UDRUGA: KUNICA BAĆENA NA CESTU - UDOMLJENA :-)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: URUGA: KUNIĆ BAĆEN NA CESTU - UDOMLJEN :-)

PostPostao/la altan » sri pro 29, 2010 23:52 pm

Ajme kako ce se Ines odvojit od njega :zeko4: ..sretno mu u novom domu :zeko2:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: URUGA: KUNIĆ BAĆEN NA CESTU - TRAŽIMO DOBRU DUŠU

PostPostao/la ZeljacKA » čet pro 30, 2010 6:45 am

Zeko_Jurica je napisao/la:Drago mi je da je još jedan kunić pronašao novi dom :)

Željac, pregledaj ga kad ti dođe, a posebno te prednje nogice. Ako će trebat bilo kakva pomoć oko liječenja ili neke terapije, slobodno javi :)

:wink: Javljam Vam se odmah po preuzimanja zeke. Naime,prije otprilike pola sata sačekao sam zeku na želj. kolodvoru Karlovac i preuzeo ga.Pogledao sam ga,te utvrtio da se radi o čistokrvom orijašu,i to ženkici,ali jako mladoj,ne starijoj od 2,5-3 mjeseca,inače dosta kvalitetnoj ženkici što se tiče odlika u pasmini (tip i oblik tijela,kvaliteta krzna,donja dlaka,križne kosti i ostalo),jednom riječju kvalitetnom mladom orijašiću i sad se pitam ko je mogao,bez obzira na kvalitete i odlike,takvu životinju prepustiti na milost i nemilost... :ljut:
:zeko10: Da,primjetio sam da ima neka zadebljanja na prednjim nogicama,mislim,po mojoj procjeni, da se radi o lomu obje prednje nogice,još kao jako,jako mlade ili zeka potječe iz obitelji koja je bila u srodstvu (majka i otac),pa je došlo do blage deformacije prednjih nogica(genetski),a što je sada sanirano,te joj ne predstavlja nikakvih problema pri kretanju,dakle nikakva terapija nije potrebita,a nebi bila više ni učinkovita i nebi imala nikakvog efekta... :huh:
:mellow: Sve u svemu,zeka će imati posebnu moju pažnju,s obzirom da je,siročić,bila tako ostavljena i do daljnjega mi ostaje u stanu (već hoda po dnevnom boravku),a Vi odaberite ime zeke..... :zeko7:
Zadnja izmjena: ZeljacKA; čet pro 30, 2010 12:06 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
ZeljacKA

PostPostao/la fidelio » čet pro 30, 2010 6:55 am

ma šaljemo puno pusa maloj ljepotici.

:zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:

Želim joj dug i lijep život :zeko1:
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

Re: URUGA: KUNIĆ BAĆEN NA CESTU - TRAŽIMO DOBRU DUŠU

PostPostao/la ZeljacKA » čet pro 30, 2010 7:09 am

[quote="Zlo"]hej! evo Uško (Bubi po mojoj mami) je došao jutros kod mene i mogu reći da tako milo stvorenje još nisan nigdje upoznala. ima nevjerovatno dobar karakter! trebalo nam je samo pola sata da se opusti i onda je krenulo :)

:sad: Uh,sad me malo sramota što sam napravio katastrofalnu pogrešku da se zahvalim g-đici "Zlo", a koja je zeku vlakom dovezla do Karlovca i uz dosta,njezinog truda i zalaganja,zeko ipak došao k meni,jer je došlo do malih problemčića pri preuzimanju zeke u Karlovcu (vlak brzo trebao krenuti...),
ali zahvaljujući njoj i djelatnicima HŽ-a koji me poznaju,sve prošlo u najboljem redu... :zek:
:zeko1: G-đica "Zlo",oprostite neznam kak se zovete,još jednom velika hvala.... :thumbup:
ZeljacKA

PostPostao/la Lady Stardust » čet pro 30, 2010 8:15 am

Hvala svima na trudu
:zeko3:

Ajmo smisliti neko super ime
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la njofra » čet pro 30, 2010 10:20 am

