Nas mali Vuk

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Nas mali Vuk

PostPostao/la DiN » sri svi 26, 2010 9:49 am

Kupila sam ga decku prije 12 dana.Kod nekog prodavca na ulici.Naravno, tad kad sam ga uzela bio je jedan mali slatki zec, i nisam razmisljala niti sam znala bilo sta o kunicima.Ali, cim smo ga donijeli, otisla sam na net i shvatila koliko sam neodgovorno postupila.Iscitala sam sve vase savjete,mazili smo ga i pazili, prebacili ga na suvu hranu,voljeli...Odnijela sam ga veterinaru, cisto da provjerim, a ovaj mi je rekao da je sve ok,da je albino :blush: ,i dao mi par savjeta.On pretpostavlja da taj covjek od kog sam ga kupila,prodaje podmladak eksperimentalnih zeceva,jer su oni najcesce albino,a sva njegova braca i sestre su bili.Tad sam ga zavoljela jos i vise,znajuci da sam ga spasila.I tako je bio zivahan,pustili smo ga po cijeloj sobi,samo prvi dan je bio u kutiji a onda mu je citava soba bila na raspolaganju.I za ovih 11 dana on je porastao,sve je bilo ok,bio zdrav i sve.Dvoumila sam se da li da ga pustimo na terasu,jer terasa je tako napravljena da ograda pocinje tek nekih 15cm iznad tla,pa sam se bojala da on ne "proleti" kroz.A mi smo na 2. spratu.Elem, kad smo vidjeli da moze biti na balkonu i da kad dodje do ruba samo proturi glavicu,omirise i vrati se-dobio je jos jedno igraliste.Nismo mu ni kavez bili kupili,nije nam smetalo ni kakanje,a za mokrenje je vec bio naucio,obozavali smo ga gledati kako trckara za nama.Juce je decko kad je izlazio iz stana,ostavio mu hrane i vode u njegovoj kutiji(koja mu je bila otvorena i gdje se uvijek hranio) i otisao na faks,a i ja sam bila na faksu.Ostavio mu je i otvorena vrata od balkona,da bira hoce li biti u sobi ili vani.Ja dolazim navecer i vidim-nema ga.Vrata od balkona i dalje otskrinuta.Sve potrazim,a obicno je bilo dovoljno da samo kazem-Vucee,i on mi dodje.Pa me lize i skakuce da ga uzmem u ruke i mazim.Na kraju,pogledam sa terase i prenerazim se-on lezi dole!!!Strcim do njega,nadam se...A moja sreca vec otisla na neko ,nadam se, bolje mjesto...Ne mogu da vjerujem sta se desilo i kako se to desilo!Ovdje sam procitala da ga smijem pustiti slobodno,2 dana je vrsljao po terasi i otkud sad da iskkoci,padne,sta li?Decko i ja smo preplakali noc,toliko smo ga zavoljeli!Nije nam bilo vazno sto nije patuljasti(iako je to taj covjek tvrdio a kasnije sam na netu nasla da narast ihahaj,jer je i druge prevario),nek naraste koliko moze,samo da je uz nas.Nije nam bilo vazno nista osim njega i spoznali smo neslucenu radost uz njega!kako se samo privijao,mazio,igrao sa nama!A sad nam je dvostruko teze-otisla je nasa mala maza,a mi smo krivi za to!Trebali smo mu kupiti kavez i zakljucati ga kad izlazimo!
Evo,pitam vas, imate mnogo vise iskustva, on je imao 2 mjeseca i nesto(bebica nasa),2 dana je trckarao po terasi,kako je moguce da je iskocio??Da li je moga da "vidi" da je to praznina?da li se mogao okliznuti,posto je balkon od mermernih plocica?kako,zasto????
:zekoo8:
Volimo te Vuce!
DiN
Kunić
Kunić

Re: Nas mali Vuk

PostPostao/la zeko Simba » sri svi 26, 2010 10:08 am

Jako mi je žao radi vašeg gubitka, ali je bilo krajnje neodgovorno pustiti ga samoga na nezaštićenom balkonu. Treba staviti mrežu ili nešto slično. On je bio radoznala beba i tko zna što je bilo. Možda se okliznuo, možda ga je nešto prepalo. Ne mora imati gajbu kunić, ali svakako mora biti u zaštićenom / kontroliranom prostoru dok je sam.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la DiN » sri svi 26, 2010 10:17 am

Znam!!!!Uzas, toliko je napredovao i tako brzo da smo mislili da smije, da nece, vise sam se brinula oko prehrane i taman kad sam prestala brinuti...Mi smo krivi,mi smo odgovorni,to je strasno tesko podnijeti.a on je bio samo mala radoznala beba!kao sto ste lijepo rekli...
DiN
Kunić
Kunić

PostPostao/la DiN » sri svi 26, 2010 10:20 am

kad nesto zasusti,dok sam pisala prethodni tekst, ja se okrenem i pomislim da je on.Tako boli!
DiN
Kunić
Kunić

PostPostao/la dollypony » sri svi 26, 2010 10:31 am

Oni su ti jako radoznale zivotinjice i skocice i uskociti u sve zivo, i ne znajuci sta je iza..
zao mi je zbog toga sto se desilo, necu ni da zamisljam kako vam je :sad:
ako se mozda odlucite za jos jednog kunica, gledajte da, kao sto je simba rekla, zastitite terasu i sve u stanu sto moze biti opasnost.. bolje je biti preoprezan nego preopusten sa njima.
slika Mila slika
dollypony
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » sri svi 26, 2010 10:41 am

Jako mi je zao radi Vuka

Oni ju zaigrani i beskrajno znatizeljni i nikad ih se ne smije ostaviti u nekontroliranim i nesigurnim uvijetima. Potrebno je 100% osigurati cijeli prostor na kojem borave jer nikada ne znas sto im padne na pamet a padne im svasta. Nekada ignoriraju nesto pa i godinama a onda jedan dan iz cistog mira skoce, izgrizu...

