Kupila sam ga decku prije 12 dana.Kod nekog prodavca na ulici.Naravno, tad kad sam ga uzela bio je jedan mali slatki zec, i nisam razmisljala niti sam znala bilo sta o kunicima.Ali, cim smo ga donijeli, otisla sam na net i shvatila koliko sam neodgovorno postupila.Iscitala sam sve vase savjete,mazili smo ga i pazili, prebacili ga na suvu hranu,voljeli...Odnijela sam ga veterinaru, cisto da provjerim, a ovaj mi je rekao da je sve ok,da je albino

,i dao mi par savjeta.On pretpostavlja da taj covjek od kog sam ga kupila,prodaje podmladak eksperimentalnih zeceva,jer su oni najcesce albino,a sva njegova braca i sestre su bili.Tad sam ga zavoljela jos i vise,znajuci da sam ga spasila.I tako je bio zivahan,pustili smo ga po cijeloj sobi,samo prvi dan je bio u kutiji a onda mu je citava soba bila na raspolaganju.I za ovih 11 dana on je porastao,sve je bilo ok,bio zdrav i sve.Dvoumila sam se da li da ga pustimo na terasu,jer terasa je tako napravljena da ograda pocinje tek nekih 15cm iznad tla,pa sam se bojala da on ne "proleti" kroz.A mi smo na 2. spratu.Elem, kad smo vidjeli da moze biti na balkonu i da kad dodje do ruba samo proturi glavicu,omirise i vrati se-dobio je jos jedno igraliste.Nismo mu ni kavez bili kupili,nije nam smetalo ni kakanje,a za mokrenje je vec bio naucio,obozavali smo ga gledati kako trckara za nama.Juce je decko kad je izlazio iz stana,ostavio mu hrane i vode u njegovoj kutiji(koja mu je bila otvorena i gdje se uvijek hranio) i otisao na faks,a i ja sam bila na faksu.Ostavio mu je i otvorena vrata od balkona,da bira hoce li biti u sobi ili vani.Ja dolazim navecer i vidim-nema ga.Vrata od balkona i dalje otskrinuta.Sve potrazim,a obicno je bilo dovoljno da samo kazem-Vucee,i on mi dodje.Pa me lize i skakuce da ga uzmem u ruke i mazim.Na kraju,pogledam sa terase i prenerazim se-on lezi dole!!!Strcim do njega,nadam se...A moja sreca vec otisla na neko ,nadam se, bolje mjesto...Ne mogu da vjerujem sta se desilo i kako se to desilo!Ovdje sam procitala da ga smijem pustiti slobodno,2 dana je vrsljao po terasi i otkud sad da iskkoci,padne,sta li?Decko i ja smo preplakali noc,toliko smo ga zavoljeli!Nije nam bilo vazno sto nije patuljasti(iako je to taj covjek tvrdio a kasnije sam na netu nasla da narast ihahaj,jer je i druge prevario),nek naraste koliko moze,samo da je uz nas.Nije nam bilo vazno nista osim njega i spoznali smo neslucenu radost uz njega!kako se samo privijao,mazio,igrao sa nama!A sad nam je dvostruko teze-otisla je nasa mala maza,a mi smo krivi za to!Trebali smo mu kupiti kavez i zakljucati ga kad izlazimo!
Evo,pitam vas, imate mnogo vise iskustva, on je imao 2 mjeseca i nesto(bebica nasa),2 dana je trckarao po terasi,kako je moguce da je iskocio??Da li je moga da "vidi" da je to praznina?da li se mogao okliznuti,posto je balkon od mermernih plocica?kako,zasto????
Volimo te Vuce!