Zeljac i Zlo bravo!
Brinula sam se da sve protekne kako treba i nisam još nikog htjela zivkati na mobitel. Uključim se na forum, kad ono, vidim razne novosti. Kakav razvoj događaja: kunić je ona i još je beba! :zeko3:
Zeljac, nadam se da nismo previše pogriješili kad smo joj davali onu suhu hranu za jesti? Tako nam je rekla veterinarka. I, još je papala jabuku i malo zelenog od mrkve :huh: (ali samo malo- 1 kriškicu jabuke i 1 "list" mrkve), i to samo drugi dan kad je bila kod mene jer sam htjela da počne papati i sijeno i stvarati "kuglice". Nakon toga je sve bilo super u redu s kuglicama i ostalim :).
Zanimljivo je da sam ja gledala slike beba orijaša od 2-3 mjeseca i pokazivala suprugu da se uvjeri kako oni i naš, tj. naša gošća jako sliče.
Molim te javi ako što treba u bilo kojem obliku pomoći ili sl. samo da nam zeko beba bude dobro.
Još jednom hvala puno :zeko3: :zeko3: .
njofra
Zečić
Zečić

PostPostao/la njofra » čet pro 30, 2010 10:45 am

I da, evo moj prijedlog za ime : Ema.
:slatkis:
njofra
Zečić
Zečić

PostPostao/la ZeljacKA » čet pro 30, 2010 11:51 am

[quote="njofra"]Zeljac i Zlo bravo!
Brinula sam se da sve protekne kako treba i nisam još nikog htjela zivkati na mobitel. Uključim se na forum, kad ono, vidim razne novosti. Kakav razvoj događaja: kunić je ona i još je beba! :zeko3:
Zeljac, nadam se da nismo previše pogriješili kad smo joj davali onu suhu hranu za jesti? Tako nam je rekla veterinarka. I, još je papala jabuku i malo zelenog od mrkve :huh: (ali samo malo- 1 kriškicu jabuke i 1 "list" mrkve), i to samo drugi dan kad je bila kod mene jer sam htjela da počne papati i sijeno i stvarati "kuglice". Nakon toga je sve bilo super u redu s kuglicama i ostalim :).

:nowink: Dapače,ništa niste pogriješili,to će papati i kod mene i još ću joj dodavati suhu,gotovu,hranu za kuniće,u prvom redu KU1,pa budemo,kasnije,pomalo prešli na jaču KU2 hranu,ali obavezno jabuke,mrkvice i drugog voća i povrća u manjim količinama,a dati ću joj i AD3E vitamine,neće njoj ništa faliti budite sigurni.... :dj:
:zeko10: Ema,hm,kako Vi rečete ja je budem tako zvao.... :zeko7: a recimo,zakaj se nebi zvala,kako ste Vi u svom postu nehotice naveli,jednostavno "zeko-beba",samo dajem svoj prijedlog? :zeko5: Inače,moji svi kunići,imaju neko svoje ime (po gradu,po bivšem vlasniku ili jednostavno neko drugo ime),a kako ih i vodim u daljnjoj evidenciji u uzgoju :zeko1:
Zadnja izmjena: ZeljacKA; čet pro 30, 2010 12:15 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
ZeljacKA

PostPostao/la warped » čet pro 30, 2010 12:10 pm

Orijaši smiju jesti zeleno prije 5/6 mjeseci?
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ZeljacKA » čet pro 30, 2010 12:30 pm

warped je napisao/la:Orijaši smiju jesti zeleno prije 5/6 mjeseci?

:omg: Rekao sam da ću joj pomalo pridodavati voća i povrća,a nisam rekao zeleno,vać sam mislio na svježe (korjen mrkve,jabuke i sl.),za mene su to dva jako različita pojma,neznam možda griješim,a koje je jako bogato vitaminima i sigorno će joj,u manjim količinama,koristiti u njezinom razvoju,kao i drugim,ne samo patuljastim (kućnim ljubimcima),već i orijaškim kunićima :dj:
:wink: Vidim da me se sada hvata na prepad i dalje,ovdje,odustajem od bilo kakve rasprave koja nije vezana za temu.......,mislim da je najlakše sjesti za komp piskarati i podmetati klipove,ali bi valjalo nešto i konkretizirati,no nije moje da sudim,već se,kako sam i rekao,povlačim iz bilo kakve rasprave,ovdje,nevezane za temu i zamoljavam autora da oprosti na mojoj direktnosti...:dragonn-ccc-e:
ZeljacKA

PostPostao/la Klio » čet pro 30, 2010 13:23 pm

ZeljacKA mozda komentar nije bio nista licno, nego prosto ovde na forumu se stalno potencira da bebama kunicima ne treba davati nista do suvu hranu i seno ukoliko nisu bili sa mamom 2 meseca, sto se naravno nezna ukoliko je beba odbacena ili kupljena u Pet shopu ili sl...
Zato mozda nekome nije jasno, nije da hoce neku raspravu.
I ja sam se zapitala, ali pomislih da imas iskustva sa orijasima i zato nisam nista komentarisala...