Prozori i balkoni moraju biti uvijek, bez obzira koliko je zeko star i koliko je u kuci, pod strogim nadzorom i osigurani ili zatvoreni kad nad nema u sobi a i onda
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Šolina » sri svi 26, 2010 11:52 am

Ovo sta se tebi desilo ja san jedan put sanjala... i sad me oblije znoj i krene mi se plakat dok se sitin tog sna. Za mi je zbog tvog zeke i toga kako se ti sada osjecas :sad:
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sri svi 26, 2010 12:03 pm

Baš mi je žao... :sad: sva sam protrnula dok sam čitala tekst jer sam i ja na drugom katu i također ima malo rupe na balkonu gdje bi mogla Andja iskočit, ali ja sam to ispočetka bila zatvorila loncima jer nisam imala ništa drugo... ali svejedno me strah i sad kad je sve zatvoreno... mogu ti samo reći da vrijeme liječi rane... drž se...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » sri svi 26, 2010 12:43 pm

Brižan :cry: :cry: :cry:
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la nikita » sri svi 26, 2010 16:12 pm

čitam i nemogu vjerovati? kažeš sve ste mu pustili na raspolaganju. ćak i balkon otvoren. grozno!
kuniči su jako živa i nestašna biča i trebaju uvjek bit na vidiku. nikako ga ostavljat samog u stana a da nije u kavezu a kamoli otvorit balkon. moja zeka je jao nestašna i da je nemam na vidiku vjerojatno nebi bila danas više samnom. jako mi je žao za zeku eto nemam riječi :kmeee:
nikita
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri svi 26, 2010 17:30 pm

Zao mi je zbog malenog,vjerujem da vam je tesko jako,ma strasno :sad:

@Nikita: ovisno o odgoju ljubimca i njegovom karakteru...moja zekica recimo nikad nije zatvorena pa ni onda kad nas nema...malo joj je vise ogranicen prostor kad je sama al u gajbi nije...tako da svaki vlasnik sam za sebe zna.Ali slazem se da su kad su mali puno radoznaliji i zivahniji pa ni ja nisam sigurna da imam bebu da bi je ostavljala slobodnu kad me nema.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la nikita » sri svi 26, 2010 21:06 pm

moja je jako živahna i jednostavno mora bit pod nadzorm. kad smo mi doma ona je vani naravno, mora svoju energiju ispraznit. ali kad nas nema i da je ja ostavim samu doma vani pa to bi bio lom u kuči i najvjerovatnije bije našla mrtvu a to neželim. zato je u gajbi kad nas nema. i mislim da je jako dobro pazim jer prema njoj se ponašam isto kao prema sebi. ugodim joj jer oni zaslužuju pažnju isto kao i mi i treba ih poštivat i volit. oni su drage životinjice vesele zaigrane i zato savjetujem ljudima da ako nemaju vremena za zekane ili bilo koju drugu životinjicu nemoj te ih uzimat. jer če patit ili završit kobno a to neželimo.
nikita
Zečić
Zečić

PostPostao/la DiN » sri svi 26, 2010 22:11 pm

hvala vam svima, mnogo nam znaci da nas neko razumije!Sve kritike su opravdane,ja se nemam sta pravdati.Neznanjem?Kriva sam sto nisam dovoljno znala!Odgovornost kao sto je neciji zivot je prevelika da se ne bi znalo!
Jos samo da dodam,da smo davali maksimalno vremena,cijeli dan,osim kad moramo otici na faks,a i tu smo se trudili da "pokrijemo" jedno drugo...Ne znam,da ima kazna za ljude kao sto smo mi,bilo bi mi lakse da je prihvatim.Jer ovdje sam citala sve postove ljudi koji su izgubili zeca, ali to je bilo zbog bolesti a ne zbog nehata.Znam samo, ako budem opet imala zeku, bdicu nad njim neprestano!Hvala vam mnogo, mada to ne zasluzujemo.
Ali opet,morala sam da podjelim svoju gresku sa vama,mozda nekom pomogne.
Naseg Vuka smo danas sahranili...
Tako nam nedostaje,da nam vrslja po sobi.
Prazno je sve! :sad: :sad: :sad:
Znate li, mozda, kakve renomirane uzgajivace u Srbiji ili kakav centar za napustene kunice?Imam zelju da opet imam zeku,iako je ova bol velika.Ali znam da cu sad biti bolja "mama"!
DiN
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri svi 26, 2010 22:44 pm

Žao mi je što se ovo dogodilo :sad:

Za udomljavanje pogledaj ovo:
viewtopic.php?f=9&t=3782&p=124712#p124712
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la dHarma » sri svi 26, 2010 22:50 pm

DiN je napisao/la:Znate li, mozda, kakve renomirane uzgajivace u Srbiji ili kakav centar za napustene kunice?Imam zelju da opet imam zeku,iako je ova bol velika.Ali znam da cu sad biti bolja "mama"!

Nema toga kod nas, jedino ako slucajno naleti neki zeka medju sve one kuce i mace..
Ali ima ovaj mali lepotan, Jurica ti je dao link :wink:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Najtužniji dio foruma

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan