoje vrste, a imat par kunića i da oboje nisu kastrirani je kao prvo neodgovorno, a kao drugo loše za oboje, jer nesterilizirani ima nagon, onaj koji je steriliziran nema i pate se. Ako želiš pomoć Lani i usrećit svog zečeka, kastriraj ih u spoji :zeko8:
<3 marko <3
Mare
Zečić
Zečić

PostPostao/la maky&zagy » sri ožu 23, 2011 10:49 am

ovo sa Lanom me vec prilično zabrinjava jer vlasnica se par dana uopće nije oglasila , nadam se da zekica nije sama danima u gajbi...
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kriss » čet ožu 24, 2011 8:24 am

s Lanom je sve ok, bez brige.
povremeno bacim oko na forum, koliko uspijem.

nakon konzultacija, moj zaključak je sljedeći - ako ide k dečku, i on treba biti kastriran, inače bi taj suživot bio mučenje za nju.
maky, jesi li za soluciju da svog zekana kastriraš?
i ja sam u strahu za Lanu, to je operacija, ali ako joj to daje šansu za lijep život - pristajem.
Kriss
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet ožu 24, 2011 9:10 am

Kriss je napisao/la:nakon konzultacija, moj zaključak je sljedeći - ako ide k dečku, i on treba biti kastriran, inače bi taj suživot bio mučenje za nju.

Slažem se s time :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la maky&zagy » čet ožu 24, 2011 10:19 am

Žao mi je, imala sam najbolje namjere , ali ne mogu Zagya kastrirat , previse me je strah da mu se nesto dogodi ,ne bih to podnijela , ne bih riskirala. On je zbilja dobar zekan i voljela bih da ima curu no strah je ipak jači. Žao mi je. :sad: Lana je prelijepa i nadam se da će doći u dobre ruke.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Foxy » čet ožu 24, 2011 11:27 am

Žao mi je da odustajete od udomljavanja. Razumijem vaš strah, ali moje razmišljanje i iskustvo je potpuno drugačije.
maky&zagy je napisao/la:A kad donosimo odluke ipak treba presuditi to što je najbolje za njih, a ne za nas vlasnike.

Upravo ove vaše riječi su me vodile kada sam odlučivala o tome što je najbolje za moje zlatice.
I procijenila sam da je najbolje za njih, život u dvoje, tako da su oboje bili na zahvatu. I sve je prošlo u najboljem redu. Što se tiče statistika, svaki zahvat je rizik, ali rizici su stalno prisutni.
Živjeti je rizik jer opasnosti vrebaju na sve strane.

Kastrirala sam 2 mačka (starost cca 4 g.), kunića Pipa (prvog dečka moje Medene) za kojeg mi je prvo rečeno da ima 5,5 g. i nakon zahvata se ispostavilo da je imao cca 7.g, mog zeku Zvonka (drugi dečko moje Medene) starost 5 g. i zekicu Medenu kada je imala cca 1.godinu. Strah je postojao, ali nisam dvojila.

U Rijeci, većina nas koji smo na forumu ima zeke u paru: zeko Simba 2x2 zeke + zeke gosti, vini 2x2 zeke, Tina i njena mama svaka 1x2 zeke, Antonjet 1x2 zeke, vedi08 1x2 zeke, sige 1x2 zeke, Raul 1x2, frances 1x2, mojih dvoje... Vjerovatno sam nekog preskočila, isprike na tome. Mislim da su svi bili na zahvatu. Plus hrpa zečića koji su prošli kroz naše ruke prilikom udomljavanja (čini mi se da vini nekako u zadnje vrijeme prednjači po tom pitanju), a išli su na zahvat i iskustva su pozitivna.

Ne mogu zamisliti imati zeku samoga, pogotovo nakon što ih imam u paru. Toje jedna potpuno nova priča, sasvim drugačija razina od one prije. Moja sreća je tim većina što su izuzetno skladan par i razmijenjuju nježnosti po cijele dane, ljube se, izležavaju zajedno, harače zajedno, a kad zabrljaju ili ih nešto prestraši, traže jedno drugo i skrivaju se jedan iza drugog. Meni je to neprocjenjivo, a vjerujem i njima. :)

Doći će jednoga dana trenutak rastanka o čemu ne želim niti razmišljati, ali moja deviza je i dalje: dva zeke, ako je ikako moguće. Razlog za jednog mogu biti visoke godine i zdravstveno stanje.

Poštujem vašu odluku, samo sam htjela podijeliti svoje iskustvo. Možda će nekom drugom biti od pomoći i biti jezičac na vagi koji će dovesti do pozitvne odluke u vezi kastracije. :blush:

Puse Zagyju! :zeko3: A Lani puno sreće i vjerujem da je čeka krasan novi dom. :zeko8:
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet ožu 24, 2011 18:47 pm

Bolje da ste onda odlucili ovako nego da zenka pati zbog konstantnih naskakivanja od strane muzjaka :) ....ako vec ne zelite to napraviti onda je ova odluka vrlo odgovorna.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kriss » čet tra 07, 2011 10:21 am

kao prvo, želim svima zahvaliti što su pomogli u udomljavanju ( da, da ) moje Lane.

Lana je našla svoje ljude!

za vikend moja bucka putuje u novi dom, u Petrinju!

beskrajno hvala svima :zeko3:
Kriss
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 07, 2011 17:11 pm

Sretno Lana :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Prethodna