Drago mi je sto je devojcica, neznam zasto, valjda je jedna od retkih curica koje mi se svide na prvo oko :wink: jer inace sam zaljubljena u sve muske kunice, imaju mi drugaciju glavicu, prirodu i sve...
Ova devojcica je definitivno posebna...

Tvoj predlog za ime zeko - beba ja bih samo skratila i moj predlog mozda bio samo Beba ili Kika, posto ima duuuuge uhice kako kikice :D

Inace ima tako lepo krzno i tako lepu boju i tako drage okice, malena mi se bas svidela.

Ema se zove jolandina zekica, pa zato se nisam pridruzila toj opciji :)
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la warped » čet pro 30, 2010 13:50 pm

Ja pod 'zeleno' podrazumijevam svu svježu hranu. Astvarno nisam mislila ništa loše, ne znam baš ništa o orijašima, a kao što Klio kaže - ovdje se ljudi zalažu za to da im se ne daje ništa svježe prije te dobi, zato sam se iznenadila, možda je kod njih drugačije.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ZeljacKA » čet pro 30, 2010 19:22 pm

Ova devojcica je definitivno posebna...

Tvoj predlog za ime zeko - beba ja bih samo skratila i moj predlog mozda bio samo Beba ili Kika, posto ima duuuuge uhice kako kikice :D

Inace ima tako lepo krzno i tako lepu boju i tako drage okice, malena mi se bas svidela.

Ema se zove jolandina zekica, pa zato se nisam pridruzila toj opciji :)[/quote]

:blush: U pravu ste što se tiče krzna i boje,to sam naprijed,mislim,i napisao,za orijašića predivno krzno i boja dlake,a i sami tip i oblik tijela,no neću Vas puno zamarati sa tim stručnim stvarima, bitno je da je ona dobro i da je zbrinuta,pa bi stoga izrazio sve svoje divljenje i duboko poštovanje tako divnoj osobi koja ju je pronašla i privremeno zbrinula,te pokrenula postupak zbrinjavanja i otvorila ovu temu,osobi,tako divnoj,jednoj od moderatora ovdje i,mislim,predsjednici udruge,koja me kontaktirala i izvjestila o kunici,osobi koja ju je sa ljubavlju i nježnosti preuzela u Splitu i dopremila do mene u Karlovac i svima ostalima koji su sudjelovali u ovoj temi i smještanju zeke,a za ime se dogovorite i neka bude kako se Vi dogovorite,za sada je bezimena....:zeko1:

P.S.

:ljut: Ja nebi bio ja,kada se nebi osvrnuo i na bivšeg vlasnika,a možda,kojim slučajem,i pročita sve ovo što se ovdje piše,ali u stvari neću....,mislim da takva osoba nije vrijedna uopće truda koji bi uložio da je opišem....pa stoga,ako slučajno pročita,neka sam odgonetne što sam mislio napisati o njoj,a ako ima dušu i srce,a vjerujem da nema,možda se posrami sama sebe i svojih postupaka, a što će je jače peći nego da se srami svih nas..... :sad:
ZeljacKA

PostPostao/la njofra » čet pro 30, 2010 19:38 pm

Drago mi je da je zekica stvarno pronašla novi dom. Svi smo skupa uložili trud i smjestili je gdje će joj biti najbolje. Odmah mi je lakše kad znam i da nisam pogriješila s hranom koju sam joj davala za jesti.
Kod mene je bila samo 5-6 dana, ali mi se podvukla pod kožu i bilo mi je žao što ide. Ali, sad sam mirna.
Što se tiče imena, meni se također sviđa prijedlog Beba. Mislim da će biti baš simpatično kad naraste, pa kad joj se obrati sa Beba, a ona iskoči sva veeeelika :zeko7: :zeko7: :zeko7: .
njofra
Zečić
Zečić

PostPostao/la ZeljacKA » čet pro 30, 2010 19:59 pm

a za ime se dogovorite i neka bude kako se Vi dogovorite,za sada je bezimena....:zeko1:

:blush: Uh,gle,nešto zaboravio,sorry,mislio sam reći da je za mene ona sada moja mala Splićanka,a ne bezimena,dok ne odredite ime ....oprostite,šala mala.. :nowink:
ZeljacKA

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan