silikonska podloga za wc?!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

...............

PostPostao/la PUCKO » ned sij 06, 2008 17:23 pm

....moje studiranje s pjeskom je pokazalo da se moze koristiti bez da prasi...bitno je da wc nije premalen,plitak...minimalno 2 pakovanja pijeska od po 3kg staviti kako bi zekine noge propale u njega ako krene kopat pa nakon 2-3 puta odustane,samo obavlja nuzdu...mokraca bude tocno onakva kakva je naslikana na pakovanju,malim grabljicama se vadi...pijesak traje i traje ako se redovito cisti jer se cca mjesecno dodaje jos jedno pakovanje od 3kg tako da je uvijek 6kg i uvijek je suho...prije to nije bio slucaj,jer je sam stavljo premalo pijeska koji bi rado bacao i zaprasio da bi jedva disao i stalno je bio mokar...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la Josipa & Sanja » pon sij 07, 2008 20:51 pm

Boško ima piljevinu i za sada i njemu i nama paše, tako da ostajemo pri piljevini.

Frendica koristi pijesak i njezinom Mrvici paše, ali mene malo strah, jer zekići sve moguće bale i ližu da ne bi progutao ili udahnuo mrvice... Ipak su zekili mali i smotani, da im ne naškodi...
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pinky and D`brain » pon sij 07, 2008 21:43 pm

ma pijesak nije dobar jer ima prasine i toga pa moze udahnut kad raskopava i slicno, a ove sve neke granule ovo ono silikoni i to to je skupo i svakakve su price.
po meni je najobicnija piljevina zakon. tako i tako ja svaki dan zecu cistim vc tako da je naj isplativije i u jednom danu sasvim lijepo upije i bude suho i sve. i niti ne smrdi jer se jednostavno ne stigne usmrditi.
ma po meni je piljevina zakon.
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la juki » pon sij 07, 2008 23:54 pm

ja sam isto za piljevinu..
koristim ju od prvog dana i najprakticnija mi je..
cistim wc dva puta na dan,tak da se ni ne stigne usmrdit..
juki
Zečić
Zečić

PostPostao/la tonino » uto sij 08, 2008 16:19 pm

Ja isto koristim piljevinu i zeko je naučen na nju od prvog dana.
Uvijek uzmem onu s mirisom jabuke tak da mi je dovoljno čistit jednom na dan jer ne smrdi. Dva puta u danu mu očistim samo ako jako puno popiški.
tonino
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anabi5 » uto sij 08, 2008 21:07 pm

Piljevina je ok, ali mi je Duje alergičan na miris jabuke ili limuna, a ako je presitna i prašinasta opet dobije napadaje kihanja. :hm:
Onih par komadića kaj iznese na capama me čak ni ne smeta toliko.
Trenutno imamo drvene pelete i super su ih prihvatili, ali imam problem kako sa onom šupljikavom lopaticom izvaditi suhe od onih razmrvljenih, mokrih :blink:
Jedino kaj mi je palo na pamet je da sve prosijem pa suhe spremim u vreću,a ono kaj ostane bacim, ali to u dva wc-a malo predugo traje.
Možda nekakva mreža kroz koju bi propali oni smrvljeni... nemam pojma.

Ako netko ima prijedlog, tu sam!
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto sij 08, 2008 21:39 pm

Neki prosijavaju...ali kak su jeftiniji od svega ide lijepo sve u smeće :P
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » sri sij 09, 2008 9:39 am

Ma to sam i ja počela raditi, ali taj vrag je tak težak da stalno moram mijenjati vreće za smeće! :lud:

Iako, mislim da sam našla kompromis privremeno-stavim ih manje pa čim obave kaj imaju-bacam.

Ali to nije idealno jer onda moram stalno provjeravati jesu kaj obavili, inače ako im nije počišćeno-obave to pored wc-a!!! Čistunci! ;D
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la lucky » pet sij 18, 2008 19:12 pm

mene zanima postoji li nekakav miris koji se kunića privući da piški u wc? moj nikako da se nauči piški gdje god stigne kao da nezna da je to mjesto za piškiti, za kakicu mi nije problem jer je suha i brzo je pokupim ali kad se popiški....e to je nešto drugo.. :hm:
lucky
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pet sij 18, 2008 19:54 pm

Jučer sam vidjela u Amazoni parfemirani pijesak..odlično miriši i baš sam razmišljala kako bi to kunića odbilo od wc-a, ali tko zna možda i privuklo :hm:

probaj mu staviti kuglice i mokraću u wc, to ih zna privući
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan